Apărătorii de AUR ai Institutului Revoluției Române din ograda tovarășului Ion Iliescu

5
2195
Sorin Lavric

În ziua de 15 februarie 2021, Senatul României a adoptat, cu 84 de voturi „pentru” și 54 de voturi „împotrivă”, proiectul inițiat de Guvernul României privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Acest institut era condus de Ion Iliescu, alături de alte personaje controversate ori de-a dreptul sinistre ale Revoluției din Decembrie 1989, precum Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman.

Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu sunt judecați în „Dosarul Revoluției din 1989” pentru infracțiuni contra umanității.

Institutul lui Iliescu s-a transformat rapid într-o sinecură. De exemplu, în 2019, peste 70% din sumele alocate pentru funcționarea institutului au fost cheltuite pe salariile și sporurile personalului. Totodată, trebuie spus că institutul nu a contribuit în mod real la aflarea adevărului despre evenimentele sângeroase din Decembrie 1989. De fapt, ar fi fost imposibil să lucreze pentru adevăr, în contextul în care Ion Iliescu, președintele institutului, și Gelu Voican Voiculescu, directorul executiv al aceleiași instituții, sunt judecați pentru crimele comise în Decembrie 1989.

Dacă votul împotriva desființării institutului, exercitat de senatorii PSD, loiali președintelui de onoare al Partidului, este în „firescul” activității antinaționale a acestui partid, modul în care au votat senatorii AUR (partid cu pretenții naționaliste, suveraniste și pe alocuri, anticomuniste) este surprinzător.

Din cei 13 senatori AUR, un număr de 8 senatori au votat împotriva desființării institutului condus de Ion Iliescu (votul poate fi vizualizat pe site-ul Senatului României – AICI).

În fruntea celor care au votat împotriva desființării acestui institut iliescian fantomă se află cei doi vicelideri ai grupului senatorial al AUR: Sorin Lavric și Rodica Boancă!

Dacă Rodica Boancă este o anonimă pe care doar votul celor seduși de naționalism-populismul de paradă al AUR a așezat-o în „lumina reflectoarelor” vieții politice, senatorul Sorin Lavric este un personaj cunoscut în agora culturală națională.

Având în vedere insistența cu care senatorul AUR se prezintă, printre altele, ca adept al moralei creștine, se poate spune că este șocantă ipocrizia manifestată de senatorul AUR Sorin Lavric pe subiectul desființării institutului condus de tov. Iliescu!

Pe de o parte, filosoful (de) AUR apără prin vot, alături de majoritatea senatorilor AUR și de toți senatorii PSD, o sinecură controlată de tovarășul Ion Iliescu, judecat pentru crime împotriva umanității comise în Decembrie 1989. Pe de altă parte, fără nici cea mai mică crispare, Lavric vorbește de la tribuna Senatului despre Valeriu Gafencu – „Sfântul Închisorilor Comuniste”, victimă a Gulagului comunist din România. Se pare că pentru senatorul AUR, nu există vreo incompatibilitate între a apăra, la vot, „jucăria” bugetofagă a inculpaților Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu și a ține discursuri despre victimele dictaturii comuniste, o dictatură în slujirea căreia tov. Iliescu s-a format și a prosperat.

Dat fiind faptul că senatorii PSD au atacat la Curtea Constituțională legea de desființare a institutului (sesizarea se va judeca pe 24 martie), ne așteptăm ca filosoful senator AUR Sorin Lavric să ofere românilor care l-au votat un discurs mobilizator întru apărarea acestui institut și implicit, a tovarășului Ion Iliescu. Eventual, senatorul-filosof poate să organizeze, conform tradiției de AUR naționalist-populiste, un protest de stradă la sediul CCR, pe 24 martie, în susținerea inițiativei colegilor senatori PSD.

Protest de la care George Simion să mai facă un „live” despre „să rămânem uniți în lupta cu trădătorii neamului”…

Românilor care au votat AUR la alegerile parlamentare le oferim lista și votul senatorilor AUR pe subiectul desființării „Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989”, condus de Ion Iliescu, „tătucul” mineriadelor din anii ’90 și judecat în „Dosarul Revoluției” pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității:

Senatorii AUR care au votat ÎMPOTRIVA desființării institutului: Sorin Lavric, Rodica Boancă, Evdochia Aelenei, Gheorghe Adrian Cătană, Valentin-Rică Cioromelea, Dorinel Cosma, Mircea Dăneasă, Andrei Hangan.

Senatorii AUR care au votat PENTRU desființarea institutului: Claudiu Richard Târziu, Andrei Busuioc, Adrian Costea, Sorin-Cristian Mateescu, Ionuț Neagu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Garda lui Șoșoacă la Lupeni: interlopul Paleșică și un ins dubios, care-l amenință pe Cîțu cu pistolul!

VIDEO. Scene grotești cu isterica Șoșoacă la spital. Răcnete tribale către Vlad Voiculescu, Beatrice Mahler și un bodyguard

* Șoșoacă a participat doi ani la hoțiile Guvernului Năstase! A văzut cum „se vinde țara”, dar a tăcut 18 ani. A dat-o afară PDL, în 2005

5 COMENTARII

    • Îi cuprindea, ca membri, pe… COMPLOTIȘTII (teleghidați de RUȘII-gorbacioviști!) care i-au… îndeplinit (doar că cevaaa… MAI-REPEDE!) lui Ceaușescu dorința cea mai fierbinte: aceea de a fi președinte…PE-VIAȚĂ (Sic!), altfel spus… PÂNĂ-LA-MOARTE (Sic!, Sic!, Sic!)…

  1. Vedeți domnule Cartianu de ce nu merg treburile în țara asta? Pentru că oameni bine pregătiți, cum e domnul Lavric, nu au și verticalitate. Și fără verticalitate e greu să judeci oamenii în mod corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here