“Cineva” încearcă, în mod repetat, să provoace o revoltă violentă în societate. Cum a fost gândită „pe puncte” provocarea de la Kaufland

5
14793
Scena de la Kaufland: doi paznici și trei scandalagii

Sceneta pusă la cale marți, la un hipermarket din Sectorul 5 – unde doi oameni purtând microfoane, filmați de un regizor, au provocat scandal motivând că refuză să le fie măsurată temperatura a urmat un plan “pe puncte”. Interesant este modul în care întregul incident se pliază pe discursul PSD și al propagandei ruse.

Practic, niciun element n-a fost lăsat la întâmplare, iar aplecarea spre detalii a celor care au regizat momentul ne arată că e vorba de profesioniști. “Cineva” încearcă, în mod repetat, să pornească un conflict violent, o revoltă în sânul societății. Acest moment se încadrează într-o operațiune de subversiune începută acum două luni.

Cum a fost gândită provocarea de la Kaufland, ca să se plieze pe discursul PSD și al propagandei ruse

Evenimentele, pe scurt, au fost următoarele:

– la un magazin Kaufland din Sectorul 5 s-a prezentat un cuplu în vârstă;

– cei doi au refuzat, ostentativ, să se supună regulilor magazinului și prevederilor legale în vigoare, spunând că vor să intre la cumpărături fără mască și fără să li se măsoare temperatura;

– “clienții” n-au înțeles de vorbă bună, când paznicii le-au explicat regulile, și au început să facă scandal;

– la apariția poliției, au devenit recalcitranți, provocând în cele din urmă o altercație cu agenții;

– totul a fost filmat discret de un regizor cu experiență, care a montat filmulețul astfel încât să reiasă un abuz al forțelor de ordine împotriva unor oameni nevinovați;

– în foarte scurt timp, filmul a fost urcat pe YouTube și distribuit instantaneu, masiv, de sute de conturi pe Facebook, iar știrea publicată pe site-urile conspiraționiste – la rândul lor, preluate și diseminate puternic pe rețelele sociale;

– s-a confirmat, a doua zi, că aparenții “clienți” veniseră pregătiți cu microfoane montate pe îmbrăcăminte, însoțiți de regizor, special pentru a genera acest incident.

Mesaj „pe puncte” plasat pe Facebook după scandalul regizat de la Kaufland. Sunt atinse toate „elementele”: „boicot”, „stăpâni pe plantație” cu „românii”, „termoscanarea ilegală”, „coduri de bare”

De ce Kaufland, de ce un cuplu în vârstă, de ce pretextul termoscanării

Deloc întâmplător, scenariul respectă la literă linia PSD și narațiunile conspiraționiste ale propagandei ruse care au asfixiat în ultimele luni opinia publică din România.

De ce Kaufland și nu alt magazin?

Pentru că este vorba de o companie germană. Se bifează, astfel, temele “fascistul de Iohannis”, “Merkel stăpâna Europei”, “Germania ne exploatează”. Un incident la MegaImage (companie belgiană) sau Carrefour (companie franceză) n-ar fi avut același impact.

De ce un cuplu în vârstă?

Din mai multe motive:
a) pentru a stârni mai multă empatie,

b) pentru că o mare parte a electoratului PSD este formată din pensionari,

c) pentru că oamenii în vârstă, mai puțin familiarizați cu tehnica, sunt și mai predispuși să creadă teoriile conspiraționiste potrivit cărora un termoscaner îți poate citi datele personale, implanta un cod de bare sau “prăji” creierul.

De ce pretextele scandalului au fost masca de protecție și termoscanarea?

Pentru că exact acestea sunt temele principale pe care “pedalează”, de la ridicarea stării de urgență, PSD, ProRomânia și propaganda Rusiei. Sunt cele două “brațe” principale ale operațiunii de subversiune îndreptate împotriva României.

Teoriile conspirației cele mai propagate, cu care se încearcă asmuțirea opiniei publice, spun că:

a) purtarea măștii de protecție este periculoasă pentru sănătate și este un simbol al sclaviei, oamenii fiind obligați „să poarte botniță”;

b) termoscanarea nu poate fi făcută decât de un cadru medical cu experiență sau (după caz) ascunde, de fapt, o operațiune secretă de cipare a oamenilor, de înscriere a unui cod de bare pe frunte, de “prăjire” a creierului sau de “furare” a datelor personale.

Mesaj distribuit pe Facebook în care ni se transmite „străin în țara mea”. La ora când a fost postat acest mesaj, se știa deja că scandalul de la Kaufland fusese regizat

Distrugerea sistemului de învățământ, în ultimii 30 de ani, a pregătit terenul pentru teoriile conspirației

Orice om cât de cât educat și întreg la minte înțelege repede că aceste teorii sunt niște prostii.

Aici intervine însă un alt element – distrugerea sistematică a învățământului în ultimii 30 de ani, începută și susținută puternic de FSN în toate formele sale ulterioare (PSDR, PSD), a dus la o scădere dramatică a nivelului de educație.

Astăzi, numeroși români sunt în stare să creadă orice teorie a conspirației, oricât de gogonată ar fi ea, au explicat pentru Ziaristii.com mai mulți psihiatri.
Explicațiile pseudoștiințificie furnizate de propaganda PSD-Rusia găsesc teren fertil. Foarte mulți oameni cred că Soros a împrăștiat virusul cu drona sau chiar că pandemia nu există, fiind la mijloc o conspirație.

Alții cred că li se poate impanta un cip prin vaccinare (lucru posibil doar în filmele și cărțile științifico-fantastice, bineînțeles), care apoi e activat cu antenele 5G, ei urmând a fi apoi teleghidați de la distanță de niște entități malefice.

Tuturor acestor oameni naivi, lipsiți de o educație elementară în școală, analfabeților funcționali și celor puțini la minte li s-a adresat și această provocare de la magazinul Kaufland din Sectorul 5.

Aceeași persoană de mai sus conexează imobilizarea unor oameni recalcitranți, care veniseră să provoace scandal, cu statul de drept, PNL și Iohannis

Până acum, provocările au eșuat. Dar este sigur că vor continua

Provocarea a eșuat, în ciuda mesajelor furibunde, pseudonaționaliste, conspiraționiste și instigatoare lansate în valuri, cu miile, pe Facebook. Dar episodul nu este primul și, cu siguranță, nici ultimul.

Vinerea trecută, în prima zi de după ridicarea stării de urgență, la capătul a două luni de campanie de instigare pe posturi TV, pe bloguri și publicații online și pe rețelele de socializare, a avut loc o primă tentativă de a genera o revoltă masivă.

“Vectorii de opinie” – personaje promovate de agenția rusă Sputnik.md și membri PSD de linia a doua care acționează ca influenceri pe Facebook – au chemat la un miting masiv în Piața Victoriei.

Mesaj afișat vinerea trecută de doi participanți la mitingul conspiraționiștilor din Piața Victoriei

Urma să se protesteze, în esență, împotriva acelorași lucruri care au stat și la baza scenetei de la Kaufland: fără termoscanare, fără măști, coronavirusul nu există, pandemia e o conspirație, vaccinarea ne implantează cipuri, 5G ne va teleghida etc.

Până la urmă, și mitingul din Piața Victoriei a fost un rateu. Vineri au venit mai puțin de 200 de persoane, așa că s-a încercat o nouă mobilizare pentru sâmbătă. Au venit aceiași instigatori – circa 100 de inși.

Alex Mihai Stoenescu: “E o operațiune de subversiune. Rușii nu au declanșat niciodată aceste operațiuni fără să aibă deja pregătită și garnitura politică gata să preia puterea“

Istoricul Alex Mihai Stoenescu a explicat pentru Ziaristii.com, în urmă cu câteva zile, că acestea sunt elemente clasice ale unei operațiuni speciale care se numește “subversiune”. Și că Rusia nu este la primul astfel de atac împotriva României, de-a lungul ultimilor 150 de ani fiind subversiunea fiind folosită în mod repetat pentru a slăbi din interior statul român.

Scopul este slăbirea instituțiilor statului, crearea de panică, haos, neîncredere a populației în autorități, paralizarea forțelor de ordine.

“Este important de reținut că niciodată, dar niciodată!, rușii nu au declanșat aceste operațiuni de subversiune împotriva României fără să aibă deja pregătită și soluția, garnitura politică gata să preia puterea”, a menționat istoricul, autorul excepționalelor volume “Istoria loviturilor de stat din România”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Mda. Nicio speranță pământeni pentru voi. V-ați ucis copiii care creșteau în burtica mamelor considerându-i tații pe copii drept Mordechai din oxigen.
  Ați mai rămas doar cei de la nord de Dunăre până în Carpații Meridionali.
  E o mare greșeală că ați înjurat pe Isus Christos și v-ați închinat în biserici.
  Cultura voastră religioasă e searbădă.
  Beți bere. Aveți ficații praf. Eu zâmbesc.
  Damnarea înseamnă dispariția voastră.

  Patriarh Mormon Sarumanondera Olivian
  Dumnezeu și soția sa Dolores

 2. 1907 a fost declansat de agitatori rusi din Basarabia ocupata, deghizati in calugari, care au instigat taranii, mergand prin sate, la uciderea arendasilor evrei si la rascoala, pentru destabilizarea statului roman, care urma sa fie pacificat de trupele rusesti, care asteptau pe Prut.

  Generalul Averescu a impiedicat ” ajutorul fratesc” trupelor rusesti, calmand situatia cu forta militara.

 3. PSD e format dintr-un numar covarsitor de agenti pro-rusi iar in populatie sunt foarte multi care au facut rusa la scoala si care au putut fi foarte usor manipulati impotriva vestului. Asa ca ne putem astepta la orice. Cand le spuneam diversilor privitori de Antena 3 ca ei sunt mana perfida a rusilor in Romania eram considerata complet pe dinafara, imi auzeam proteste vehemente pana la turbare, ca nu, ca ei nu sunt pro-rusi….
  Mai urmarim, dar e bine sa fim vigilenti. Poate ajuta!!! Asa sa le ajute Dumnezeu de bolsevici nenorociti!!!

  • Ai grija ca barna si ciolos au primit indicatii de la seful lor Macron,sa nu supere pe prietenul lui de la rasarit!Ai uitat cand in campania pentru prezidentiale ,barna promova o relatie speciala cu Moskova?Eu nu am uitat,asa ca ,lasa propaganda pro occidentala,ca nu l-am auzit nici pe barna,nici pe ciolos sa critice pe altcineva decat pe liberali si pe presedinte..😡🤐

 4. Acum asteptam urmatorul pas:sesizarea de catre „cetateni revoltati” a Avocatei Rusiei,renate weberova🤩🤨 pentru anularea actiunilor de scanare termica de catre paznicii supermarketurilor caci asta presupune ea ca se va intampla,asa a declarat stimata sluga a lui putin dupa incidentul prost regizat din Ferentari-un loc ales deloc intamplator!- ca „probabil” asta va face,la „cererea cetatenilor revoltati”,ca Serban Nicolae,Norika Nicolai,Olgutza Vulgutza,,firea,badulescu,ciordache,oprisan ,pontacul si ciolakul cu deviatia lui de sept cu tot,plus toti Inalti Prea Slugoii din BOR ..☻🙄😳

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here