Directorul Apelor Române, numit de ministrul Costel Alexe, și-a angajat tatăl de 69 de ani la Ape Botoșani

1
2550
Tatăl Stelian Mețler (stânga) și fiul Constantin Mețler (dreapta) au pornit de la aceeași pasiune, cariera de inspectori ITM. Au ajuns departe. MONTAJ: Reporter IS

Constantin Mețler, directorul general adjunct de la Apele Române, pus în funcție de Costel Alexe pe când acesta era ministru al Mediului în Guvernul Orban, și-a angajat tatăl de 69 de ani la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani. Informația este furnizată de Reporter IS într-o anchetă.

Șmecheria s-a făcut printr-o formulă clasică în administrația românească. Pensionarul cu tată director a fost angajat pe 22 iunie 2020 la Primăria din comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava. Opt zile mai târziu, pe 1 iulie 2020, a fost detașat la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani. Salariul brut la Apele Române era de 6.077 lei, adică 3.555 lei net. Mețler senior, care fusese înainte șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani (adică nicio legătură cu Apele), avea și o pensie bunicică, așa că mica învârteală a fiului îi rotunjea veniturile lunare la 6-7.000 de lei, după cum scrie Reporter IS.

Stelian Mețler, o adevărată forță la 69 de ani: conform cu fișa postului, ar fi trebuit să facă zilnic 140 de kilometri doar dus-întors până la serviciu, și alte zeci de kilometri pe teren, în inspecții. Peste asta, avea timp și de postări cu Costel Alexe pe Facebook

Așa cum scrie publicația ieșeană, Mețler senior ar trebui să fie o adevărată forță a naturii la 69 de ani. Conform cu specificul serviciului primit la Apele Române, el ar trebui să facă zilnic naveta 140 de kilometri (dus-întors) și să mai facă și muncă de teren, în controale!

Pe lângă asta, pensionarul mai avea timp să și posteze frecvent pe Facebook știri pozitive cu ministrul Costel Alexe.

Stelian Mețler, pensionarul astfel plasat în administrație, a fost concediat după apariția anchetei.

Filiera Primăria Vatra Moldoviței – Apele Române. Pilele, angajate la primărie, apoi detașate în alte părți

Tot de la Primăria Vatra Moldoviței a plecat și fosta chelneriță ajunsă inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Și în cazul Simonei Iancu, fata care nu știe ce înseamnă debit al râului, dar a ajuns specialistă la Apele Române, s-a aplicat aceeași filieră. A fost angajată la acea primărie, apoi detașată la Apele Române.

Costel Alexe, membru PNL, este acuzat de DNA pentru luare de mită. El este însă pe poziții, președinte al Consiliului Județean Iași.

Și autorul acestei găinării, Constantin Mețler (38 de ani), are antecedente dubioase. În 2014, când era inspector la ITM București (ce coincidență, “lucra” în aceeași “branșă” ca și tatăl, probabil e pasiune de familie), a fost reținut alături de un coleg, pentru luare de mită – ceruseră 3.000 de lei ca să nu amendeze o firmă. El spune că a fost arestat nelegal, că a stat 10 zile în arest preventiv, motiv pentru care a dat în judecată statul și a câștigat, deoarece a fost achitat definitiv de instanță în 2016.

Premierul Florin Cîțu a tulburat apele în partid trimițând corpul de control să verifice situația de la Apele Române Iași, în feuda lui Costel Alexe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here