Fidelii lui Dragnea pregătesc un puci împotriva lui Ciolacu. Nemulțumiri pentru că linia pro-rusă și anti-UE n-ar mai fi suficient de violentă

3
2261
Baronii PSD vor acum girofar, ca să nu mai stea la coadă pe drumurile proaste și aglomerate de pe moșiile lor. FOTO: contul de Facebook al lui Ciolacu

Apele se tulbură în PSD, unde fidelii lui Liviu Dragnea, trași pe linie moartă anul trecut, încearcă să revină la putere pe fondul unor presupuse probleme de sănătate ale actualului președinte, Marcel Ciolacu.

Principala linie de atac a puciștilor ar fi faptul că partidul s-ar fi “înmuiat” și ar fi renunțat la atitudinea din perioada 2016-2019, când PSD a acționat fățiș anti-UE și a încercat să împingă România pe calea autoritarismului, sincronizându-și discursul cu Rusia.

Nemulțumiri în PSD că s-a „înmuiat” linia dură pro-Rusia și anti-UE: „Sunt alungate toate vocile puternice care au dat acestui partid vigoarea de altādatā“

În urmă cu doar câteva ore, pe contul oficial al lui Codrin Ștefănescu, fostă slugă a lui Vadim Tudor, trecut între timp în slujba lui Liviu Dragnea, a apărut un mesaj edificator: „In ultima vreme suntem criticati tocmai de cei care au crezut in noi si ne-au votat! Si au dreptate, asta-i clar! Limpede ca lumina zilei. Se vede din spatiu ca PSD a devenit o penibilā anexā a PNL si a lui Iohannis. Cā suntem timizi si speriati sā nu ne supārām sefii din umbrā! Cā ne delimitām, la ordin, de toate mesaje din trecut! Cā numele Dragnea, Codrin, Olguta, Serban, Plesoianu, Nicolicea, Iordache etc., sunt interzise de noua conducere a PSD. Cā partidul este predat la cheie unor securici care urāsc de moarte acest partid. Pucistii de ieri, scoliti in tot felul de academii secrete, noii conducātori de azi! Sunt demisi, pe bandā rulantā, toti membrii curajosi interzisi de sistem. Sunt alungate toate vocile puternice care au dat acestui partid vigoarea de altādatā. Gata! Ajunge! Parlamentarii, primarii, liderii judeteni, sutele de mii de membri ai PSD trebuie sā-si recupereze urgent partidul! Altfel, milioane de români care au votat PSD, ne vor face de ocarā! Si nu vom mai iesi printre oameni de rusine! Cā am fost lasi si i-am trādat! Eu, unul, m-am sāturat sā fiu singurul care spune lucrurilor pe nume!“.

Codrin Ștefănescu, omul bun la toate al lui Dragnea, încearcă să se pună în fruntea trendului din PSD după ce a fost aruncat la gunoi, cu scârbă, de noii șefi ai partidului

Feudalii din Moldova i-ar fi cerut lui Ciolacu să renunțe

Cunoscut pentru slugărnicia de care dă dovadă față de șefi și voracitatea sa, Ștefănescu nu este genul de personaj care să iasă la atac fără să aibă aprobarea și garanția cuiva.

După condamnarea lui Dragnea, anul trecut, fostul argat al lui Vadim a căzut în dizgrație în PSD, ai cărui lideri îl privesc cu profund dispreț. El rămâne, totuși, util pentru legăturile sale dubioase și pentru disponibilitatea de a executa treburile urât mirositoare la care alții nu se coboară.

Antena 3, post TV arondat PSD, afirmă că baronii din Moldova i-ar fi cerut lui Ciolacu să se retragă de la șefia partidului. Această provincie a României, pustiită și jefuită de feudalii PSD în ultimii 30 de ani, e controlată de Dumitru Buzatu (feuda Vaslui), Ionel Arsene (feuda Neamț), Marian Oprișan (feuda Vrancea), Dragoș Benea (feuda Bacău).

Aici, postarea publică a lui Codrin Ștefănescu se suprapune pe poziția confidențială a lui Dumitru Buzatu, de acum câteva zile, când feudalul a afirmat că membrii PSD nu se simt reprezentați de Ciolacu.

Ciolacu ar fi fost susținut, la întâlnirea cu baronii din Moldova, de fostul tractorist Paul Stănescu, acum baron de Olt și secretar general interimar al partidului.

Firea joacă la două capete

Interesant este jocul la două capete al Gabrielei Firea, primarul Bucureștiului. Aceasta a afirmat zilele trecute că „eu susțin această echipă de conducere, îl susțin pe Marcel Ciolacu pentru președinția partidului și pe Paul Stanescu în calitate de secretar general. Consider că sunt doi oameni care au dovedit că sunt atașați valorilor naționale, că sunt atașati valorilor social-democrate, onești și consider că nu e momentul acum să se reaprindă o scânteie a unui conflict în partidul nostru pentru că doar am da apă la moară adversarilor politici“.

Oponentă fățișă a lui Dragnea, Firea înțelege că revenirea la putere a taberei acestuia s-ar putea să-i anuleze total șansele de a obține încă un mandat de 4 ani la ospățul de miliarde de lei din bugetul Bucureștiului. Totuși, primărița lasă și loc de aluzii: “Am auzit și eu tot felul de lucruri și știu că sunt anumite persoane care și-ar dori ca în PSD să nu fie liniște. (…) Am mai primit niște telefoane, nu vă dau nume ca să nu contribui la o stare tensionată în partid. Am declinat orice propunere, orice ofertă, sunt o persoană verticală. Mi-am declarat susținerea pentru această forma de conducere, poate data viitoare, peste 5 ani, peste 10 ani…”.

Scopul clicilor din PSD e același: scoaterea României din UE și din NATO. Doar modalitatea de acțiune diferă. Și interesele personale

În esență, lupta din interiorul PSD nu este una între tabere care doresc lucuri diferite. Nu există un nucleu de oameni rezonabili, cinstiți, care vor binele țării, și care se bate cu un nucleu corupt, pus pe rele.

Toți își doresc acapararea resurselor României, ținerea țării într-o stare de înapoiere și sărăcie care să le permită să controleze situația. Bătălia este strict pentru putere, fiecare tabără dorind accesul la butoane pentru sine. Mai diferă și metodele prin care se încearcă menținerea la putere.

Dragnea le-a jurat baronilor că se va bate pentru a zdrobi justiția și lupta anticorupție cu orice preț, fiind văzut de mulți ca un martir al partidului.

El reprezintă aripa dură, ar vrea să scoată România și mâine, dacă s-ar putea, din Uniunea Europeană și NATO, pentru a o băga în zona gri de influență a Rusiei, cu un statut undeva, între al Moldovei și al Belarusului.

Ciolacu și tabăra sa sunt adepții unei tactici mai ocolite. Scopul este același, dar ei vor să evite o înfruntare fățișă cu opinia publică, America și Uniunea Europeană.

România ar urma să fie scoasă de pe orbita occidentală treptat, prin campanii precum cea purtată subversiv în ultimele luni. Oamenii ar urma să fie convinși, încet-încet, că marele rău li se trage de la Uniunea Europeană, și nu de la jaful făcut de 30 de ani de PSD, iar în alți 45 dinainte – de comuniști, predecesorii actualilor social-democrați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

3 COMENTARII

  1. Are dreptate postul Realitatea TV care spune (din pacate numai dupa 11 noaprea) ca Romania nu a incetat o clipa sa fie vasala Rusiei, pentru ca prin agentii ei strategic infiltrati in partidele politice ce au continuat mentalitatea de profitoare a beneficiilor si privilegiilor retelei pcr-isto securiste dinainte de ’89, au infiltrat si institutiile euroatlantice cu cartite utile care sa le submineze din interior. Deci la ce sa ne asteptam? La tragere de timp!!! Nu stiu daca avem sanse cu PNL-istii astia care parca sunt anesteziati si se misca timorati sub tirul obrazniciilor bolsevice ai pro-rusilor de joasa speta care bat din pinteni sa revina in forta la putere. Sperantele sunt mici, cu asemenea forte ale raului raspandite ingrozitor de tare in toate colturile tarii!!! Presa opusa lor nu-i sperie CATUSI DE PUTIN. MAI ABITIR SE LATESC IN PRETENTIILE LOR!!! Justitia le e inca supusa, au oameni in toate structurile….Iar partidele pro-occidentale se pierd in principii si diplomatie cand par ca vor sa transmita un mesaj, incat masele ii vad anemici si fara vointa reala de a schimba lucrurile grave care persista!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.