Victorie uriașă pentru bucureșteni împotriva mafiei PSD: în Herăstrău și Pădurea Băneasa nu se pot construi blocuri! PUZ-ul Sectorului 1 a fost suspendat de tribunal

0
5032
Gabriela Firea (stânga) și Daniel Tudorache (dreapta) pregătiseră un ultim "cadou" pentru bucureșteni: blocuri în Herăstrău și Pădurea Băneasa

Lovitură majoră suferită de PSD și mafia imobiliară: Tribunalul București a suspendat marți avizul de mediu pentru PUZ-ul Sectorului 1 care autoriza construirea de blocuri pe zeci de hectare în Parcul Herăstrău și Pădurea Băneasa.

Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan, candidatul PNL și al USR-PLUS la primărie și cel care s-a opus, din prima clipă, planurilor administrației PSD.

Dezamăgire pentru Firea și Tudorache, triumf pentru bucureșteni: planul de a construi blocuri în Herăstrău și Pădurea Băneasa – suspendat de tribunal

Conceput ca un ultim și uriaș tun dat înaintea alegerilor locale, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 1 era înspăimântător. 23 din cele 187 de hectare ale Parcului Herăstrău, dar și alte zeci de hectare din Pădurea Băneasa și alte parcuri ale Sectorului 1, fuseseră trecute ilegal în categoria suprafețelor construibile.

În prealabil, pe ascuns, respectivele parcele fuseseră retrocedate – autoritățile au refuzat să furnizeze informații pe această temă.

Încă din prima clipă, pentru a bloca planul primarilor Gabriela Firea (Municipiul București) și Daniel Tudorache (Sectorul 1), au trecut la acțiune mai multe asociații și ONG-uri, dar și europarlamentarul Clotilde Armand (USR), care se pregătește să candideze la primăria Sectorului 1, și Nicușor Dan, candidat comun al PNL și USR-PLUS la primăria Bucureștiului.

Contestat în instanță, PUZ-ul Sectorului 1 – care era oricum în contradicție cu Planul Urbanistic General (PUG) și cu legislația, care interzice betonarea zonelor verzi – a fost suspendat de Tribunalul București.
Ziaristii.com a scris de la bun început despre întreaga tărășenie AICI.

Clotilde Armand: s-a dus “o luptă neobosită cu mafia imobiliară”. Veste “mare” pentru Tudorache și “sponsorul” său

Pe contul său de Facebook, Clotilde Armand a anunțat, marți, vestea cea mare. „Victorie!
Avem o veste mare pentru primarul PSD de la Sectorul 1 și «sponsorul» care a încercat să transforme Pădurea Băneasa și Parcul Herăstrău în cartiere de blocuri:
Tribunalul București a suspendat avizul de mediu pentru PUZ-ul ticălos făcut de PSD și sateliții lui. (Ce părere aveți dle ministru Costel Alexe? Am avut sau nu dreptate?)
Iată că lupta noastră nu a fost în zadar chiar dacă o parte din mass-media a evitat să discute de acest subiect important. Vreau să le mulțumesc cetățenilor care s-au implicat în oprirea acestui PUZ și în mod special colegului meu Dan Milea pentru efortul incredibil de a lupta neobosit cu mafia imobiliară.
Așa începe! Continuăm“.

Nicușor Dan: “Fără avizul de mediu, Gabriela Firea și Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat Sectorul 1“

Nicușor Dan a scris, la rândul său, despre decizia tribunalului prin care zeci de hectare de parcuri și pădure sunt salvate: “Tribunalul București a suspendat astăzi avizul de mediu pentru PUZ sector 1, prin care interveneau construibile părți din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa și alte spații verzi din sectorul 1. Acțiunea a fost inițiată de 5 ong-uri: Asociația Salvați Bucureștiul, Fundația Eco-Civica, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai și Asociația Protecția Lacului Băneasa.

Fără avizul de mediu, Gabriela Firea și Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat sectorul 1. Este procesul cu nr. 169 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul pe litigii de mediu, construcții și protejarea patrimoniului“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here