Curtea Constituțională salvează sinecura teroriștilor din grupul Iliescu-KGB: Institutului Revoluției Române nu va fi desființat

5
1034
Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu
Decembrie 1989: Iliescu și umbra sa, Voican Voiculescu

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), desființat prin lege de noua coaliție de guvernare, a fost salvat de Curtea Constituțională, care a declarat neconstituțională soluția găsită de PNL, USR-PLUS și UDMR. Decizia a fost luată la sesizarea PSD.

Institutul Revoluției Române este o sinecură pe viață creată de Ion Iliescu, în 2004, pentru el însuși și pentru grupul său terorist din Decembrie 1989.

Președintele IRRD este, încă de la înființare, Ion Iliescu (acum are 91 de ani), iar director general este Gelu Voican Voiculescu (80 de ani) – altă figură sinistră a loviturii de stat din 1989.

Comunicatul de presă al Curții Constituționale

„În ședința din 24 martie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 sunt neconstituționale, în ansamblul lor. Decizia este definitivă şi general obligatorie”.

Teroriștii lui Ion Iliescu, numiți pe viață

În toamna anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis argumenta că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 „nu a reuşit să-şi dovedească utilitatea”, ci „a generat, prin activitatea sa şi contrar obiectivului său stabilit prin lege, numeroase tensiuni şi controverse în spaţiul public”.

Conducerea IRRD este asigurată de un „Colegiu Național”, alcătuit din personaje-cheie ale contrarevoluției moscovite din decembrie 1989: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Petre Roman, Dumitru Mazilu, Cazimir Ionescu etc.

Numirea membrilor Colegiului Național se face de către președintele României. Cum în momentul înființării IRRD președintele României era Ion Iliescu, acesta a numit (pe final de mandat!), prin Decretul 1151 din 14 decembrie 2004, toți membrii Colegiului Național, format din 25 de persoane. Aceștia au mandat pe viață, doar moartea vreunuia dintre ei poate duce la numirea altui membru de către președinte în exercițiu (acum, Klaus Iohannis).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

    • Te pomenești că tot această ODIOASĂ C.C.R. o să încerce să salveze șiii… PANARAMA (!!!!!) aia de „Institut-al-Levantului”, sinecura CARAGHIOSULUI deee… ȚAP-ÎNVINS-de-securiștii-mioritici, GLUMA-NATURII de Emil Constantinescu???!

  1. Stimate d-le Cartia
    Tot aşa cum cereţi dvs. altora să-şi verifice limbajul, tot aşa ar trebui să faceţi şi dvs. Pentru cei care nu conosc acest institut situat în inima Bucureştilor, în apropierea cinema Scala, este o instituţie modestă care scoate o revistă unde sunt inserate articole despre revoluţia din Decembrie.Infierarea cu mândrie proletară a acestei instituţii numind-o”sinecura teroriştilor” vă trimite automat pe dvs. în categoria „Şoşoacă”.Instituţia are cel mult 20 de angajaţi cu tot cu femeile de serviciu.Colegiul Naţional nu ştiu dacă mai există şi dacă este remunerat.Înaintea d-lui Gelu Voican Voiculescu directorul Institutului era dl. Claudiu Iordache un revoluţionar autentic, înlocuit de dl. Iliescu din motive necunoscute mie.Dl. Claudiu Iordache este un om corect şi cinstit, scriitor,care probabil prin aceste calităţi ale sale a supărat pe cine nu trebuie.La un moment dat dl.Tismăneanu a dorit să ocupe postul d-lui Iordache, dar n-a fost să fie.Vă întreb pe dvs. întrebare retorică bineînţeles , dacă era dl.Tismăneanu director aţi fost la fel de vehement în privinţa institutului?.Dl. preşedinte a spus ceva de genul că institutul nu şi-a atins scopul pentru care a fost creat.Cine îl împiedică pe dânsul şi pe onor guvernul să-i dea institutului o nouă conducere şi o nouă orientare? Bineînţeles s-a ales soluţia cea mai simplă „desfiinţarea” că la capitolul ăsta stăm bine.Am desfiinţat noi o economie întreagă darămite un biet institut!Eu opinez că păstrarea institutului ar fi acea” piedică în cale uitării” prezentă în fotografiile interbelice. Nu de alta dar fără acei cca 2000 de oameni morţi, nu vorbim de teroriştii care vă plac dvs., ci de tinerii cinstiţi şi entuziaşti mitraliaţi de armată şi securitate nu cred că aţi mai fi putut să vă dezlănţuiţi mânia proletară aşa cum faceţi în momentul de faţă.Şi sunt mulţi alţii care ocupă azi funcţii bănoase sau sinecuri şi mai bănoase , care ar vrea să uite că fără momentul decembrie 1989 nici prosperitatea lor nu ar fi existat.
    Rugămintea mea este de a păstra această postare măcar 24 de ore.Am postat ceva similar şi pe facebook şi cănd am vrut să promovez postarea (contra cost) mi s-a răspuns că nu se poate !? Curat democrasţie , curat libertate de opinie etc etc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here