VIDEO. A murit Petrică Mîțu Stoian, unul dintre marii rapsozi ai Olteniei! A fost ucis de Covid la 61 de ani

0
3959
Petrică Mîțu Stoian

Un nou șoc în muzica populară românească: Petrică Mîţu Stoian, renumit rapsod al Olteniei, a murit sâmbătă seară, la Spitalul Județean de Urgenţă din Reşiţa (județul Caraș-Severin). Avea 61 de ani și a căzut victimă complicațiilor generate de infectarea cu Covid-19.

Petrică Mîţu Stoian a murit. Artistul fusese internat în stare de gravă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Reşiţa.

„A venit la clinică să facă terapie hiperbară post-Covid. A dezvoltat o bronhopneuomonie care a fost mult mai amplă. A decedat în urma unui şoc septic. A fost resusictat, dar organismul tău nu a mai rezistat”, a declarat dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului din Reşiţa, la România TV.

Petrică Mîțu Stoian a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa deoarece ar avea probleme la inimă, după ce s-a infectat cu Covid-19. Interpretului de muzică populară era intubat la Secţia de Terapie Intensivă. Medicii spun că starea lui era gravă.

Cadrele medicale au încercat să-l transfere pe Petrică Mîțu Stoian la Craiova, însă nu erau locuri disponibile la unitatea medicală din capitala Olteniei. Din acest motiv, artistul a rămas internat la Reşiţa, notează Observatornews.

Petrică Mîțu Stoian se pensionase (anticipat) de curând. El le-a spus apropiaților că vrea să cânte mai rar, ca să se mai ocupe și de el, să se odihnească și să colinde lumea. N-a mai apucat.

VIDEO: Vocea unică a lui Petrică Mîțu Stoian

A fost descoperit de Mărioara Murărescu

Petrică Mîțu Stoian s-a născut la 18 septembrie 1960, la Izverna – Plaiul Cloșanilor, în județul Mehedinți.

A debutat pe scena națională în emisiunea „Tezaur Folcloric” de la TvR 1, fiind descoperit de regretata Marioara Murărescu. A participat la numeroase festivaluri de folclor și a luat numeroase premii.

Din anul 1995 era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.

Amintire din armată. În arest, la farul din Mangalia

În 2017, Petrică Mîțu Stoian a povestit un episod mai dur din tinerețea sa, din perioada stagiului militar.

„Mi-au dat permisie 10 zile și eu am plecat la țară. Era un singur autobuz care pleca dimineața. Am pierdut autobuzul. La întoarcerea în unitate, am întârziat din permisie 7 ore. Pe atunci, dacă întârziai 4 ore, trebuia să anunți, dar nu aveam de unde. În cele din urmă am anunțat, dar persoana căreia i-am spus a uitat să spună mai departe, nu știu ce s-a mai întâmplat, ideea este că am întârziat. Era caz de batalion disciplinar. Mi-au luat centura, bocancii, tot, m-au dus la farul din Mangalia. Acolo era sediul arestului. Nu aveam fereastră, nimic, aveam doar un lemn, ceva ca o masă, care se rabata. Dormeam pe un fel de țambal și cu ranița sub cap. Venea câte un ofițer și îți mânca zilele. Ne scotea pe limba de foc, așa se numea, era un fel de jumătate de stradă, care avea pietriș ca pe calea ferată și ne punea în pas de defilare, culcat”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Greșeala fatală a lui Mîțu Stoian. Când și-a dat seama, era prea târziu. Respira greu și scuipa sânge. Ultima sa zi de viață a început în ambulanță, 75 de kilometri de la Slatina-Nera la Reșița

* Pe Cîțu încep să-l lase și aliații. Primarul Ciucu, șeful PNL București: „Nu susțin alianța cu PSD și nu doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar!“

* Apel emoționant al lui Cristian Băcanu, deputat PNL și apropiat al lui Cîțu: „Am inhalat gaze pe 10 august, am luptat să închid firmele bugetofage ale lui Firea. Cum să stau în rând cu Firea?”

* Ciolacu, de la „Superman, ai căzut în cap!” la „vă asigur de buna-credință a domnului Cîțu”

* PNL se surpă sub Iohannis și Cîțu: alți 10 parlamentari liberali vor demisiona dacă partidul face guvern cu PSD. Au plecat deja 17

* VIDEO. CTP: „«Șocîțu» e un politician rânced, laș, oportunist, fripturist. Are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura”

* România a trecut pragul de 50.000 de morți Covid, iar planeta pe cel de 5 milioane. Rata deceselor e de 4 ori mai mare la noi decât media mondială

* Harta roșie a defrișărilor de pădure. Unde s-au tăiat cele mai multe lemne ilegal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here