Dragnista Roxana Pațurcă, acum PNL-istă, a fost dată afară când au apărut „afirmațiile denigratoare” la adresa lui Klaus Iohannis și a proiectului „România educată”

0
3558
Ce bine se simțea Roxana Pațurcă lângă Liviu Dragnea și Carmen Dan!

Roxana Pațurcă, fostă senatoare PSD, acum membru PNL, a fost dată afară de la șefia Inspectoratului Școlar Județean Calărași, potrivit declarației făcute pentru Edupedu.ro de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Pațurcă a fosr revocată la scurt timp după ce fusese numită.

„În momentul în care am aflat de afirmațiile denigratoare la adresa proiectului «România educată», mi-am revizuit decizia”, spune ministrul Cîmpeanu.

În 2019, când era PSD-istă apropiată de Liviu Dragnea, Roxana Pațurcă spunea despre Klaus Iohannis că „este un penal cu imunitate absolută”. Ea avea o părere proastă și despre proiectul „România educată”: „E un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Atâta vreme cât este vorba despre numiri, deci nu este vorba despre un concurs sau despre un examen, numirile se vor face pe niște criterii. În momentul în care am văzut că persoana respectivă nu are același obiectiv precum cel pe care l-am declarat, acela de a pune la punct lucrurile în Educație pornind de la singurul proiect de țară, «România educată», care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, am apreciat că nu pot continua în echipă. În momentul în care am aflat de afirmațiile denigratoare la adresa proiectului «România educată», mi-am revizuit decizia”.

Roxana Pațurcă a fost dată afară din PSD pe 1 septembrie 2020, după ce, împreună cu trei colegi de partid, nu s-a prezentat la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. La scurt timp, aceasta a fost primită în PNL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here