joi, aprilie 18, 2024
AcasăLumeaAcuzații teribile la adresa lui Putin, făcute de un fost premier al...

Acuzații teribile la adresa lui Putin, făcute de un fost premier al său: „El crede că banii Rusiei sunt banii lui personali” / „Va forța milioane de oameni să voteze amendamentele sale dăunătoare și cinice la Constituție”

-

Mihail Kasianov, cel dintâi premier din era dictatorului Vladimir Putin, face dezvăluiri incredibile: „Cei care depind de plăți vor fi amenințați: «Uite, dacă nu votezi, nu îți vom da un salariu și o pensie». Și oamenii vor merge, poate vor trebui să raporteze autorităților pentru votul lor, de exemplu prin fotografierea buletinului de vot”.

Mulți dintre cei care au îndrăznit să-l critice virulent pe „Țarul” de la Kremlin pentru politica dezastruoasă din ultimii 20 de ani au sfârșit tragic: fie lichidați mișelește chiar în centrul Moscovei, fie „sinuciși” prin căderea de la etajele superioare ale clădirilor, fie spânzurați în propriile case, după ce, în prealabil, au fost jefuiți ca să pară opera unor tâlhari.

Cu toate astea, există în continuare oameni dornici să-l înlăture de la putere. Unul dintre ei este camaradul său din primul mandat exercitat în funcția de președinte al Rusiei. Este vorba despre economistul Mihail Kasianov. În vârstă de 62 de ani, acesta a fost premier în perioada 2000-2004, când Putin s-a instalat la Kremlin.

Într-un interviu publicat pe site-ul ucrainean Obozrevatel.com, Kasianov demască întreaga rețea mafiotă a lui Putin. Ziaristii.com vă prezintă detalii de-a dreptul șocante despre ceea ce se petrece acum în Rusia. Mărturisirile fostului premier de la Moscova spun practic totul despre regimul diabolic al KGB-istului Putin.

- Advertisement -

Este modelul pe care voia să-l impună escrocul Liviu Dragnea în România, ajutat de slugi obediente și iresponsabile precum Carmen Dan, Florin Iordache etc.

„Există fonduri pentru ajutor, dar Putin nu vrea să le cheltuiască pentru susținerea întreprinderilor și a oamenilor. Aparent, el crede că aceștia sunt banii lui personali, nu banii oamenilor”

* „Rusia este într-o situație cu adevărat dificilă din cauza unei duble lovituri: lupta împotriva coronavirusului și scăderea prețurilor la petrol și gaze. Veniturile din export reprezintă aproape jumătate din cele ale bugetului federal. Ministrul Finanțelor admite că, în loc de un buget excedentar, va exista un deficit de aproximativ 5% din PIB.”

* „Problemele economice sunt agravate și de lovitura primită din partea conducerii țării – a lui Putin – asupra întreprinderilor mici și mijlocii. Multe întreprinderi vor fi închise, vor fi disponibilizări în masă. Suma de sprijin anunțată de stat este mică, doar o batjocură a afacerii. Există fonduri pentru ajutor, dar Putin nu vrea să le cheltuiască pentru susținerea întreprinderilor și a oamenilor. Aparent, el crede că aceștia sunt banii lui personali și nu banii oamenilor.”

- Advertisement -

* „Conform statisticilor oficiale, avem o rată scăzută a șomajului, deoarece autoritățile impun antreprenorilor să nu concedieze oamenii pentru a nu „strica” statisticile. Îi transferă la o muncă de trei zile sau două zile, plătesc un ban și îi declară în mod formal muncitori.”

* „Adresez această întrebare tuturor celor din Rusia: «Cum continuă să trăiască oamenii?». Aparent, autoritățile consideră că un împrumut de 12.000 de ruble, acordat întreprinderilor pentru fiecare angajat, va ajuta oamenii să supraviețuiască. Dintre aceste 12.000 de ruble, încă două impozite trebuie plătite: 30% pe fondul de salarizare și alte 13% pe impozitul pe venit. În mâinile unei persoane nu vor ajunge 12.000 de ruble, ci o sumă cu 43% mai mică. Aceștia sunt banii pe care Putin le oferă oamenilor ca să trăiască.”

„El va forța milioane de oameni care depind de plățile din partea statului – funcționari, militari, servicii speciale, poliție, pensionari – să voteze amendamentele sale dăunătoare și cinice la Constituție”

* „Cum se comportă oamenii, nu știm. Dar sunt descurajați și supărați. În plus, odată cu lipsa sprijinului material, sunt introduse în fiecare zi legi din ce în ce mai represive, care permit autorităților să facă tot ce vor cu oamenii.”

* „Vor săpa cartofi în grădinile lor, vor planta morcovi, varză, așa cum a fost în ultimii ani flămânzi ai Uniunii Sovietice. Cum ai supraviețuit când nu era nimic? Ceva de genul acesta va fi acum în Rusia. Desigur, aceasta este o situație foarte tristă. Dar, spre deosebire de liderii sovietici, care nu aveau bani pentru a ajuta oamenii, Putin are bani pentru a rezolva această problemă. Dar nu vrea să-i cheltuiască.”

* „Mai mult, el va forța milioane de oameni care depind de plățile din partea statului – angajați de stat, militari, servicii speciale, poliție, pensionari – să voteze amendamentele sale dăunătoare și cinice ale Constituției. Cred că acest vot va avea loc la începutul lunii iulie. Înainte de aceasta, Putin va anunța că totul este în regulă cu noi, că am învins toate virusurile și am făcut-o mai bine decât întreaga lume. Rapoarte în stilul Uniunii Sovietice, mergi mai departe, urale! Oamenii vor râde, vor fi surprinși și vor plânge în același timp de tot ceea ce li se întâmplă. Iar cei care depind de plăți vor fi amenințați: <<Uite, dacă nu votezi, nu îți vom da un salariu și o pensie>>. Și oamenii vor merge, poate vor trebui să raporteze autorităților pentru votul lor, de exemplu, pentru a fotografia buletinul de vot.”

„Mitingul pe străzile Moscovei va fi interzis oamenilor. Interdicția de a face mitinguri și demonstrații va fi extinsă pentru întreaga vară. Va exista doar un drept de vot pentru Putin”

* „În Rusia, oamenii depind de putere și în fiecare an această dependență crește din ce în ce mai mult. Fiecare cetățean depinde direct de plăți. Putin vrea să hrănească oamenii de mână, nu vrea ca instituțiile să funcționeze singure și totul este plătit automat, colectat etcetera. El vrea ca toată lumea să înțeleagă: el este liderul pâinii lor și îi va hrăni pe toți cu mâinile sale.”

* „În general, 2020 ar fi trebuit să fie un triumf pentru Putin: în aprilie, era planificat să-și extindă puterile prezidențiale cu încă 16 ani. Sărbătorile pompoase, cu această ocazie, au fost programate pentru 9 mai împreună cu liderii mondiali, care au fost invitați de aproape un an. Dar pandemia a stricat toate planurile. Probabil este foarte supărat. Da, aceasta este o lovitură mare. Putin este foarte îngrijorat și nu poate face față. Pe baza acțiunilor sale și analizând secvența lor, concluzionez că Putin a ales între viața oamenilor și bani. Nu vrea să cheltuiască bani și va risca viața oamenilor.”

* „Presupun că, până la sfârșitul lunii mai sau până la începutul lunii iunie, va fi anunțată o victorie asupra coronavirusului, parada victoriei va avea loc pe 24 iunie – la aniversarea primei parade a victoriei din 1945 la Moscova, când liderii militari sovietici s-au întors din Germania. Apoi, pe 1 sau 7 iulie, îi va obliga pe toți să voteze amendamentele la Constituție și să-și extindă puterea în Rusia cu încă 16 ani.”

* „Mitingul pe străzile Moscovei va fi interzis oamenilor. Interdicția de a face mitinguri și demonstrații va fi extinsă pentru întreaga vară. Va exista doar un drept de vot pentru Putin. Acest design a fost deja testat. În septembrie, alegerile regionale sunt planificate în Rusia, iar acum Duma a adoptat o lege privind votarea online și prin poștă în trei lecturi pe parcursul unei zile. Câți ruși pot vota online? Ei bine, 20-30%. Cine și ce pot verifica? Nimeni și nimic.” 

„Până în prezent, ne aflăm în adâncul întunericului, unde Putin controlează la maximum soarta popoarelor. Cetățenii suferă” – Mihail Kasianov, fost premier al Rusiei

Mihail Kasianov

„Oamenii nu sunt pregătiți să-și apere drepturile constituționale, să iasă în stradă și să le solicite autorităților să-i respecte. Oamenii se tem, deoarece acest regim a făcut multe lucruri în ultimul deceniu pentru a-i speria. Acestea includ închisoarea, bătăile de stradă, hărțuirea și privarea de proprietate”

* „Următorul guvern, care va fi ales prin vot electronic, va fi în general zero, încrederea în el va fi zero. Prin urmare, Putin spune că referendumul privind modificările constituționale ar trebui să fie organizat în direct. Alegerile în Federația Rusă nu mai există. Nici măcar nu vor exista imitații atât de mizere ca în ultimii ani, cu toate falsificările și inadmisibilitatea opoziției.”

* Majoritatea oamenilor, ținând cont de situația actuală, inclusiv de epidemie, s-au retras în familiile lor, în bucătării. Vor supraviețui. Populația din orașele mari, care de obicei protestează și vorbește pe stradă, nu mai poate face acest lucru, fiindcă a fost deja luată o decizie asupra ei. Au vrut chiar să ceară ca <<Financial Times>> să fie blocat pentru că, după părerea autorităților, acei jurnaliști au dat unele informații inexacte privind mortalitatea cauzată de coronavirus în Rusia. Același guvern de la Moscova a confirmat apoi că jurnaliștii au dreptate. Este ridicol de simplu.”

* „Deci, în Rusia, totul va continua să fie blocat, controlat și comprimat. Oamenii nu sunt pregătiți să-și apere drepturile constituționale, să iasă în stradă și să le solicite autorităților să-i respecte. Oamenii se tem, deoarece acest regim a făcut multe lucruri în ultimul deceniu pentru a-i speria. Acestea includ închisoarea, bătăile de stradă, hărțuirea și privarea de proprietate. Cei care au ceva de pierdut nu vor ieși.”

* „Când sărăcia va trece și acea parte a populației care trăiește sub pragul sărăciei (acum sunt 20 de milioane) nu va crește, când nu vor avea nimic de mâncat, atunci va începe ceea ce se va numi revolta rusă nemiloasă. Va fi groaznic. Schimbarea puterii nu va avea loc prin alegeri, unde clasa de mijloc domină și le explică celorlalți oameni cum să trateze corect politica și să scoată țara din criză.”

„Autoritățile sunt conștiente de faptul că oamenii nu vor tolera acest lucru pentru totdeauna. De aceea, intensifică măsurile represive. Recent, a fost adoptată o lege care permite poliției să tragă pentru a ucide în caz de amenințare din cauza unei acțiuni. De fapt, au permis să ucidă doar oameni”

* „Autoritățile sunt conștiente de faptul că oamenii nu vor tolera acest lucru pentru totdeauna. De aceea, intensifică măsurile represive. Recent, a fost adoptată o lege care permite poliției să tragă pentru a ucide în caz de amenințare din cauza unei acțiuni. De fapt, au permis să ucidă doar oameni. Și atunci când oamenii realizează o astfel de lege, în special cei care ar dori să-și apere drepturile, desigur, acest lucru îi va afecta serios.”

* „Deși rezervele bugetare sunt imense, dar într-o criză, acestea vor dura un an și jumătate sau doi. Chiar și miniștrii lui Putin recunosc. Și atunci vor începe îndoielile profunde. Este „regele” real? Va putea să-și protejeze „elitele” care au acces la hrănire. Vor începe să-și pună reciproc astfel de întrebări. Până în prezent, ne aflăm în adâncul întunericului, unde Putin controlează la maximum soarta popoarelor. Cetățenii suferă.”

* „Putin și propaganda sa au creat acel sentiment de performanță în mințile oamenilor. Da, mulți suporteri și fani ai lui Putin recunosc acum că nu le place și unii chiar îl urăsc. Dar în același timp, ei spun: «Ce-ar trebui să fac? Nu există înlocuitori, dar cine este la locul lui?». Întrebarea nu este pentru o persoană. Întrebarea este: să unim un grup de oameni inteligenți care știu ce să facă cu țara și sunt gata să își asume responsabilitatea. Un astfel de grup se va forma într-una sau două nopți.”

* „Se spune că țara noastră nu poate fi condusă decât de un ofițer de securitate. Din nou, aceasta este o mitologie impusă de propagandă. Nu există nicio schimbare, țara noastră este normală. Rușii înșiși doresc să își modeleze viitorul, majoritatea nu mai așteaptă ajutor din partea statului. Îl roagă să nu-i deranjeze. Persoanele sub 60 de ani nu mai au nevoie de ajutor de stat pentru a supraviețui. Acest lucru oferă motive depline pentru a fi sigur că Rusia poate merge normal.”

„Când sărăcia va crește și acea parte a populației care trăiește sub pragul sărăciei (acum sunt 20 de milioane) va trăi și mai rău, când nu vor avea nimic de mâncat, atunci va începe ceea ce se va numi revolta rusă nemiloasă. Schimbarea puterii nu va avea loc prin alegeri” – Mihail Kasianov, fost premier al Rusiei

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -