Umilință pentru Roșca Stănescu: obligat de instanță să publice în Sputnik sentința procesului pierdut cu un primar USR și să-i plătească acestuia daune morale

4
6716
Sorin Roșca Stănescu

Sorin Roșca Stănescu a fost obligat de instanță să publice în presă sentința procesului de calomnie pierdut cu Lucian Stanciu Viziteu, primarul USR al Bacăului, și să-i achite acestuia 10.000 de lei daune morale.

Supremă umilință, printre publicațiile unde fostul deputat PNL va fi obligat să plătească un articol cu dispozitivul sentinței se numără și site-ul de propagandă rusească Sputnik.md.

Lucian Stanciu Viziteu l-a dat în judecată pe Sorin Roșca Stănescu în decembrie 2019, după ce acesta din urmă a scris pe Facebook că USR-istul ar fi “ofițer acoperit”.

Viziteu a semnalat, în fața instanței, că “la data de 12 aprilie 2018, pârâtul a publicat pe pagina sa de Facebook un text care îl viza pe reclamant și prin care îl cataloga ca ofițer acoperit, afirmație mincinoasă, denigratoare și care îi aduce atingere onoarei, demnității, reputației și imaginii reclamantului”. Viziteu a acuzat că Sorin Roșca Stănescu nu i-a cerut un punct de vedere.

Calomniile lui Sorin Roșca Stănescu, preluate de propaganda rusă și de politicienii care atacă Justiția

Problema principală a acestui proces de calomnie era că Viziteu făcea parte, în momentul acuzațiilor, din Comisia parlamentară de Control al SRI. Afirmația lui Sorin Roșca Stănescu a fost preluată rapid de Sputnik.md și folosită de întregul aparat de propagandă al penalilor. “Un exemplu în acest sens este cel al domnului Călin Popescu Tăriceanu, într-o emisiune a postului de televiziune Antena 3”, a spus Viziteu în fața instanței.

Stănescu și Tăriceanu sunt, de altfel, în aceeași barcă a diversiunilor, de obicei debitate la Antena 3 și la România TV.

Actualul primar al Bacăului spune că “n-am făcut și nu fac parte din vreun serviciu secret, calitate incompatibilă cu cea de membru al unui partid politic. Nu am făcut poliție politică și nici nu am colaborat cu Securitatea, în anul 1989 având vârsta de 5 ani”.

Asta, spre deosebire de Sorin Roșca Stănescu, “jurnalist cu vechime semnificativă, care cunoștea impactul afirmației sale ținând cont de faptul că el însuși a fost colaborator al Securității”.

Daune de 10.000 de lei și obligația de a publica sentința, care arată că e mincinos, atât la prietenii de la Sputnik, cât și pe contul său de Facebook

Sorin Roșca Stănescu nu s-a prezentat la proces, ca să dea ochii cu cel pe care-l jignise.

Judecătoria Sectorului 2 din București a redus cuantumul daunelor morale de la 40.000 de lei (suma cerută de Viziteu) la 10.000 de lei. Dar, în schimb, l-a obligat pe Sorin Roșca Stănescu să publice dispozitivul sentinței, care arată că a mințit, atât pe site-ul prieten Sputnik.md, cât și pe pagina sa de Facebook.

Sorin Roșca Stănescu, fost informator al Securității și, după revoluție, director și apoi proprietar al ziarului “Ziua”, este unul din vectorii luptei împotriva Justiției în România. În 2014 a fost condamnat la doi ani și 4 luni de închisoare în dosarul Rompetrol. Instanța l-a găsit vinovat de utilizarea unor informații confidențiale și constituire de grup infracțional organizat. Asta nu l-a împiedicat să devină membru și deputat PNL (în „era Crin Antonescu”) și să ajungă în Comisia de control parlamentar asupra SRI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Realitatea plus nu a aflat despre individul asta, cine e, cata puscarie a facut si cu ce se ocupa ? Pentru ca il tot vad dandu-ne lectii de morala la postul respectiv si parca n-as primi lectii de la un asemenea exemplar uman.

  2. Putin 10000…sanctiunile, in aceste cazuri, trebuie sa fie absolut descurajatoare, pentru toti amatorii de aruncat cu afirmatii false., mincinoase, denigratoare, destabilizatoare, initatoare samd. Prea putin 10000… Si nu neaparat ca despagubire, deci sa intre in buzunarul cuiva, ci ca sanctiune, amenda care sa intre in bugetul statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here