Dezvăluiri șocante despre incendiul din spitalul de la Piatra Neamț: „Se aprindeau candele în secția ATI. Angajații nu știau cum să stingă focul, instrucția PSI era doar pe hârtie”

1
941
În incendiul de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț au pierit, în noiembrie anul trecut, 10 persoane

Adrian Cuculis, avocatul unor adintre victimele incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț unde au pierit, astă-toamnă, 10 persoane, a dezvăluit joi detalii șocante ieșite la iveală în anchetă. Potrivit avocatului, personalul medical nu știa ce să facă în caz de incendiu, în secția ATI se aprindeau candele, încăperea era de atât de aglomerată încât nu se putea trece și exista sistem de aerisire.

Avocatul Cuculis a povestit la Aleph News că audierile în dosar au durat 12 ore, interval în care au fost interogate 17 persoane.

S-a aflat, astfel, că „în primul rând, cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv și, de esență, nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu. Instructajul PSI era doar o formalitate într-o secție ATI cu circuite electrice învechite“.

Nu exista sistem de aerisire în secția de terapie intensivă, care n-avea ventilatoare. Așa că împrospătarea aerului se făcea prin deschiderea geamurilor.

Adrian Cuculis spune că, pornind de la fotografii din ATI în care se pot observa candele aprinse în încăpere, personalul medical a fost întrebat despre acest lucru, dar angajații au mințit în bloc, negând: “Din întrebările-capcană puse de către noi, respectiv : erau aprinse candele în secția ATI? Cu toții au răspuns mincinos că nu, deși din planșele foto din dosar reiese clar faptul că se aprindeau asemenea candele chiar în secția ATI“.

Pe de altă parte, personalul medical a menționat că “secția ATI era mult prea aglomerată și era imposibil să te miști printre pacienți”.

După discuții, “cauza probabilă a incendiului este arătată de către 3 din cele 17 cadre medicale ca fiind injectomatul care a propagat focul către combinezonul asistentei”.

Cum nimeni nu știa cum să reacționeze pentru că nu făcuse instructajul PSI, iar în încăpere era prea aglomerat ca să se intervină eficient, incendiul s-a răspândit rapid și n-a putut fi oprit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. CANDELE… într-o (HIPER-INFLAMABILĂ, datorită instalațiilor cu OXIGEN!!!!!) secție A.T.I.: MEDIEVALA (!!!!!) Biserică-Ortodoxă devine… AMENINȚARE-NAȚIONALĂ!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here