luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsA doua greșeală fatală a lui Mîțu Stoian. A fost prompt în...

A doua greșeală fatală a lui Mîțu Stoian. A fost prompt în iarnă, dar neglijent în toamnă

-

Moartea rapsodului Petrică Mîțu Stoian putea fi evitată, dacă nu făcea două greșeli majore, care aveau să se dovedească fatale. Prima, detaliată sâmbătă de Ziaristii.com, a fost refuzul de a se interna în spital după infectarea cu Covid-19, optând pentru tratamentul ambulatoriu (la domiciliu).

Mîțu Stoian a mai făcut însă o eroare gravă: nu s-a vaccinat cu a treia doză, deși trecuseră mai mult de 8 luni de la cea de-a doua doză. Imunitatea sa a scăzut după un interval de timp atât de mare, iar virusul l-a găsit fără apărare în luna octombrie.

Un alt rapsod renumit al Olteniei, Constantin Enceanu (57 de ani), prietenul și partenerul artistic al lui Petrică Mîțu Stoian (61 de ani), a dezvăluit câteva detalii importante, duminică seara, într-o intervenție la RTV.

Enceanu confirmă că Mîțu Stoian era vaccinat anti-covid complet (cu două doze), însă cu mai mult de 6 luni în urmă, deci e pozibil ca între timp el să-și fi pierdut imunitatea anti-Covid.

„S-a vaccinat în ianuarie sau februarie”

Constantin Enceanu: „Se vaccinase cu ambele doze. S-a vaccinat în primăvară, printre primii. Eu m-am vaccinat în martie, iar el a făcut-o înaintea mea, chiar cu o lună sau două înainte. Vă spun sigur că s-a vaccinat în ianuarie sau februarie. Dacă vă uitaţi pe Facebook-ul lui, a postat că e printre primii solişti care s-au vaccinat. Spunea în glumă: «Suntem printre primii solişti de muzică populară care s-au vaccinat şi vreau să mor în glorie». Acum o lună de zile a făcut Covid, la 8-9 luni de la vaccinare”.

- Advertisement -

Pe pagina de Facebook Petrică Mîțu Stoian Oficial, momentul vaccinării nu este menționat nici în ianuarie, nici în februarie sau martie. Nu e consemnat nicăieri. Ar mai fi varianta profilului Petrică Mîțu Stoian, dar acesta e sărac în postări pentru publicul larg. e posibil ca doar prietenii săi să fi avut acces la detalii precum momentul imunizării.

Oricum, Constantin Enceanu e sigur pe informația că Petrică Mîțu Stoian s-a vaccinat la începutul anului, în ianuarie sau februarie Asta ar însemna, într-adevăr, că în octombrie, când s-a infectat cu Covid-19, avea 8 sau 9 luni de la imunizare. De 2-3 luni putea să apeleze și la a treia doză de vaccin, dar n-a făcut-o.

Aceasta ar putea fi o neglijență pentru care a plătit cu viața, mai ales că avea afecțiuni cardiace. În octombrie, virusul l-a găsit fără apărare.

- Advertisement -

Apoi a venit cealaltă mare greșeală: Mîțu Stoian nu a vrut să se interneze în spital, pentru tratament sub asistență medicală permanentă. A ales să se trateze acasă, luând cele câteva pastile pe care i le prescrisese medicul.

„30% din plămânul stâng se vedea ca o oglindă”

Constantin Enceanu, interpret de muzică populară alături de are Petrică Mîțu Stoian cânta deseori, ba chiar au scos și CD-uri împreună, spune că bunul său prieten s-a infectat cu Covid-19 pe la începutul lunii octombrie, iar gravitatea bolii a fost una medie.

„A avut o formă medie de Covid. Câteva zile a avut temperatură 37,6, apoi lucrurile au intrat în normal. Acum o săptămână mi-a zis că şi-a făcut CT-ul la plămâni (examen Computer Tomograf – n. red.), că undeva la 30% din plămânul stâng se vedea ca o oglindă. Covidul şi-a lăsat amprenta. De aceea a mers la acea clinică să se refacă. Petre nu a tuşit absolut deloc. Mi-a spus cu o săptămână în urmă: «Lasă-mă mai încet, că obosesc!». Sechelele Covidului aşa se manifestă”.

Moartea lui Petrică Mîţu Stoian a devenit subiectul unui dosar penal, coordonat de procurori. Anchetatorii și familia artistului au hotărât efectuarea autopsiei.

Deși familia lui Mîțu Stoian refuzase inițial, în final a accepta autopsia. Sora îndrăgitului interpret a fost convinsă să-și dea acordul când a aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată de la Slatina-Nera (județul Caraș-Severin), pe care artistul a ales-o pentru recuperarea post-Covid.

Petrică Mîţu Stoian s-a stins din viață sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, la Spitalul Judeţean de Urgență din Reşiţa, în urma unei bronhopneumonii agresive. El a fost dus cu ambulanța de la Slatina-Nera, cale de 75 de kilometri, sâmbătă dimineața, după ce starea sa s-a înrăutăţit: respira tot mai greu și începuse să scuipe sânge.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce avere lasă în urmă Petrică Mîțu Stoian și cine moștenește totul. Recent, își achiziționase o mașină de 100.000 euro

DEZVĂLUIRI. Vineri, 29 octombrie, după ora 17.13 – momentul în care Cîțu a început să cumpere masiv like-uri de la ruși, vietnamezi, africani și arabi! De la români îi vin doar furie și râsete

Cîțu are un „vietnamez” chiar aici: Claudiu Elwis Săftoiu, fost șef al SIE. Acesta îi dă premierului like după like, la întrecere cu cei din Indochina

Pe Cîțu încep să-l lase și aliații. Primarul Ciucu, șeful PNL București: „Nu susțin alianța cu PSD și nu doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar!“

Apel emoționant al lui Cristian Băcanu, deputat PNL și apropiat al lui Cîțu: „Am inhalat gaze pe 10 august, am luptat să închid firmele bugetofage ale lui Firea. Cum să stau în rând cu Firea?”

VIDEO. CTP: „«Șocîțu» e un politician rânced, laș, oportunist, fripturist. Are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura”

DNA anchetează un mare „tun” al lui Tudorache (PSD), la Sectorul 1: băncuțe cu prețul umflat de 20 de ori! Banii au mers la firme din județul Neamț, moșia baronului Arsene

Interlopii Filozof, Superman, Gilbert și Amar au povestit, la Înalta Curte, cum au fost scoși din arest contra unei șpăgi de 50.000 de euro, dată judecătoarei Burlan, după ce au vrut să-i taie capul cu sabia unui datornic

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -