Interlopii Filozof, Superman, Gilbert și Amar au povestit, la Înalta Curte, cum au fost scoși din arest contra unei șpăgi de 50.000 de euro, dată judecătoarei Burlan, după ce au vrut să-i taie capul cu sabia unui datornic

1
5777
Elena Burlan-Pușcaș

Patru frați din Chitila, membri ai unui clan interlop, au fost audiați joi de un complet de trei judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în dosarul în care este inculpată fosta judecătoare Elena Burlan-Pușcaș. Cei patru infractori periculoși au povestit, în fața instanței, cum i-ar fi dat mită 50.000 de euro magistratului, prin doi intermediari (soț și soție), pentru a fi puși în libertate.

Cum își pot „cumpărat” libertatea interlopii? Cum au făcut-o frații Florică Nicolae (zis „Superman”), Mihai Nicolae (zis „Gilbert”), Florin Nicolae (zis „Filozof”) şi Ion Nicolae (zis „Amar”), interlopii din Chitila care acum încearcă s-o înfunde pe judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș.

„Filozof” și „Amar” au fost eliberați din arest după ce familia lor a plătit prima tranșă, de 20.000 de euro, soților Silvia Bera și Gabriel Bera pentru a-i duce la judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș. Pentru „Superman” și „Gilbert” a fost nevoie de o nouă tranșă, de 30.000 de euro.

Cei patru interlopi au povestit instanței supreme cum i-ar fi eliberat judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș (soția „omului de fotbal” Marcel Pușcaș) după ce s-au înțeles să-i plătească 50.000 de euro. Legătura o făcuse o clarvăzătoare din Chitila.

Instanța supremă a audiat mai multe persoane în dosarul în care judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș a contestat decizia Curții de Apel București de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru o faptă de luare de mită, dar a fost achitată pentru alte trei pretinse fapte de luare de mită.

Cei patru frați denunțători au arătat anchetatorilor DNA, dar și în fața Curții de Apel București că:

  1. după arestarea preventivă, li s-a propus un „târg” de 50.000 de euro pentru a fi eliberați;
  2. după plata unei prime tranșe de 20.000 de euro, au apărut primele două eliberări.

Toți cei patru denunțători au indicat-o pe Elena Burlan-Pușcaș drept judecătoarea care i-a eliberat și au povestit cine le-a facilitat intervenția la magistrat.

Mărturia lui „Filozof”

Florin Nicolae (zis „Filozof”), arestat preventiv pentru tentativă de omor și alte fapte cu violență, a explicat instanței de judecată de ce a depus un denunț pe numele judecătoarei Elena Burlan-Pușcaș la ani buni după ce a dat banii.

„După condamnarea mea definitivă, au fost discuții cu mama. Spunea că merge la Poliție dacă Bera Silvia (intermediara care le-a spus că-i poate scăpa de arest mituind un magistrat – n. red.) nu-i dă banii. Am făcut denunțul doar în 2018 pentru că atunci am simțit nevoia. Am făcut denunțul atunci pentru că așa am simțit. Am zis «hai sa vedem ce se întâmplă» și am fost la DNA, am dat acele declarații”, a explicat „Filozof” în fața judecătorilor instanței supreme.

Întrebat de procurorul DNA de unde știa că banii au ajuns la judecătoarea Burlan, „Filozof” a povestit: „De la Bera Silvia și Bera Gabriel știu că cei 50.000 de euro au ajuns la Burlan. Nu știu eu ce relație era între ei și jude. Știu de cele două sume, de 20.000 de euro și de 27.300 de euro, și știu că mama a completat suma de bani”.

Întrebat de avocată „cine era judecătorul care a judecat cauza lor”, interlopul a răspuns sigur pe el că a fost vorba despre fosta judecătoare Elena Burlan.

„Am și acasă această hârtie. Eu cred că dânsa. Așa mi se pare. Sunt 15 ani de atunci. Da’ am acasă actul și scrie acolo. Eu îl pot aduce aici la instanță dacă aveți nevoie”, a spus „Filozof”, care e martor ]n procesul judecătoarei Elena Burlan.

Conform Gândul.ro, interlopul a explicat și pentru ce a înțeles familia sa că plătește sumele considerabile de bani: „Să mă scape de pușcărie. Când eram afară eu, erau frații mei la pușcărie. Stiu că primii bani au fost ca să scăpăm de pușcărie, iar a doua tranșă, ca să iasă frații mei care nu au ieșit prima oară. Nu mai știu. Ăia erau primii bani. Știam că nu la Tribunal se termină treaba. Bera Gabriel ne-a dat asigurări prin mama, după a doua tranșă de 27.300 de euro, iar în prezența mea, Bera Silvia s-a exprimat că s-a rezolvat tot și nu mai trebuie niciun ban”.

Mărturia lui „Amar”

Un alt martor denunțător, Ion Nicolae (zis „Amar”), a povestit cu lux de amănunte cum s-au dat banii pentru promisa eliberare a lui și a fraților săi.

„Prima oară când am fost arestat și a venit mama mea la penitenciar, am fost de acord cu ce mi-a spus ea. A fost o propunere a mamei. Erau foarte mulți bani. Prima dată când s-a pus problema că aș putea fi pus liber, am acceptat. Când am văzut că am fost păcălit – am executat și pedeapsa și s-a dus și terenul -, eu personal nu am mai putut face nimic. Dacă mergeam peste Bera să iau banii, mă duceam iar la pușcărie. Mi-a părut sincer rău. Erau banii mamei mele. N-am fost la Bera Gabriel pentru că eu am mai fost arestat după acea primă arestare. Am fost luat pentru o tăinuire și am mai luat doi ani jumate. Am căzut iar și de aceea nu am mai ajuns la poliție. Am considerat familia Bera o familie bună. Ne știam din copilărie. Acum, nu mai discut cu Gabriel”, a spus denunțătorul.

El a povestit și cum Silvia Bera, femeia care le-a înlesnit – contra unor sume considerabile – eliberarea din arest preventiv, i-ar fi făcut un semn, la momentul judecării propunerii de arestare de la acel moment, care să-i inducă ideea că judecătoarea ar fi de partea lor.

„Nu știu clar, pentru că eu eram arestat, tot ce știu știu e din ce mi-a spus mama mea. Am detaliat anterior. Când s-a judecat și am fost liberi, cea care a judecat a fost Burlan. Eu eram în boxă, iar Silvia mi-a făcut semn, arătând și spre judecătoarea Burlan, indicându-mi că trebuie să stau liniștit pentru că va fi bine. Judecatoarea de atunci era o doamnă blondă cu parul puțin mai lung”, a mai spus ”Amar” în fața celor trei judecătoare de la ICCJ.

„Bera a spus clar că are o judecătoare care are blat și că ne scapă. Bera Silvia a cerut 50.000 de euro. Spunea că ne scoate pe toți patru. Noi, țiganii, suntem puțin mai închiși la minte. Noi, când auzim de o chestie de asta, care ne avantajează, nu mai gândim. Noi facem, nu ne mai gândim, așa suntem noi, țiganii. Ne mai păcălim și noi între noi. Suntem blestemați… Aveam încredere foarte mare în Bera Gabriel, am copilărit cu el. Și mama mea avea și ea încredere în el. Când am fost eliberați eu și «Filozof», mama a explicat că a dat primii 20.000 de euro pentru noi doi și că ulterior, după ce merg și cei 30.000 de euro, ies și ceilalți doi. Am întrebat de ce nu am ieșit toți patru deodată și ea a spus atunci că va rezolva și pentru ceilalți doi”, a mai spus interlopul

„Superman” nu știe nimic

Al treilea denunțător audiat, Florică Nicolae (zis „Superman”), le-a spus celor trei judecătoare că el nu a cunoscut mai deloc detalii ale afacerii judiciare care s-ar fi consumat între familia sa, soții Bera și judecătoarea Elena Burlan.

„Superman” a arătat că el nu a fost eliberat odată cu frații săi și că nu cunoaște ce au discutat aceștia cât au fost închiși sau după ce au fost eliberați.

ÎCCJ judecă apelul declarat de Elena Burlan, după condamnarea fostei judecătoare de la Tribunalul București la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decisă de Curtea de Apel București. Instanța a stabilit următorul termen în proces pe 18 noiembrie.

Faptele celor patru interlopi: tâlhărie, cămătărie, şantaj, ameninţare, sechestrare de persoane, tentativă de omor calificat

Faptele care au adus-o pe judecătoarea Burlan în vizorul DNA s-au petrecut în 2009. Cei patru frați Nicolae, dar şi alţi membri ai clanului  – Cristian Durbală (zis „Banbulea”), Robert Văduva (zis „Albert”), fratele său Laurenţiu Văduva, Constantin Camen (zis „Partinson”) şi Mihaela Vasile – au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru mai multe fapte de tâlhărie, cămătărie, şantaj, ameninţare, sechestrare de persoane şi tentativă de omor calificat.

Concret, fraţii Nicolae erau acuzaţi că au terorizat zeci de familii din cartierul Chitila pentru a le convinge să le înapoieze însutit banii cu care-i împrumutaseră.

Interlopii au ajuns în arest după ce, pe 8 martie 2009, au vrut să taie capul cu o sabie unui bărbat, care făcuse greşeala să se împrumute de la cămătari 300 de euro şi nu reuşise să returneze dobânzile uriaşe percepute de aceştia, mai exact 8.000 de euro. Cum bărbatul nu a reuşit să mai plătească, „Superman” şi ai lui au decis să-i dea o lecţie. L-au scos afară din casă şi în plină stradă au vrut să-i taie capul cu o sabie. Norocul victimei a fost că a parat lovitura cu mâinile, protejându-şi capul, susţin anchetatorii care au întocmit rechizitoriul. Bărbatul a ajuns la spital în stare foarte gravă, dar a scăpat cu viaţă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DEZVĂLUIRI. Vineri, 29 octombrie, după ora 17.13 – momentul în care Cîțu a început să cumpere masiv like-uri de la ruși, vietnamezi, africani și arabi! De la români îi vin doar furie și râsete

* Pe Cîțu încep să-l lase și aliații. Primarul Ciucu, șeful PNL București: „Nu susțin alianța cu PSD și nu doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar!“

* Apel emoționant al lui Cristian Băcanu, deputat PNL și apropiat al lui Cîțu: „Am inhalat gaze pe 10 august, am luptat să închid firmele bugetofage ale lui Firea. Cum să stau în rând cu Firea?”

* Ciolacu, de la „Superman, ai căzut în cap!” la „vă asigur de buna-credință a domnului Cîțu”

* VIDEO. CTP: „«Șocîțu» e un politician rânced, laș, oportunist, fripturist. Are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura”

* DNA anchetează un mare „tun” al lui Tudorache (PSD), la Sectorul 1: băncuțe cu prețul umflat de 20 de ori! Banii au mers la firme din județul Neamț, moșia baronului Arsene

1 COMENTARIU

  1. S-ar putea ca si interlopii politicii sa foloseasca aceeasi metoda,pe langa cea a turnatoriei,ca sa iasa mai repede sau sa nu faca puscarie,cum e cazuul UDREI,care INCA se plimba libera peste tot,in masini cu sofer si investeste la greu in imobiliare,in orasul fostului ei sef de campanie-Boc cel Mic,activ foarte de la o vreme sa demoleze partide si politicieni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here