Cum “funcționează” epidemia: zeci de suceveni au descoperit surprinși, la testarea voluntară, că au avut sau că au Covid-19. Peste 20% din probe, pozitive!

0
3491
"Bulina roșie" cea mai mare din țară rămâne aplicată peste județul Suceava, în epidemia de Covid-19. Gradul de răspândire intracomunitară a virusului se dovedește neașteptat de mare

O campanie de testare voluntară gratuită, inițiată în cel mai mare focar de coronavirus al României, a adus rezultate surprinzătoare: zeci de suceveni care credeau că sunt sănătoși s-a dovedit fie că au avut Covid-19, fie că sunt infectați chiar acum cu virusul.

Publicația Monitorul de Suceava relatează că, după finalizarea analizelor a 240 din cele 485 de persoane testate voluntar, s-a descoperit că 43 de subiecți au avut deja Covid-19, iar 11 sunt infectați chiar în acest moment.

22% din probele prelucrate până acum printre suceveni arată că aceștia au avut sau au virusul. Toți sunt asimptomatici

Rezultatele acestui “sondaj” par să indice un grad masiv de infectare în rândurile populației – circa 22% dintre sucevenii testați au avut sau au virusul.

Testele sunt făcute prin recoltarea de probe și testarea RT-PCR.

Campania a început pe 20 mai și se va încheia miercuri, 27 mai, cu testarea ultimilor 15 subiecți – astfel încât numărul total al oamenilor verificați să fie de 500.

Interesant este că toate persoanele la care s-a descoperit fie că au acum virusul, fie că l-au avut în trecut n-au manifestat simptome.

Pentru România, Suceava a reprezentat epicentrul epidemiei de coronavirus. Până acum s-au înregistrat, oficial, 3.454 de cazuri. Dintre cei infectați, 2.269 s-au vindecat deja, 206 au decedat, iar alți 979 sunt bolnavi chiar în acest moment.

Această testare efectuată prin sondaj, pe bază de voluntariat, în rândurile locuitorilor din orașul Suceava arată însă că numărul real al celor infectați este, cel mai probabil, cu mult mai mare.

Statisticile consemnează doar cazurile confirmate prin analize de laborator. Campania de testare a arătat însă profunzimea gradului de infectare în straturile populației – peste 22% din testele făcute printre locuitori au arătat că aceștia fie au anticorpi (deci au trecut deja prin boală fără să știe), fie sunt infectați chiar în acest moment.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here