Cel mai important eveniment politic din 2019: desființarea institutului “Revoluția lui Iliescu”. De ce?

7
2773
Ion Iliescu, fost presedinte Romania
Ion Iliescu și pumnul său bolșevic

Faptul că Ludovic Orban a avut curajul să arunce la gunoi Institutul Revoluției Române reprezintă, în opinia mea, cel mai important eveniment politic al anului.

Da, victoria PNL și USR în alegerile europarlamentare a fost importantă, dărâmarea Guvernului PSD a fost ieșită din comun, câștigarea alegerilor prezidențiale de către Iohannis într-o manieră categorică a reprezentat o ușurare pentru societate, dar o decizie ca aceasta ce pare mică și neînsemnată la prima vedere va avea efecte benefice nebănuite asupra societății.

S-ar putea să mă înșel, dar aș ține un pariu că Ludovic Orban n-a știut prea bine ce face când a desființat institutul lui Iliescu. Ca orice politician pragmatic, a văzut în această decizie obținerea de susținere populară pentru guvernul său fără prea mari eforturi și consum de resurse.

Iliescu, Năstase și Gelu Voican Voiculescu reușiseră deja să enerveze pe toată lumea cu încercările lor disperate de a ocupa un loc în primul rând cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la prăbușirea comunismului în România. 

Bineînțeles că au vrut să monopolizeze evenimentul și să manipuleze din nou societatea.

Probabil, Orban a sesizat oportunitatea politică și le-a răsturnat “puciștilor” masa. 

Dar desființarea acestui institut e mult mai importantă. 

În primul rând, pentru prima dată după 30 de ani, “Revoluția” e smulsă din ghearele lui Ion Iliescu care a răpit-o ca o pasăre de pradă și s-a folosit de ea pentru a se menține la putere și a-i păstra în viață pe moștenitorii comunismului. 

957 de oameni au fost uciși în primele zile ale regimului Iliescu față de 159 câți a ucis regimul Ceaușescu în ultimele sale zile. Pentru asta Ion Iliescu e judecat astăzi, fiind acuzat de crime împotriva umanității.

În al doilea rând, desființarea institutului reprezintă primul pas pentru însănătoșirea României, primul pas în care ne putem întoarce privirea spre acele zile și să le vedem așa cum au fost: pline de eroism, de trădări, de manipulare, de intervenție ai agenților Moscovei, de teamă, de curaj și de lașitate. Așa a început România să scape de comunism și de comuniști, un proces care, iată, nu a luat sfârșit nici după 30 de ani.

Acel institut controlat de KGB-iști și care funcționa din bani publici era o pată pe obrazul țării. În fiecare zi, Iliescu și banda lui de puciști își băteau joc de cetățenii României care plăteau pentru a-și putea spune ei minciunile.

Venirea lui Ion Iliescu la putere nu are nimic democratic, a fost impus de un cerc de agenți ai Moscovei, iar pentru a-i oferi legitimitate, aceștia i-au creat un mic război civil în care au ucis oameni nevinovați cu sânge rece.

Sper ca Ion Iliescu să prindă ziua în care judecătorii vor da decizia în procesul Revoluției. Să vadă singur cum iese pe ușa din dos a istoriei României ca să poarte pe umeri povara celor care au murit în acele zile tulburi.

Sunt fericit că am apucat, după 30 de ani de navigat în apele tulburi ale politicii românești, ziua în care sunt martor al unui gest curajos făcut de un lider.

Iliescu și cercul lui nu se vor lăsa, vor face scandal, vor tulbura apele așa cum au făcut mereu în aceste trei decenii, dar ce nu știu ei e că societatea s-a trezit și e pregătită să-i spulbere la prima încercare de revenire. 

Lecția pe care a primit-o Dragnea de la români le dă fiori și îi trezește în creierii nopții.

În opinia mea, orice om politic își va trăda, până la urmă, alegătorii pentru că “puterea absolută corupe absolut”, cum spunea Montesquieu, dar ar fi o nedreptate să nu remarcăm atunci când, dintr-un motiv sau altul, unii dintre ei reușesc să panseze rana unei națiuni.

Prin decizia sa, Orban a oferit societății românești posibilitatea vindecării de rănile trecutului care s-au infectat în toți acești ani. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Băsescu despre finala Iohannis-Dăncilă: „Eşti Steaua din 1986, ai meci cu Foresta Fălticeni şi îi dai 7-0; nu te acoperi de glorie”

* Iliescu e șocat că a rămas fără sinecură: „E o porcărie inadmisibilă! Renunțăm la Revoluția română, la studierea ei?!”

*„Kovesi al Columbiei”, lichidat în plină stradă. Procurorul era expert în lupta contra crimei organizate

* Profitorii Revoluției urlă la Orban să le dea Institutul înapoi! Voican și Roman nu pot trăi fără sinecura iliesciană

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Băsescu îl ia peste picior pe Ciolacu: „Nu-și poate convinge nici soția să voteze PSD. Abia îngaimă două vorbe!”  

7 COMENTARII

 1. Bun articol, d-le Isaila, aveti dreptate, in toti acesti ani jigodiile comuniste isi faceau reclama pe banii nostri, minteau si dezinformau mai departe pe banii nostri, ordinarul si mafiotul psd se regenera si se alegea pe bani nostri, si cu voia a multi romani, care sper ca s-au trezit odata din letargie sau prostie!

 2. De acord cu articolul. Era si timpul sa se închidă acest mijloc de propaganda si minciuna.
  Dar el mai avea un rol, nesezizat : sa limiteze rolul CNSAS, (si asa modest) la perioada de dinainte de Revolutie. In acest fel institutul revolutiei devenise singurul ” organ” abilitat sa declare doar ce le convine profitorilor din 89 despre revoluția romana.
  Era o mașinărie de propaganda a minciunii si o cenzură pt societate. In plus pe banii nostri. Plăteam ca sa fim prostiti in fata!

 3. Excelent articol si foarte adevarat!Acesti criminali au tupeul ,dupa ce au calcat pe cadavrele atator nevinovati dornici de libertate sa mai ceara si bani de la statul roman ,ca recompensa pentru faptul cavezi-Doamne traim liberi din cauza lor!!!Asta trebuie sa ne intre in cap odata si nu vrem, in opinia criminalilor!

 4. Iliescu e comunist chinez. China și Rusia vor să lichideze ziaristii.com. Mă opun cu Mossad Tel Aviv unei asemenea crime. Ion Iliescu a militat împotriva lui Nicolae Ceaușescu. Chiar în timpul comunismului. Despre Gelu Voican Voiculescu nu am nicio concluzie. A apărut subit de undeva. Oameni care apar de nicăieri. România după anul 1989 era o vacă albă de muls. A muls-o FSN până a înțărcat în 30 de ani. Unii știu să facă management 100 de ani.

  An Nou cu bine! Happy Hanukkah 2020!

 5. De ce? Camatarul traficant de artă, Codrin Ștefănescu și haita, de paza la Caracal pentru mafia incendiara, vânzători de tara, cocoțații revoluției criminale, asasini plătiți sa ucidă prieteni, colegi și familie, 30 ani la putere! OTV, Caracal, Dincă,Sârbu – Tucă și Dancila, Petrom Giurgița!
  Pastramele imobiliare și cuiburi de exterminare in apartamentele de revoluționari, vânzători Gojdu și Transilvania, premii și nunti Las Vegas și Craiova!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.