Dragnea a dus-o în Brazilia, mai întâi, pe Cătălina Ştefănescu, apoi pe Irina Tănase! Dovada fişelor de călătorie, plus noi dezvăluiri Rise Project despre desantul Tel Drum peste Ocean

4
23391

Casa Grande, vila de lux de la malul oceanului Atlantic unde și-a petrecut Liviu Dragnea vacanțele de-a lungul anilor, este acum părăsită. Jurnaliştii de la Rise Project au descoperit informaţii suculente despre desantul TelDrum în ţara sambei.

Autoritățile din Brazilia îl investighează pe șeful PSD pentru o posibilă spălare de bani legată de achiziționarea vilei din Cumbuco iar, pe de altă parte, Casa Grande continuă să spună povestea legăturilor dintre Dragnea și compania Tel Drum SA, legături pe care politicianul le neagă din răsputeri în contextul proceselor aflate pe rol și al anchetelor în curs de la DNA.

Informații obținute de la Poliția de frontieră braziliană, de către jurnaliştii de la revista Época, arată că Petre Pitiș (alăturat), directorul executiv al Tel Drum SA, a călătorit de mai multe ori în Brazilia, împreună cu Liviu Dragnea.

Divizia TelDrum

Primul lor drum a avut loc în februarie 2008 când cei doi au sosit și au plecat împreună de pe aeroportul din Fortaleza, capitala statului brazilian Ceara. Casa Grande se află la aproximativ 25 de kilometri de acest aeroport. Un an mai târziu, cei doi au sosit pe 16 februarie și au părăsit Brazilia cu același zbor pe 3 martie 2009. Dragnea și Pitiș au fost acompaniați de această dată și de Mugurel Gheorghiaș, fost acționar al Tel Drum SA.

Dragnea a dat, Dragnea a luat

Atât Pitiș cât și Dragnea neagă vehement relația strânsă pe care au avut-o în timp ce firma Tel Drum a câștigat sute de milioane de euro, bani publici.

Întrebat despre relația sa cu Dragnea, Petre Pitiș a declarat reporterilor aflați în fața sediului DNA în 2017: “M-ați înnebunit cu personajul asta! Îl cunosc că-i din județ, am jucat cu el fotbal în liceu când eram elev în clasa a XI-a”.

Între 2007 și 2014, perioada când Pitiș și Dragnea au călătorit împreună în Brazilia, Tel Drum SA a câștigat contracte din bani publici însumând mai mult de 400 de milioane de euro.

Casa Grande nu a fost însă întotdeauna pustie.

Reporterii RISE au descoperit că pe lângă Dragnea, Pitiș și soția, Costel Comana sau Mugurel Gheorghiaș, vila din Cumbuco a mai găzduit un oaspete surpriză.

Cătălina Elena Ștefănescu a intrat în Parlamentul României în 2012 după ce a candidat pe listele PSD în Teleorman la doar 24 de ani. Presa titra atunci că este cel mai tânăr deputat din istoria României.

Ce nu s-a știut atunci e că tânăra speranţă a politicii, descoperită de Liviu Dragnea, îl acompania deja pe Liviu Dragnea în călătoriile sale peste ocean. Potrivit informațiilor furnizate de poliția de frontieră din Brazilia, între 2010 și 2012, Cătălina Ştefănescu şi Liviu Dragnea au aterizat și au decolat împreună de pe aeroportul din Fortaleza de trei ori.

Din 2013, a înlocuit-o pe Cătălina cu Irina

În 2012, cei doi au folosit ca punct de sosire și plecare aeroportul Rio Grande do Norte din Natal, aflat la vreo 500 de kilometri de Fortaleza. În plus, la cele patru călătorii în tandem se adaugă încă două voiaje braziliene, dar în care Liviu Dragnea a sosit cu întârziere de câteva zile față de Cătălina Ștefănescu.

Începând cu 2013, Dragnea nu a mai voiajat împreună cu ea, ci a început să frecventeze Brazilia alături de Irina Tănase, actuala sa iubită.

Răzbunarea Cătălinei

Dispariție subită de pe lista PSD pentru europarlamentare: fosta favorită a lui Liviu Dragnea, Cătălina Ștefănescu (30 de ani), a fost eliminată la insistențele actualei iubite a liderului PSD, Irina Tănase (26 de ani). Gelozia bate doctrina!

Cu puține zile înaintea Comitetului Executiv al PSD (CEx), Cătălina Ștefănescu se afla pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Sursele ziarului „Adevărul”, de exemplu, o dădeau pe locul 11, loc care ar putea deveni eligibil în anumite condiții (scor de peste 25% la alegeri, redistribuire generoasă, unele retrageri dintre PSD-iștii care vor fi aleși).

Liviu Dragnea făcuse chiar o prioritate pentru plasarea Cătălinei Ștefănescu în Parlamentul European. Publicația „Liber în Teleorman” a publicat un mesaj distribuit printre membrii PSD, prin care li se solicita „să strângă semnături pentru prietena noastră, care vine cu recomandare de sus, foarte de sus”.

Când Liviu Dragnea a anunțat lista finală pentru alegerile din 26 mai, Cătălina Ștefănescu dispăruse cu totul!

Ziaristul Virgil Burlă a remarcat pe Facebook: „Nu te pui cu femeia. Ați observat că de pe lista PSD pentru europarlamentare a dispărut Cătălina Ștefanescu, «fosta» a lui Dragnea? Probabil că Irinuca a pus piciorul în prag, mustața lui don Liviu a zvâcnit de două ori, dar s-a pleoștit imediat, el înghițind în sec, a pagubă. Înca un lup mâncat de oaie”.

Cătălina, „rândunica” de la Moscova

Victor Ponta, fostul premier și șef al PSD, care cunoaște multe din trecutul actualului lider al partidului, a dezvăluit că, în timpul guvernării USL, Liviu Dragnea „îl batea la cap pe George Maior” să o angajeze pe iubita lui de atunci la SRI. „Tot explica că ea știe rusește, că a studiat la Moscova”, a scris Ponta pe Facebook.

„Iubita” invocată de Ponta era Cătălina Ștefănescu, pe care Dragnea, în 2012, a făcut-o parlamentar la numai 24 de ani.

Conform CV-ului oficial, Cătălina Ștefănescu are studii la Moscova și știe limba rusă.

După ce a intrat în Parlament, Cătălina Ștefănescu a devenit secretara grupului parlamentar de prietenie cu Brazilia.

După ce a plecat din Parlament, ea a ajuns consilier la Secretariatul General al Guvernului. A plecat repede, dându-și demisia la finalul lui 2017. Însă în iunie 2017 lua cina, la Bruxelles, cu europarlamentarul Emilian Pavel. Acum, Cătălina Ștefănescu lucrează ca asistent al aceluiași europarlamentar PSD.

CITIŢI ŞI:

* Răfuială între „fetițele” lui Dragnea: Irina a „ras-o” pe Cătălina de pe lista PSD pentru europarlamentare!

* Preot-erou şi la Bataclan, şi la Notre-Dame. A salvat Coroana de Spini a lui Iisus din catedrala cuprinsă de flăcări

Arde Catedrala Notre-Dame, ard opt secole de istorie a Franței!

Notre-Dame, primele ipoteze. Cum ar fi acţionat pompierii americani. A apărut şi prima donaţie pentru reconstrucţie: 100 de milioane de euro

VIDEO. Senzaţionala „mamaie”! A intrat în mijlocul PSD-iştilor, la Craiova, şi le-a bătut obrazul: „E şi oraşul meu, nu al vostru! Distrugeţi tineretul”

4 COMENTARII

 1. Este extrem de grav ca instituțiile din România , politia , Jandarmeria , fac politica .Acesta este rostul lor ? O luam de la capăt ca in anii 60’; 70’ , 80’ . Oamenii ăștia care lucrează și nu pe bani putini in aceste instituții sa-și aducă bine aminte ce s-a întâmplat in Decembrie 89’, iar mai apoi vreo câteva luni erau ca oile , de nu s-ar fi întâmplat nimic!
  Din păcate Lupul își schimba blana dar năravul ba!
  Vedem cu toții ce s-a întâmplat luni 15 Aprilie 2019 când liderul PSD LIVIU DRAGNEA aflat la ICCCJ jandarmii se ocupau mai mult de cei care protestau împotriva lui Dragnea.
  Jalnic ce au făcut jandarmii împotriva celor care manifestau dar pentru ei nu exista așa ceva.!

 2. Prin secolul XVIII se numeau vivandiere si sub pretextul vinzarii de bunuri soldatilor francezi, le vindeau mai ales sex. Mai tirziu, in epoca rock, se numeau gruppies si erau foarte „atasate” mai ales liderilor trupelor de rock.
  In epoca post-comunista se numesc politicieni si sint femei cu mare succes in politica de doi lei.
  Ca si predecesoarele lor, au o carierea meteorica desi lupta din rasputeri sa ramina agatate undeva pe bani frumosi. Nu au reticente, iau orice li se ofera si trec cu mare gratie de sub un „birou” la altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.