Greșeala fatală a lui Mîțu Stoian. Când și-a dat seama, era prea târziu. Respira greu și scuipa sânge. Ultima sa zi de viață a început în ambulanță, 75 de kilometri de la Slatina-Nera la Reșița

2
42595
Petrică Mîțu Stoian

Moartea rapsodului oltean Petrică Mîțu Stoian, la 61 de ani, nu a fost urmarea unui accident cardiac sau de altă natură, chiar dacă renumitul cântăreț de muzică populară avea probleme cardiace. Mîțu Stoian a fost precum personajul marquezian din „Cronica unei morți anunțate”. El a făcut o greșeală gravă, care l-a dus cu viteză spre un sfârșit tragic.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață sâmbătă seara, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Reșița (județul Caraș-Severin). Medicii au făcut tot posibilul pentru a-l salva, dar era prea târziu.

Petrică Mîțu Stoian a fost internat la secția ATI a Spitalului Județean din Reșița chiar sâmbătă, cu câteva ore înainte de a muri. El a venit mult prea târziu. Venea după o perioadă grea, în care a fost chinuit de o formă gravă de Covid-19.

Era vaccinat cu ambele doze de vaccin, spun apropiații săi. O decizie foarte bună, care i-a dat o șansă în cumplita bătălie cu Covidul.

A stat însă acasă pre mult, nu s-a dus la spital deși avea o stare din ce în ce mai rea, evoluție favorizată de problemele sale cardiace, peste care a venit și infectarea cu Covid. Avea să se dovedească o eroare fatală. Netratat la timp, Covidul a afectat organe interne care în cele din urmă aveau să cedeze, chiar dacă virusul, aparent, a fost ținut în frâu. Bronhopneumonia agresivă din ultimele zile a fost explozia finală produsă de un virus extrem de parșiv, care părea învins.

„Scuipa sânge și avea saturația de oxigen mică”

După mai multe zile în care a dus boala pe picioare și se trata acasă, simțindu-se obosit după infecția cu Covid, Petrică Mîțu Stoian a ales să meargă la un stagiu de recuperare post-Covid, la Clinica de la Slatina-Nera, județul Caraș-Severin.

Acolo, totul a decurs normal până în noaptea de vineri spre sâmbătă, când artistul s-a simțit rău. Dimineața, el a fost transportat cu ambulanța la Spitalului Județean de Urgență din Reșița, cale de 75 de kilometri.

Traseul de 75 km dintre Slatina-Nera și Reșița, prin munții Carașului

Directorul medical al Spitalului Județean din Reșița, dr. Cosmin Librimir, a explicat pentru site-ul Reper 24 care era starea de sănătate a artistului când a ajuns în cea mai mare unitate medicală a județului.

  • „Petrică Mîțu Stoian este un pacient post-Covid. După covid există un sindrom long-Covid, așa se numește, în care pacienții suferă diferite afecțiuni destul de severe, în principiu pe hipercoagulabilitatea dată de acest virus. Poate să facă de la accidente vasculare cerebrale, infarct, ischemie de membre, pe lângă ce se știe de ceața creierului și alte lucruri.”
  • „Pacientul avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat, dar cu un ritm ridicat. Are și insuficiență de valvă mitrală și erau toate motivele să facă cheaguri, din cauza bolii fără Covid. Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronhopneumonie post-Covid, a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru.”
  • „La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică, s-a încercat să i se pună mască, dar pentru că nu a suportat-o, a fost transferat pe secția de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) și a fost intubat”.

„Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir”

Casa de discuri Electrecord, cu care Petrică Mîțu Stoian a avut o colaborare prodigioasă de-a lungul carierei sale artistice, a postat un mesaj de mare densitate pe pagina sa de Facebook.

„Drum lin, Petrică Mîțu Stoian!

Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. A murit Petrică Mîțu Stoian, unul dintre marii rapsozi ai Olteniei! A fost ucis de Covid la 61 de ani

* Pe Cîțu încep să-l lase și aliații. Primarul Ciucu, șeful PNL București: „Nu susțin alianța cu PSD și nu doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar!“

* Apel emoționant al lui Cristian Băcanu, deputat PNL și apropiat al lui Cîțu: „Am inhalat gaze pe 10 august, am luptat să închid firmele bugetofage ale lui Firea. Cum să stau în rând cu Firea?”

* Ciolacu, de la „Superman, ai căzut în cap!” la „vă asigur de buna-credință a domnului Cîțu”

* VIDEO. CTP: „«Șocîțu» e un politician rânced, laș, oportunist, fripturist. Are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura”

* România a trecut pragul de 50.000 de morți Covid, iar planeta pe cel de 5 milioane. Rata deceselor e de 4 ori mai mare la noi decât media mondială

* Harta roșie a defrișărilor de pădure. Unde s-au tăiat cele mai multe lemne ilegal

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here