Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

6
31784
Momente violente provocate de George Simion. Plus rechizitoriul violentului său tată

Violențele lui George Simion, deputat AUR și copreședinte al acestui partid extremist, au devenit o constantă a scenei politice din România. Fostul șef de galerie, obișnuit să se bată cu jandarmii prin tribunele stadioanelor ori în conflicte interetnice precum cel de la Valea Uzului (județul Harghita), a crescut într-o familie violentă, cu un tată care la rândul său se bătea cu polițiștii.

George Simion este deja autorul sau instigatorul mai multor acțiuni violente, unele cu caracter fascist-bolșevic. Numai după ce a devevenit deputat, el are la activ trei momente primitive în Parlament (agresiunile fizice asupra deputatului Florin Roman, a primarului Nicușor Dan și a ministrului Virgil Popescu), plus operațiunile de asalt asupra clădirii Parlamentului ori a Primăriei Timișoara.

Un articol publicat de Impact.ro pe 21 octombrie 2021, sub semnătura lui Cristian Botez, a revelat comportamentul violent și antisocial al lui Constantin Simion (62 de ani), tatăl lui George Simion (35 de ani). Actualul deputat pare să fi moștenit de la tatăl său „plăcerea” de a se bate cu organele de ordine – polițiști sau jandarmi.

„În anii ’90 am făcut foamea. Ai mei m-au crescut cum au putut”

George Simion s-a născut pe 21 septembrie 1986, într-o familie din Focșani, județul Vrancea, acolo unde a și copilărit. Ulterior, părinții săi s-au mutat în București, unde actualul deputat a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” în 2005.

Într-un interviu acordat anul trecut Adrianei Bahmuțeanu, George Simion menționa lapidar: „Am 34 de ani, sunt necăsătorit, vreau să mă căsătoresc anul viitor. Am o relație, sigur, iubesc o fată. (…) Am o familie care m-a crescut, am o soră, mama și tata au tras din greu ca să ne crească. În anii ’90, în care am făcut cu toții foamea și în care a fost prăpad, ai mei m-au crescut cum au putut!”.

Nimic despre „faptele de vitejie” ale tatălui său, care par să-l fi inspirat în comportamentul antisocial.

5 polițiști bătuți în 7 luni

Publicația Impact.ro a intrat în posesia unor documente oficiale, din interiorul sistemului judiciar, care dezvăluie o serie de infracțiuni în care a fost implicat Constantin Simion, tatăl lui George Simion, în urmă cu câțiva ani.

Deși se apropia de 60 de ani, Constantin Simion a bătut 5 polițiști din București, la interval de câteva luni. Prima data, în ziua de 5 septembrie 2016, când a agresat doi polițiști de la Secția 11. A doua oară, pe 15 aprilie 2017, când a bătut trei polițiști de la Secția 13.

5 septembrie 2016: Violențele lui Constantin Simion, consemnate de procurorul de caz

„Facea gălăgie la bar, întrucât, deși se afla în stare de ebrietate, dorea să mai consume băuturi alcoolice”

Procurorul Silviu Ene, de la Parchetul de pe lângă judecătoria Sectorului 3, a consemnat agresiunea din 5 septembrie 2016.

„În jurul orelor 12.45, persoanele vătămate – agent șef adjunct A și agent principal B (redacția Impact.ro a ales să nu publice numele din dosar – n. red.) din cadrul Secției 11 Poliție – Biroul Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost solicitate de către Dispecerat să se deplaseze pe Aleea Râmnicu Vâlcea, nr. 3, în zona Pieței Albina din București, întrucât era reclamat faptul că la un bar o persoană a devenit reclacitrantă întrucât nu i se mai oferă băuturi alcoolice. După ce s-au deplasat la fața locului, au luat legătura cu C, o reprezentantă a barului care le-a spus (polițiștilor – n. red.) că o persoană de sex masculin, în stare de ebrietate, dorea să i se ofere băuturi alcoolice, însă nu a mai fost servită, având în vedere starea acestuia. Deoarece bărbatul la care se făcea referire nu a fost găsit la fața locului, polițiștii au plecat din zonă și s-au întors după cinci minute, când au fost informați că persoana reclamată a revenit la bar și face gălăgie, întrucât dorea să consume băuturi alcoolice.”

„A adresat injurii și amenințări politiștilor și l-a lovit pe A, astfel că s-a procedat la încătușarea sa”

„Organele de poliție s-au deplasat din nou la această adresă, iar angajații localului l-au indicat pe Simion Constantin ca fiind cel care făcea scandal, astfel că inculpatul a ieșit împreună cu politiștii afară din bar și le-a dat de mai multe ori date inexacte referitoare la identitatea sa, motiv pentru care a fost invitat la sediul Secției 11 Poliție și a urcat de bunăvoie pe bancheta din spate a autospecialei condusă de  agentul de Poliție B, lângă A, ce se afla poziționat în spatele șoferului. Pe drumul către Secție, inculpatul a devenit recalcitrant, adresând injurii și amenințări politiștilor și l-a lovit pe A, astfel că s-a procedat la încătușarea sa.”

„L-a lovit pe polițist cu picioarele, la nivelul tibiilor, iar când acesta s-a dezechilibrat, l-a lovit cu pumnul în față”

„După ce a fost introdus în sediul Secției 11 Poliție (iar la un moment dat i-au fost scoase cătușele, întrucât părea că se liniștise), Constantin Simion a lovit persoana vătămată, A, la nivelul tibiilor, cu picioarele, de mai multe ori, iar când aceasta s-a dezechilibrat, a lovit-o cu pumnul la nivelul feței, în arcada din partea dreaptă, provocându-i o plagă deschisă, fapt în urma căruia A a necesitat un numar de 7-8 zile de îngrijiri medicale. În aceleași împrejurări, inculpatul l-a lovit cu picioarele în zona tibiilor, de mai multe ori, și pe agentul B, având o atitudine turbulentă în continuare.”

 

15 aprilie 2017: „L-a apucat pe agent de cămașă și l-a lovit cu capul în față. Pe celălalt l-a lovit în arcadă”

Al doilea incident violent, cel din 15 aprilie 2017, a fost descris într-o declarație a unui martor. Constantin Simion a snopit în bătaie doi polițiști de la Secția 13.

Iată ce le-a relatat procurorilor martorul D: „Pe data de 15.04 2017 mă aflam în spatele blocului și am văzut inculpatul care venea dinspre Lidl înjurând și tipând. Înțelesesem că a avut o altercație cu o doamnă de la Lidl, aceasta sunând la Poliție, iar Poliția îl căuta printre blocuri, în zonă. L-au găsit și acesta a început să-i jignească pe polițiști. I-au cerut să se legitimeze, iar inculpatul a refuzat. Polițiștii au vrut să-l ia la Secție. Inculpatul a refuzat, l-a apucat pe unul din polițiști de cămașă și l-a lovit cu capul în față, iar pe celălalt l-a lovit în arcadă. Apoi, pe primul polițist l-a întins și l-a fixat pe capota mașinii de poliție. Precizez că polițiștii nu l-au lovit pe inculpat (pe Constantin Simion – n. red.)”.

Declarația martorului a fost inclusă în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, din dosarul 13950/301/2017. Toate cele consemnate în acest articol au fost prezentate în ședință publică în sala de judecată, iar cauza a fost soluționată prin sentință definitivă și iervocabilă.

Doar amendă penală pentru bătăile în serie administrate polițiștilor!

A urmat trimiterea în judecată a lui Constantin Simion, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 București. Apoi, procesul, la Judecătoria Sectorului 3 București și apelul la Tribunalul București.

Soluția finală a fost scandaloasă: Constantin Simion, acuzat de tuburarea ordinii și liniștii publice și ultraj, a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 5.300 de lei!

Pe lângă acestea, Constantin Simion a fost obligat să achite unui polițist agresat daune morale 2.000 de lei, iar altuia, 1.000 de lei.

Așadar, în total, toate violențele împotriva a 5 polițiști și a celor prezenți în bar l-au costat pe Constantin Simion doar 8.300 de lei, fără vreo zi de închisoare.

L-a bătut și pe reporter!

În încercarea de a obține un punct de vedere în legătură cu faptele pe care le-a comis și pentru care a fost condamnat penal definitiv, reporterul Impact.ro a făcut câteva descinderi în zona în care Constantin Simion locuiește, respectiv cartierul Dristor, la blocul în care acesta are un apartament în care locuiește împreună cu soția sa (mama lui George Simion).

Apartamentul familiei Simion este situat pe Aleea Râmnicu Vâlcea, așa cum a consemnat și procurorul Silviu Ene. Mai mulți locatari, vecini ai lui Constantin Simion, au confirmat că bărbatul care a bătut mai mulți polițiști este tatăl deputatului George Simion.

Într-o seară din octombrie 2021, reporterul Cristian Botez a fost din nou la blocul din Aleea Râmnicu Vâlcea. Acesta a relatat experiența la persoana 1.

„Îl știe tot cartierul! E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

„Până să sun la interfon, la apartamentul lui Constantin Simion, am interceptat o pereche de tineri care tocmai ieșea din bloc. «Bună seara!». «Bună seara!». «Îl caut pe Constantin Simion. Îl cunoașteți? Este tatăl lui George Simion de la AUR». «Da, cum să nu-l știu?! Îl știe tot cartierul! E un scandalagiu! Îi place băutura, se ceartă cu toată lumea! E agresiv. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!».

Îi mulțumesc și urc la etaj. Ușa de la apartamentul familiei Simion, o ușă veche, din lemn vopist în ape maron-murdar, este gravată cu sigla AUR, conturul României cu tot cu Basarabia, cu opt stele și cu numele partidului, «Alianța pentru Unirea Românilor».

Bat la ușă și îmi deschide o doamnă micuță, în capot de casă. «Bună seara! Îl caut pe domnul Constantin Simion». Pe un ton răstit, cu chipul deja încordat și privire încruntată brusc, doamna mă repede: «Dar cine sunteți?». Mă prezint cu nume și statutul de ziarist. Am camera foto în mână și legitimația de presă atârnată de gât. Începe furtuna. «Nu! Plecați! Cum vă permiteți?! Numai cu aprobarea lui George! Cum vă permiteți să bateți la ușa noastră la ora asta?!». Era ora 20.00. Apare soțul. Costantin Simion. Cadrul ușii se umple brusc total. Omul are în jur de 2 metri și vreo 120 de kilograme. Pantaloni de pijama, un maiou și pe deasupra un tricou vechi, pătat, cu o gaură mare de aerisire la subrațul drept. «Da, spuneți!».

Și încep să-i explic cu voce normală că am auzit că a avut niște conflicte cu vecinii, în bloc, prin piață, prin împrejurimi… și poate ar dori să explice ce s-a întâmplat de fapt, că lumea e rea. Și tot așa. Constantin Simion încearcă să mă invite în casă (mai trâziu aveam să mă felicit că nu am intrat!), dar soția se opune vehement: «Plecați imediat! Îl sun pe George!». (George tocmai era în direct la România TV.) Eu îl invit pe bărbat să mergem să vorbim jos, în fața scării, ca să nu tragă toți vecinii cu urechea.

Atunci omul a izbucnit. Mai intâi, cu o rapiditate surprinzătoare, mi-a tras o palmă, cam cât un fund de lemn, tovărășește, pe spate. Dacă ar fi fost vară și aș fi fost doar în tricou, cu siguranță că m-aș fi ales cu o urmă plantară pe mai multe zile. Noroc cu hanoracele și jachetele de pe mine. Și uriașul Constantin Simion, cu două capete mai înalt decât mine, mă înșfacă de guler și îmi face vânt spre scări. Încerc să armez camera, dar riscul devine prea mare. Îmi amintesc de cei cinci polițiști bătuți măr de individ. O iau încet pe scări, convins că nu va veni după mine. Peste glasul ascuțit al soției sale, el, cu vocea tunet, mă înjură copios. De toate cele.

Odată ajuns în fața scării, am sunat la Poliție. În mai puțin de 15 minute a sosit la fața locului un echipaj compus din doi agenți de Poliție. Ulterior aveam să aflu că la întrebarea agenților de poliție «L-ați agresat pe jurnalist?», până să răspundă agresorul, a vorbit doamna Simion: «Da, domnule polițist. Nu l-am lovit. L-am împins doar. Eu l-am împins. Cu mâna mea. Iau pe mine fapta». Ce va urma va fi pe căi legale, între mine, reporterul agresat, și bătăușul Constantin Simion, omul care snopește polițiști în serie și terorizează cu ieșirile sale un bloc întreg.

Mai trebuie precizat că reporterul Impact.ro a încercat de mai multe ori să ia legătura cu liderul AUR, George Simion, fiul agresorului condamnat penal, pe mai multe căi, inclusiv în ziua în care a avut loc scena descrisă mai sus. George Simion a refuzat constant să răspundă la solicitări.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Golănie AUR-istă în Parlament: George Simion l-a agresat fizic pe ministrul Virgil Popescu chiar la tribună, iar Dan Tănasă i-a dat cu foile peste față. Ședința a fost suspendată

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* Înfrânt cu 14-11 la vot, Cioloș demisionează din fruntea USR. El va încerca să obțină majoritatea în Biroul Național la Congresul extraordinar al partidului

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Lui Gâdea i s-a înfundat cu noua conducere a TVR: nu mai poate folosi televiziunea de stat ca pe o anexă a Antenei 3! Furtul și intoxicarea duc la procese în justiție și plângeri la CNA

* Statul român ar putea suporta despăgubirile în dosarul Mario Iorgulescu. Ce spun rudele tânărului ucis în accidentul rutier

* Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (81) / Diversiunile de la Târgoviște

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

* Rușii l-ar fi otrăvit cu droguri pe președintele Zelenski, ca să nu mai apuce al doilea mandat! La fel au procedat și cu Iușcenko, în 2004, când i-au pus dioxină în mâncare

6 COMENTARII

  1. Apăruse de ceva timp.
    Dar televiziunile au altceva de relatat.

    Mai interesant mi se pare cum Simion nu a reacționat la cel cu cerneala.
    Că așa pare că îi sare țandăra cam repede.

  2. AUR reprezinta zoaia societatii care a avut menirea de a atrage naivii nemultumiti de PSD, PRM. In general oamenii mai putin informati, care gandesc la impuls, nu fac analize complexe. In Romania astfel de emanati precum Simion au stiut sa-si ascunda bine intentiile in spatele unor asa zise actiuni in favoarea romanilor, nationalism ieftin. De 2 ani aceasta latura politica face o isterie impotriva masurilor COVID si nicio initiativa impotriva pensiilor speciale (pe care de altfel le-a votat la primari), criza energetica. Demisia lui Iohannis este groteasca pentru cine cunoaste aspectul juridic, pentru ca procedura este cu totul alta. Bobby Paunescu si Sebastian Ghita au investit in AUR, sunt protejati de structuri din Politie, Jandarmerie, SRI, pentru ca altfel nu-mi explic de ce sunt lasati sa zburde. Simion a fost ales tocmai pentru ca are profilul agentului de propaganda perfect. Nu are familie, golan de galerie, tare in gura. AUR a adus in parlament interlopi, idioti utili, tortionari, infractori. Sa nu uitam cu Simion a fost chemat la ordine de Dincu, AUR promovat puternic de CocinaTV, Latrina3, RealitateaTV televiziuni ale infractorilor media. Este doar aripa galagioasa a PSD care risca sa piarda alegatori la Dragnea si la AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here