„Vrem în Europa! Nu ne puteți lăsa să sfârșim ca prizonieri ai unui grup de politicieni corupți!”

3
1021
Monica Macovei a avut un rol determinant în inițierea și adoptarea Directivei europene privind confiscarea extinsă
Dezbaterea de luni seara, din Parlamentul European, desfășurată la Strasbourg, având ca temă situația gravă a statului de drept din România, a scos la rampă nelipsitele gaițe naționalist-gălăgioase: Maria Grapini (PSD), Norica Nicolai și Renate Weber (ALDE).
Acestea au fost ridiculizate, ca de obicei, de vocile românești lucide din legislativul european: Siegfried Mureșan (PNL), Cristian Preda (PLUS) și Monica Macovei (independentă).
Penalul Dan Nica (PSD) a recurs la un naționalism grețos, strigând penibil sloganul electoral al PSD  în Parlamentul European: „România merită mai mult și românii merită mai mult!”. Dar pentru a avea românii mai mult, ar fi trebuit să fure ei, PSD-iștii, mai puțin.
Mureșan și Macovei au cerut Europei să nu abandoneze România în ghearele unei clici politice corupte și imorale.
Câțiva europarlamentari din Germania, Olanda sau Finlanda, de evidentă bună-credință, au punctat foarte bine situația din România.

Tabăra rațională

Siegfried Mureșan (europarlamentar PNL): „România e o țară pro-europeană. De doi ani, sute de mii de oameni ies în stradă pentru a apăra valori europene. Milioane de oameni cinstiți din România nu doresc nici amnistie, nici grațiere. Cer Guvernului să implementeze recomandările Comisiei de la Veneția și ale observatorilor independenți. Rog Comisia Europeană să fie alături de poporul român în această luptă pentru justiție”.
Monica Macovei (europarlamentar): „Un grup de politicieni corupți, conduși de condamnatul Liviu Dragnea, a luat țara în mână și dă cu ea de pământ. Distrug inima democrației pentru ca ei, politicienii corupți, să scape de justiție. Românii nu sunt un popor inert, ieșim în stradă de peste doi ani. Suntem gazați, loviți cu grenade de mână. Mai departe, drumul nostru e Europa. Nu ne puteți lăsa să sfârșim ca prizonieri ai câtorva sute de politicieni! Vă cer să ajutați România. Ruperea de Europa e coșmarul pe care istoria noastră l-a trăit decenii la rând. E ultimul tren pe care îl putem prinde. Vrem în Europa!”

Cristian Preda (europarlamentar PLUS): „Regimul din România nu mai este stat de drept. Cum putem accepta această coaliție a mârșavilor care vor să distrugă o țară pentru a-l salva pe marțafoi?!”

Românul care merită mai mult… dispreț: Dan Nica

Dan Nica (europarlamentar PSD): „Românii urăsc dublul standard din justiție, produse alimentare care au invadat piața românească, punând în pericol sănătatea acestora, produse farmaceutice. Românii nu vor să accepte că sunt judecători și procurori care sunt șantajați, filmați în baie, în dormitor. România merită mai mult și românii merită mai mult!”

„Nu putem decât să apelăm la Articolul 7”

Ingeborg Graessle (PPE / Germania):
 • „Reprezentanții Guvernului României nu sunt în sală, niciun alt stat din UE nu a făcut ceea ce a făcut România”.
 • „Nu putem decât să apelăm la Articolul 7 din Tratat, ceea ce poate face Comisia Europeană când nu mai există statul de drept”.
 • „În România e amenințată independența justiției”.
 • „Vedem un președinte de partid care a fost condamnat în primă instanță”.
 • „Am văzut ce s-a întâmplat cu doamna Kovesi, e supusă unor presiuni foarte mari”.
 • „Candidatul francez nu poate să fie primul șef al Parchetului European”.
 • „Vorbim de mai mult decât procurorul european, vorbim de încrederea în Europa, în Comisia Europeană”.

Petri Sarvamaa (PPE / Finlanda):

 • „Unde Dumnezeu o fi domnul Timmermans? Unde e președinția română a UE?”
 • „Secția Specială, care face presiuni asupra magistraților, trebuie oprită!”

CITIȚI ȘI:

Teroare PSD-istă la Înalta Curte. Jandarmii, ca în 10 august, au lovit cot la cot cu interlopii

Asaltul hoardelor PSD-iste: Dragnea şi-a adus galeria la procesul de la Înalta Curte pentru a pune presiune pe judecători

3 COMENTARII

 1. Eu am inceput sa ma resemnez ca se fac pasi marunti dar siguri catre scoaterea Romaniei de pe traiectoria euroatlantica si revenirea la batzosenia dinainte a epocii Ceausescu !!! Din nenorocire tara e vlaguita de cadre, de oameni cu constiinta inalta, de oameni care mai cred in dreptate si progres social ca baza pentru un climat de dezvoltare sociala cu sorti de izbanda…Sa zicem ca tara isi va reface profesionistii, nu e o nenorocire ca 4 milioane au plecat. Deci cei ramasi se vor resemna si isi vor vedea de viata lor… Dar va fi o Romanie cu rani adanci, careia Dragnea si ai lui ii vor distruge si mai mult memoria incat sa uite ca a avut un trecut de aspiratii pro-occidentale…se vor balaci cu totii in promiscuitate si vor continua sa distruga elitele adevarate si chiar amintirea lor…Va fi o alta Romanie, a mediocritatii mandre de ea insasi, asta e viziunea mea sumbra…

  • Adriana, chiar tu spui ca viziunea ta e sumbra, sincera sa fiu, exagerat de sumbra, ce parere ai fi avut daca ICCJ l-ar fi achitat ieri pe draknea? In consecinta, hai sa nu devenim chiar depresivi, doar stii ca neamul e foarte sensibil la asta, o cam avem in ADN pe plaiul mioritic. Te contrazic in afirmatia ta referitoare la cele 4 milioane de romani care au plecat, un semnal zdravan la alegeri, si parte dintre ei cred sincer ca s-ar intoarce. Si-nca un aspect, suntem si romani care am putea sa ne facem bagajele, si alegem sa n-o facem, pentru ca pur si simplu nu putem accepta ideea ca niste hoti ordinari pot invinge atatia oameni, trebuie sa strangem din dinti si sa le dam cu stampila peste bot, ATATA TOT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here