REVELIONUL LUI GARCEA. „TVR a sabotat măsurile anti-Covid. A dezinformat pe bani mulți. Doina Gradea trebuie să plece!”

4
2244
Deputatul Iulian Bulai față cu conspiraționistul Garcea

Subproducția grotescă de Revelion difuzată de TVR, marca „Garcea și Leana lu’ Costel”, a intrat în atenția lui Iulian Bulai (USR-PLUS), președintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaților.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, Iulian Bulai spune că șefa TVR, Doina Gradea, trebuie să plece din funcție, după programul de Revelion „plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială”, „cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirației”.

Deputatul Bulai constată că, în timp ce Guvernul a alocat mass-media, pe parcursul 2020, suma de 40 de milioane de euro pentru a promova măsurile anti-Covid, televiziunea publică – finanțată tot de Guvern – dezinformează în sens contrar, în plină pandemie!

Anunțul deputatului Iulian Bulai

„În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacțiilor de presă private aproximativ 40 de mililioane de euro, pentru a scrie despre măsurile Guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficiența acestei măsuri.

Acum două zile, pe banii noștri, TVR 1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială. Cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirației.

Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de milioane de euro ca să informezi lumea (ineficient), dar permiți dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulți.

Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații.

Firea, Olguța și Dăncilă au plecat.

Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să-i ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo.

Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie și începem curățenia.”

VIDEO: O parte din Revelionul TVR cu Garcea și Bittman

„TVR ia în derâdere regulile de protecţie, ba chiar instigă la nerespectarea lor”

Și Dorina Rusu, membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), a fost revoltată de faptul că TVR, în programul de Revelion, a luat în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar a instigat la nerespectarea lor.

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului.

M-am autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, care va fi analizată într-o sedinţă a CNA.

Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor.

Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele – deloc rare, din păcate – în care TVR şi-a abandonat misiunea publică.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Conducerea TVR cat si gasca de golani care submineaza interesele statului trebuie schimbate in toatalitate si sa plateasca toate golaniile care le-au facut pe banii statului roman in decursul anilor .

  2. Sa plece Gradea si complicii, dar sa si dea inapoi banii pe care i-au daruit lui Garcea, sau i-au impartit cu el.
    Si multi altii bani, pe care i-au cheltuit in acelas fel.
    Sa pkateasca si complicii, dar si cu iresponsabilii care au numit-o in functie.
    Nu e suficient ca Gradea sa fie criticata, invitata sa plece, sau TVR sa plateasca amenda – tot din bani publici. Daca cei care trebuie sa ia masuri ACUM se ineaca in birocratie si demagogie, sa plateasca si ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here