vineri, mai 24, 2024
AcasăMainÎPS Teodosie, după ce a repetat slujba de Înviere și a împărtășit...

ÎPS Teodosie, după ce a repetat slujba de Înviere și a împărtășit cu aceeași linguriță: „Nu vor păți nimic! Se pot vindeca!”

-

Șirul evenimentelor neverosimile de la Constanța pare să nu se mai oprească. Arhiepiscopul Teodosie, cel care a repetat în noaptea de marți spre miercuri (26/27 mai) slujba de Înviere de acum o lună, dă asigurări că „se pot vindeca” și „nu vor păți nimic” credincioșii pe care-i împărtășește cu aceeași linguriță.

Arhiepiscopia Tomisului, peste care împărățește spiritual ÎPS Teodosie, pare să fie un stat în stat nu doar în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, ci și în România. Prelatul face sau spune, aproape zilnic, lucruri care sfidează legile, recomandările, bunul simț și chiar precauțiile elementare pentru sănătatea oamenilor. În timp ce restul țării depune eforturi pentru a continua trendul descendent al epidemiei de Covid-19, arhiepiscopul din Constanța depune eforturi în sens contrar, sub pretextul respectării canoanelor bisericești – pe care, de fapt, le încalcă sfidător.

Arhiepiscopul Teodosie, despre credincioșii pe care-i împărtășește cu aceeași linguriță: „Se vor vindeca” dacă se îmbolnăvesc. „Nu vor păți nimic”

Nemulțumit că n-a avut mulțimea la picioare în adevărata noapte de Înviere din 2020 (petrecută pe 19 aprilie), ÎPS Teodosie a anunțat (și ținut) o a doua slubjă de Înviere în noaptea de 26 spre 27 mai, cu ocazia Odovaniei. Acest lucru s-a și petrecut, dealtfel, iar imaginile surprinse de posturile TV arată că oamenii care au răspuns chemării prelatului n-au respectat măsurile de precauție: fără distanțare socială și fără măști de protecție.

Tonul l-a dat însuși Teodosie, care se arată mai apropiat de discursul Bisericii Ortodoxe Moldovenești, decât de cel al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta i-a instigat permanent pe oameni, în ultimele săptămâni, la nerespectarea precauțiilor în epidemie.

- Advertisement -

Pe parcursul slujbei din noaptea de 26 spre 27 mai, nici arhiepiscopul, nici ceilalți preoți n-au purtat măști de protecție.

Dialogul cu jurnaliștii a fost unul halucinant. Teodosie a răspuns „se pot vindeca!” la întrebarea dacă nu există riscul să-i infecteze cu coronavirus pe credincioși când îi va împărtăși cu aceeași linguriță.

ÎPS Teodosie către enoriași: „Vreau să simţiţi că aţi avut parte de Înviere şi de Lumina Învierii. Este Lumina primită în Sâmbăta Mare de la Ierusalim”

Atitudinea lui Teodosie a oscilat între ignoranță de Evul Mediu și provocare. Când i s-a atras atenția că BOR a decis ca împărtășania să se amâne până după 1 iunie, prelatul a răspuns: „Eu nu am putut să-i amân pe credincioși. Eu nu comentez, știu că la orice liturghie se împărtășește. Liturghia nu e făcută să stăm departe. S-au pregătit, s-au spovedit, aceia se împărtășesc”.

- Advertisement -

Nici faptul că oamenii chemați de el nu respectau precauțiile, expunându-se inutil riscului, nu l-a impresionat pe ÎPS Teodosie, care a garantat nonșalant: „Nu vor păți nimic! Eu nu pot să fiu polițist”. La presiunile jurnaliștilor, care au întrebat direct dacă le poate garanta oamenilor că nu se vor îmbolnăvi, arhiepiscopul a răspuns: „Da! (…) Lăsați-mă acum!”.

În fața enoriașilor înghesuiți în fața Catedralei din Constanța, ÎPS Teodosie a ținut o cuvântare în care a dat asigurări că totul se face respectând canoanele: „Vrem să fie în noaptea aceasta, când slujba este aşa cum scrie în carte, nu am inventat-o eu. Vreau să simţiţi că aţi avut parte de Înviere şi de Lumina Învierii. Este Lumina primită în Sâmbăta Mare de la Ierusalim. Iată, la sfârşitul sărbătorii Învierii nu facem altă slujbă decât cea care este prevăzută în carte, cum ne-a trimis şi Patriarhia la timpul cuvenit, cum se fac slujbele pe tot anul”.

Nepăsarea față de viața oamenilor pe care spune că-i iubește, riscul inutil la care i-a supus pe credincioși și exemplul personal – Teodosie le-a arătat tuturor că el nu folosește masca de protecție – au rămas nepedepsite. Nici autoritățile statului, nici BOR n-au îndrăznit să-l tragă la răspundere pe acesta pentru faptele sale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ÎPS Teodosie, alias Macedon Porcu, încalcă toate canoanele ortodoxiei, regizând comedia neagră „Paștele se întoarce”. Învierea este reluată în toate bisericile din județul Constanța

* Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

- Advertisement -

7 COMENTARII

 1. Ca secta BOR se foloseste de nebuniile lui Teodosie sa acopere si sa musamalizeze scandalul arestarii fostului episcop de Husi pedofil si violator era normal, ca jurnalistii fac acelasi lucru arata in ce hal de degradare si can-can a ajuns presa din Romania. Sunt zeci de articole dedicate Slujbei de Inviere a lui Teodosie, in timp ce foarte putine siteuri de informatii au acordat spatiu faptelor abominabile comise de dracii in sutana si musamalizate de zeci de ani de BOR!

 2. Acest șpăgar, acest delapidator din fonduri europene (și nu numai !) pe mimele lui de mirean Macedon Porcu🐷👹😱, provenind dintr’o șatră amărâtă, face clar ‘jocurile’ maleficului criminal Putin în România, încercând destabilizarea statului de drept și inducerea haosului, anarhiei, alături de scursurile pestilențiale din klanurile autointitulate ‘psd’, ‘alde’, ‘pro România’, ‘udmr’ … , a celor din latrinele ‘mafia-media’ și a instituțiilor statului virusate cu astfel de limbrici bolșevici (CCR, Avocatul poporului, justiția, internele, securitatea statului … ) !
  Dacă astfel de creaturi malefice, șpagoveni, trădători, hoți, borfași, interlopi, lichele, kurve … ar fi fost tratați încă de la început ca orice muritor de rând, nu se punea problema ca România și poporul român să apuce pe o astfel de cale a pierzaniei ! Dar, cum ‘balanța’ justiției la noi este dereglată de tot felul de creaturi malefice kriminale, trădătoare, bolșevice … , lucrurile nu puteau decurge altfel. Și, ca drept recompensă, și’au ‘tras’ și salarii nesimțite și, colac peste pupăză, tot felul de ‘pensii’ așa-zis speciale !
  Au fost lăsați mult prea mult în voie să’și facă de cap aceste subspecii abjecte ! Trebuie de urgență stopați (de instituțiile statului, de cetățenii onești la vot sau prin revoltă) și puși acolo unde le este locul, respectiv după gratii, confiscarea tuturor averilor făcute ilegal (prin corupție, înșelăciune, furt, escrocherie … ) de ei și apropiații lor (famiglia, pretini) !

 3. Nebunie.
  Data la care se sarbatoreste Invierea tine de fenomene cosmice, de Soare (21 martie Soarele trece in emisfera nordica),asta este de fapt invierea,invierea naturii. De fazele Lunii.
  Nu vine orice pulifrci de popa sa stabilesca el cand este Invierea.
  In toate religiile totul este legat de fenomene cosmice.

  • Mai baietel- bag seama ca tu esti din aia matul gros si minte scurta.
   Sarbatorile religioase- liber la chiolhanuri.
   Mai deschide si tu o carte. Poate o sa afli si tu ce se intampla in Univers in preajma marilor sarbatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -