„Dăncilă va pleca în SUA prim-ministru şi se va întoarce simplu cetăţean”

1
1568

Viorica Dăncilă nu se grăbeşte să vină în Parlament cu echipa sa de la Palatul Victoria. Ea a invocat un termen de 45 de zile, pe care nimeni nu ştie de unde l-a scos, în care poate continua cu actuala formulă de Guvern. Între timp, s-a gândit să-i lase în ofsaid pe parlamentari şi să plece în SUA. Ceea ce a stârnit furia Opoziţiei.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat miercuri seara că termenul de 45 de zile invocat de Viorica Dăncilă pentru a se prezenta în faţa Parlamentului este „o poveste” şi că premierul trebuie să ceară de îndată votul pentru remaniere.

„M-am consultat cu toţi constituţionaliştii. Nu există termenul de 45 de zile, termenul ăla de 45 de zile este scos din burtă. Realitatea este că în Constituţia României nu este prevăzut un termen expres, limită, adică o perioadă maximă în care, în cazul în care are loc schimbarea configuraţiei politice, premierul să aibă o limită de timp în care să se prezinte în faţa Parlamentului. Din cauza asta, neexistând o prevedere expresă, te uiţi în spiritul Constituţiei şi în alte articole. Or, după opinia mea, nu numai a mea, ci a multora, prezenţa în faţa Parlamentului a premierului pentru a cere votul pentru remaniere, în urma schimbării configuraţiei politice, trebuie făcută de îndată”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea TV.

„Termenul de 45 de zile, scos din burtă de Viorica Dăncilă”

Potrivit acestuia, singurul termen de care se poate ţine cont este cel de zece zile, prevăzut în Constituţie, în care premierul trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului, după ce este desemnat de preşedinte.

Ludovic Orban anunță prioritatea zero pentru PNL: demiterea lui Dragnea„Dacă este să ţii cont de un termen, singurul termen la care, prin comparaţie, te poţi referi este termenul care este dat prin Constituţie premierului după ce este desemnat de preşedinte să se prezinte în faţa Parlamentului cu lista Guvernului şi cu programul de guvernare, care e de zece zile. Termenul de 45 de zile este o poveste, care este scoasă din burtă, care nu are niciun fel de acoperire în Constituţie. E un termen care e legat de durata unui interimat”, a arătat liderul PNL.

Orban a reiterat faptul că singurul instrument de demitere a Guvernului este moţiunea de cenzură şi a precizat că negocierile pentru semnarea moţiunii sunt aproape de final.

„Nu este simplu să determini acţiunea comună pentru susţinerea acestei moţiuni de cenzură, care să asigure succesul moţiunii, pentru că avem de a face cu şapte actori politici, adică şase partide politice şi grupul minorităţilor naţionale. (…) Negocierile sunt aproape de final. Rezultatul acestei negocieri, din punctul meu de vedere, trebuie să fie aducerea la masă a tuturor acestor actori politici, care pot doar toţi, împreună, să genereze acea majoritate de care avem cu toţii nevoie ca să dăm jos Guvernul”, a mai spus Ludovic Orban.

El nu a dorit să avanseze o dată când va fi depusă moţiunea, susţinând că acest lucru depinde de rezultatul negocierilor.

Dăncilă lasă în ofsaid Parlamentul

În legătură cu faptul că premierul va pleca în vizită în SUA şi nu se va prezenta în faţa Parlamentului, liderul liberal a spus că „s-ar putea să plece prim-ministru şi să se întoarcă simplu cetăţean”.

Guvernul va merge în Parlament pentru remaniere, a declarat miercuri seara premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD.

„Am văzut că a apărut în spaţiul public faptul că CCR ne obligă să mergem în Parlament. Nu am văzut acest lucru precizat de către Curtea Constituţională. Dar, desigur, aşa cum am menţionat, vom merge în Parlament nu când ne spun alţii, ci atunci când vom considera că este oportun, în cele 45 de zile pe care le vom avea la dispoziţie. Concluzia Comitetului Executiv Naţional al PSD a fost că vom merge în Parlament pentru remaniere. Nu am stabilit încă data, dar nu vom aştepta foarte mult timp. Aşteptăm moţiunea de cenzură”, a declarat Viorica Dăncilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Șantajistul lui Voiculescu a stat în pușcărie doar 44% din pedeapsă. Beneficiar al legilor PSD-ALDE, el s-a întors la conducerea Antenelor

O nouă înfrângere a mafiei din justiție: instalarea Adinei Florea la SS-Gestapo a fost blocată a cincea oară! Vot la limită: 10-9

Dăncilă dezgroapă un dinozaur PSD pentru a o ajuta în campania prezidențială: fostul pușcăriaș Miron Mitrea

Cum putem scăpa de PSD în 3 pași și 15 luni, plecând de la dorința lui Moise Guran: „Să scăpăm odată de acest blestem!”

VIDEO. Ultimele ore ale Alexandrei. La reconstituire, anchetatorii au făcut focul, iar Dincă a pus lemne sub butoi. O polițistă a jucat rolul Alexandrei, iar la ardere a fost folosit un manechin

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

DOCUMENT. Așa arată cetățenia americană a Sorinei! Plus: distracție cu vrăjitoarea. Între timp, televiziunile din România primesc confirmarea ticăloșiei cu care au tratat acest caz

1 COMENTARIU

  1. DA, (CHIAR) NE-A PLACUT felul in care s-a prezentat/descurcat Ludovic Orban, aseara, la emisiunea tignitei de Denis Rifai, de la „Realitatea Tv” !

    Iar fraza citata si in titlul articolului l-ar putea transforma in… „clasic-in-viata” !!!

    Cu o singura conditie: sa se… IMPLINEASCA, ca profetie/DEMERS !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here