Disperarea unui deputat: „Prietenii mei se îmbolnăvesc și mor din cauza Covid-19. Acum, spuneți-mi că nu există!”

0
853
Boris Bereza

Borislav Bereza, deputat în Rada Supremă a Ucrainei în perioada 2014-2019, își strigă disperarea în legătură cu „pandemia conspiraționistă” care însoțește, și în țara vecină, pandemia de SARS-CoV-2. Vocea lui Bereza se regăsește într-un editorial publicat pe site-ul Obozrevatel.com.

Ca și România, Ucraina cunoaște un vârf al epidemiei. În ultimele 24 de ore, în această țară au fost raportate 836 de noi cazuri de infecție cu Covid-19.

Editorialul lui Boriz Bereza

„Nu luați Covid-19 ca pe o sperietoare! Totul este serios”

„Părinții asistentului meu s-au îmbolnăvit de coronavirus. Ambii. Mă bucur că nu este o formă gravă. Aproape 30% dintre angajații companiei lor s-au îmbolnăvit și ei. Este la Lvov.

Prietena mea apropiată s-a îmbolnăvit alaltăieri de coronavirus. Ea și familia ei au intrat în autoizolare. Este la Cernăuți.

Vechiul meu prieten e ventilat mecanic deja de trei zile. În 10 zile a slăbit 7 kilograme și toată familia este cu nervii întinși la maxim. Este la Kiev.

La începutul lunii mai a acestui an, mama prietenului meu din New York s-a îmbolnăvit de coronavirus – și a câștigat.

Iar la sfârșitul lunii mai, fiul și soția prietenului meu din Spania s-au stins din cauza coronavirusului. Dar el a supraviețuit.

Prietenii mei se îmbolnăvesc și mor din cauza Covid-19. Acum, spuneți-mi că nu există niciun fel de Covid-19 și că poți să-l ignori.

Ce vreau să spun? Că mulți nu pot evalua amenințarea aceasta până când nu se vor izbi de ea și, până atunci, vor crede că boala va trece. Poate să treacă. Dar se poate agăța de voi. Prin urmare, nu neglijați măsurile de precauție.

Aveți grijă de voi, păstrați distanța, spălați-vă mâinile, folosiți antiseptice pentru mâini și purtați mască în locuri publice. Faceți asta nu numai pentru voi, ci și pentru alții. Dacă vă pricopsiți pe undeva cu coronavirus, purtarea măștii înseamnă șanse minime de infectare pentru celelalte persoane cu care veți intra în contact. Nu vă gândiți numai la voi!

Și nu luați Covid-19 ca pe o sperietoare! Totul este serios. Mai ales pentru cei care nu pot învinge virusul. Și nu există niciun vaccin până în prezent.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here