VIDEO. Șoșoacă și fanii ei au atacat un centru de vaccinare. 12 pacienți netransportabili – nevoiți să se imunizeze în localitățile vecine

13
8347
Urlătoarea Șoșoacă și bătrâna lăsată fără vaccin

Tolerat inconștient de autoritățile statului, delirul agresiv al conspiraționiștilor a scăpat de sub control în România: senatoarea Diana Șoșoacă și fanii săi au atacat, sâmbăta trecută, o caravană de vaccinare, împiedicând-o să vaccineze pacienți netransportabili din comuna Răchiteni, scrie RFI.ro, citându-l pe șeful DSP Iași.

Cazul, de o gravitate ieșită din comun, este consecința unui lung lanț de abuzuri pe care Diana Șoșoacă le-a comis, fără ca Poliția, Jandarmeria sau alte autorități să intervină. Până la această acțiune, senatoarea hărțuise medici din centre de vaccinare, încercase să dea buzna în spitale, provocase scandal în numeroase locuri publice.

Cazul grav din județul Iași – consecința tolerării de către autorități a acțiunilor abuzive și a campaniei de dezinformare duse de Diana Șoșoacă

Șoșoacă este una din cele mai mari surse de fake news din România, alimentându-și publicul cu știri panicarde, mincinoase, așa-zise dezvăluiri fără nico bază reală (spre exemplu, astă-iarnă pretindea că Guvernul va lua oamenii cu forța de pe stradă, cu armata, ca să-i vaccineze „ca pe vite“).

În general, discursul Dianei Șoșoacă este aliniat la narativele propagandei rusești livrate către Europa: pandemia este o minciună, Oculta Mondială urmărește scopuri ascunse, vaccinurile omoară oamenii etc. La acestea sunt adăugate mici variațiuni și improvizații cu tentă locală, care prind la un anumit tip de public.

Incidentul de sâmbătă este însă cel mai grav de până acum. Autoritățile locale au chemat echipa mobilă de vaccinare în comuna ieșeană Răchiteni, aflată în carantină din cauza răspândirii rapide a cazurilor de Covid. S-a organizat un centru de vaccinare, dar accesul a fost blocat de un grup de antivacciniști și conspiraționiști conduși și instigați de Diana Șoșoacă.

VIDEO: Secvențele infernale de la Răchiteni

„Jos mas-ca! Jos mas-ca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!“

Doctorul Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, spune că în ziua aceea nimeni nu s-a putut vaccina.

În fața caravanei mobile, Diana Șoșoacă a dat tonul urletelor: “Jos mas-ca! Jos mas-ca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!“. Întregul circ a fost transmis pe Facebook de Diana Șoșoacă, ea pretinzând că acționează în beneficiul locuitorilor din circumscripția ei. „E cea mai mare minciună a secolului!“, a delirat senatoarea, referindu-se la punerea comunei Răchiteni sub carantină din cauza creșterii numărului de cazuri Covid. Ea a pretins că, de fapt, în localitate n-ar fi nimeni infectat!

Urletele grupului au băgat spaima în localnici. Aceștia au fugit și în ziua aceea caravana mobilă a plecat fără să vaccineze pe cineva. Doctorul Vasile Cepoi a relatat pentru RFI: Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită“.

Șoșoacă și conspiraționiștii ei au agresat verbal o bătrână pe care au hărțuit-o până aceasta a plecat, în hohotele batjocoritoare ale senatoarei

O femeie în vârstă a fost agresată verbal, filmată și huiduită de grupul conspiraționiștilor chiar la ușa centrului de vaccinare până când a fost nevoită să plece

Imaginile filmate și transmise în direct chiar de Diana Șoșoacă sunt revoltătoare. Senatoarea se repede, la un moment dat, la o femeie în vârstă, cu mască la gură, care aștepta pe un scaun să intre la vaccinare.Cât v-a plătit domnu’ primar ca să vă vaccinați?“, o ironizează Șoșoacă pe femeie. Nu ne-a plătit. O facem pentru conștiința noastră“, îi răspunde persoana respectivă. Aaaoleo! Știți care sunt efectele adverse? Dacă muriți într-un an de zile, doamnă, ce faceți? Cine vă plătește?“, continuă batjocoritor Șoșoacă.

Alături de senatoarea conspiraționistă, ale cărei rățoieli nu se mai opreau, au apărut și ceilalți ciraci ai Șoșoacăi, care au început s-o apostrofeze pe biata femeie prinsă la ușa centrului: „Credeți în Dumnezeu? Și ce zice Dumnezeu că vreți să vă vaccinați? Biserica e goală și dumneavoastră sunteți aici. Sunteți la centrul de vaccinare, dar la biserică nu vă duceți, nu?“, a urmărit-o Șoșoacă pe bătrână, în timp ce aceasta, temându-se probabil să nu fie bătută, părăsea locul. „Câți morți aveți în comună de Covid? Ha-ha! Ia uite, fricoșii! Ia uite, fricoșii!“.

Încurajându-se unii pe alții și filmându-se între ei cu telefoanele mobile, conspiraționiștii au început să bată în ușa de termopan, urlând: „Dom’ primar, vrem să ne vaccinăm! Avem programare!“. În delir, Diana Șoșoacă scotea hohote groase, grobiene.

Forțele de ordine nu au intervenit nici de această dată.

Desantul condus de Șoșoacă în comuna ieșeană – indivizi veniți de la Arad și București, care țipau că nu vor să le fie imunizați copiii

Au fost lezate drepturile a 12 oameni, pacienți netransportabili, care doreau să se imunizeze și n-au mai putut s-o facă, a explicat pentru Libertatea secretarul general al comunei Răchiteni, Aurelian Constantin Alexa. Familiile celor 12 pacienți, dar și alți oameni din localitate au fost nevoiți în zilele următoare să plece la centre din alte comune, ca să se poată imuniza.

Caravana mobilă de vaccinare fusese solicitată chiar de primărie, a spus oficialul din primărie. Conform acestuia, medicii au ajuns, au pregătit circuitele și ustensilele, iar când au chemat oamenii care se strânseseră deja pentru a se vaccina, senatoarea Șoșoacă și indivizi veniți cu 3-4 mașini având numele din alte județe au blocat accesul în clădire.

„Doamna Șoșoacă punea întrebări la foc automat, iar orice explicație a doamnei doctor, care este profesor universitar, era luată cu huiduieli și întrebări“

A urmat o scenă de balamuc. Secretarul general al comunei Răchiteni a povestit: „Doamna Șoșoacă a venit cu trei-patru mașini cu numere de Arad, de București, care nu erau din zonă. Erau foarte revoltați, când doamna doctor venită de la Iași a deschis ușa și a rugat oamenii să intre, doamna Șoșoacă s-a repezit în ușă, domnul primar s-a dus lângă medic cerând să se respecte circuitele. A fost un schimb de replici și de acolo a început tămbălăul. Doamna Șoșoacă punea întrebări la foc automat, iar orice explicație a doamnei doctor, care este profesor universitar, era luată cu huiduieli și întrebări“.

Șoșoacă și grupul ei de presiune adus din alte județe urlau că se opun să le fie vaccinați copiii, deși în mașinile cu care sosiseră în localitate nu era niciun copil. Aurelian Constantin Alexa a sesizat imediat bizareria: “Strigau întruna «luați labele de pe copiii noștri!». I-am întrebat pe oamenii de acolo dacă au copii și unde sunt, când ei urlă aici?“.

Până la urmă, după 40 de minute de spectacol grotesc, timp în care nici poliția, nici jandarmeria n-au intervenit, persoanele programate la vaccinare au fost trimise către comunele învecinate. „Am redirecționat toți oamenii către alte centre de vaccinare, de la Roman și Mircești. Le-am făcut rost de mașini, pentru că problema lor era că sunt netransportabili. A fost un nepot venit la cineva care a luat niște oameni, am sunat oameni pe care îi mai cunoșteam și i-am trimis 10 kilometri la Mircești și Roman. Apoi, pentru că aveam și copii, doi minori, am programat o altă zi pentru copii“, a povestit secretarul general al comunei.

Mai jos, filmul revoltător al acțiunii de intimidare pe care Șoșoacă și fanii săi au organizat-o în comuna de lângă Iași.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Golănia parlamentară continuă: PSD, PNL-Cîțu și UDMR au blocat și a patra oară moțiunea de cenzură! Cei 17 senatori și deputați care au lipsit de la ședința Birourilor Permanente Reunite

VIDEO. Toți miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia din Guvernul Cîțu. Barna se întâlnește marți cu Klaus Iohannis

DOCUMENT. „Tabăra Cîțu” încearcă să blocheze două săptămâni moțiunea de cenzură, pentru a ajunge la vot după Congresul PNL

Orban, acuzații-șoc: „Un personaj foarte important din România a decretat ca Orban să nu mai fie președinte. Cîțu trebuia să devină guvernator BNR”

Consilierul premierului Cîțu: „Am informat Comisia Europeană, SUA, Israel și Germania despre planul USR-PLUS de a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid neofascist, antisemit”

Scrisoarea secretă a lui Cîțu către talibani

Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

A murit un om enorm: Ivan Patzaichin. Mare sportiv, uriaș caracter. Medaliat cu aur la 4 Olimpiade, campion mondial de 8 ori

Duminica neagră: a murit și actorul Ion Caramitru! În aceeași zi cu Ivan Patzaichin, și tot la Spitalul Elias

VIDEO. Meciul de fotbal Brazilia – Argentina a fost oprit de agenți sanitari care au luat de pe teren, în minutul 7, patru colegi ai lui Messi! Partida nu s-a mai jucat

13 COMENTARII

 1. Asta da apocalipsa…Sosoaca e o criminala. Bolșevică nenorocita. Dar asta meritam ! Populația deja nu mai distinge adevărul de minciună. Suntem împresurați de diavoli pro-rusi care-și fac de cap că în anii 50!!!

  • Mai usor cu criminalii pe scari. Declaratie iohannis 24 iunie 2021″”Campania a fost un succes, practic am oprit pandemia. „, declaratie citu 11 mai 2021″Campania de vaccinare este de succes, lucru demonstrat şi de scăderea ratei de infectare”! Cei mai importanti doi oameni in statul roman ce fel de iresponsabili si mincinosi sunt?! Tot bolsevici?!

 2. si in rastimpul asta unul precum bode acumuleaza pozitii in fruntea statului, catu da 10 miliarde de euro catre primarii pnl, dupa ce a dat subventii televiziunilor conspirationitste, iar marele mut de la cotroceni tace de nu se mai opreste. Iohannis si pnl au marcat oficial romania ca stat esuat.

  #USLexista

  #NuAvemPresedinte

 3. MEREU-și-MEREU… aceeași întrebare: POLIȚIA și JANDARMERIA „VALOROSULUI” (Sic!) ministru-de-Interne Lucian Bode (acum și ministru-interimar la… Justiție!!!)… CUM AU ACȚIONAT?????????!!!

 4. Buna ziua,citesc comentariile si ma uimesc cat sunt de ipocriti unii care lasa comentarii,numai sa o atace pe senatoarea Sosoaca..Ea a facut 1000 de lucruri pentru Romania iar voi stati in case in fata laptopului sau telefonului si o atacati ca niste hiene..si nu,nu sunt fan Sosoaca..astia suntem ca natie..( va mai mirati dracu ca suntem cu 100 de ani in urma ,fata de restul lumii )…Cred ca asa vorbiti pe la spate si despre apropiatii vostri..Sa va fie rusine.. ( acum ma puteti injura si pe mine )..!

  • Citat:
   ” (…) Ea a facut 1000 de lucruri pentru Romania iar voi stati in case in fata laptopului sau telefonului si o atacati ca niste hiene..si nu,nu sunt fan Sosoaca..astia suntem ca natie..( va mai mirati dracu ca suntem cu 100 de ani in urma ,fata de restul lumii )… (…) „!!!

   „Dragă” (Sic!)… VLADIMIR PUTIN-ȘOȘOACĂ-SPUTNIK, să înțelegem că senatoarea (DIN-NENOROCIREEEEEEEEE!!!!!!!) Diana-„OSÂNZEANA” Șoșoacă este cea care, după ceee… „a facut 1000 de lucruri pentru Romania” (extras-din-citat!…), ne va ajuta să NU mai fim… „cu 100 de ani in urma ,fata de restul lumii” (iarăși un extras-din-citat!…)???!!!

   Păiii…:
   1. CUM VA FACE Șoșoacă ACEASTĂ-LUCRARE(-MINUNATĂ)???!!!!
   2. CARE-S CELEEE… 1 000 „LUCRURI-BUNE” (Sic!) FĂCUTE DE ȘOȘOACĂ: MĂCAR… UNU’-SINGUR vă rugăm să ni-l semnalați (MERCI-ANTICIPAT!!!), daaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here