miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMainEXCLUSIV. Cu cât plătim TVR și Radioul public pentru producții precum cea...

EXCLUSIV. Cu cât plătim TVR și Radioul public pentru producții precum cea de Revelion: peste 700 de milioane de lei de la buget în 2020

-

Pentru emisiuni precum cea din noaptea de Revelion sau concerte cu Fuego și filme ca “Burebista” și “Dacii” în prime-time, TVR a primit anul trecut, de la bugetul de stat, o finanțare de circa 350 de milioane de lei. Societatea Română de Radiodifuziune (Radioul public) a primit alți 360 de milioane de lei, astfel că suma plătită din taxele românilor către aceste două instituții mass-media publice a trecut, în 2020, de 710 milioane de lei (aproximativ 150 de milioane de euro).

TVR și Radiodifuziunea însumează peste 4.000 de lucrători. Conform datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor, Societatea Română de Televiziune a avut, în 2019, un număr de 2.198 de angajați, iar Societatea Română de Radiodifuziune – 1.991.

Pentru a avea un reper de comparație cu aceste instituții, e suficient să spunem că, în 2019, Pro TV a avut 881 de angajați.

Alocațiile bugetare pentru TVR și Radioul public au fost în ușoară scădere, anul trecut, față de “epoca de aur Dragnea”. Cu toate acestea, suma rămâne în continuare absolut colosală, raportat la calitatea programelor livrate. Rămâne realmente de neînțeles de ce este nevoie să plătim 30 de milioane de lei pe lună pentru ca TVR să livreze festivaluri folclorice în reluare, filme național-comuniste de acum 40-50 de ani și emisiuni de “analiză” politică sau “umoristice” în care se aduc osanale PSD, sunt propagate șopârle conspiraționiste și livrate mesaje antioccidentale, anti-UE și pro-rusești.

- Advertisement -

În ceea ce privește Radioul public, este în continuare stupefiant că această instituție înghite mai mulți bani chiar și decât TVR! Argumentul privind stațiile de emisie locale nu rezistă: costurile de operare pentru un post de radio sunt infinit mai mici decât cele ale unei televiziuni.

Spre comparație, RFI (Radio France International), post generalist cu un conținut foarte diversificat, emisiuni de știri, analiză și reportaje, a avut, în 2019, doar 22 de angajați și cheltuieli de 3,9 milioane de lei!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

* Revelionul TVR – o producție sinistră. Conspiraționiștii Garcea și Bittman. Atacuri grobiene la Iohannis

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -