sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăFără categorieVIDEO. Fetița care a emoționat Italia: face școală online pe o pajiște...

VIDEO. Fetița care a emoționat Italia: face școală online pe o pajiște din Munții Alpi, printre capre, păsări și câini

-

Povestea unei fetițe de 10 ani a impresionat Italia. Fiammetta este elevă în clasa a IV-a, la o școală din zona muntoasă a provinciei Trentino, din nordul Italiei, nu departe de granița cu Austria. „Sala de clasă” pentru fetița cu obraji rumeni este o pășune din munții Val di Sole, la 1.000 de metri altitudine, pe care sunt crescute 350 de capre, multe păsări și alte animale.

Imaginile filmate în Trentino, pe panta sudică a Munților Alpi, au produs multă emoție și apreciere față de fetița care participă la lecțiile online în timp ce are grijă și de capre, în „complicitate” cu câțiva câini ciobănești.

Satul în care locuiește Fiammetta se află în nordul provinciei autonome Trentino, aproape de provincia Tirolul de Sud, care are graniță cu Tirolul austriac.

De când școlile s-au închis în Italia din cauza „zonelor roșii” din punct de vedere pandemic, fetița a trebuit să-l urmeze pe tatăl ei, Massimiliano, crescător de animale, deoarece mama ei lucrează în sănătate și nu o putea duce la serviciu, unde există riscul infectării cu Covid-19.

- Advertisement -

VIDEO: Școală în aer liber, la poalele Munților Alpi

Fiammetta este o elevă destoinică la cursurile online, în timp ce se îndeletnicește și cu treburile gospodărești împreună cu tatăl ei. Acesta se ocupă cu păstoritul. Ei dețin aproximativ 350 de capre și produc diferite brânzeturi.

VIDEO: Fiammetta învață într-un peisaj de poveste

Fata mărturisește că lecțiile online nu o îngreunează: „Dimineața punem laptopul pe o masă și mă așez pe un scaun. Deschidem laptopul ca să pot intra imediat la lecție, în timp ce-mi pregătesc caietele. Le pun și o pietricică, altfel vântul întoarce paginile. E frumos, totul mă inspiră să scriu și mă face fericită și chiar mai interesată de lecție”.

Fiammetta are idei foarte clare despre ceea ce vrea să facă în viitor: „Când voi crește mare, vreau să devin agent forestier, dar pe cal, pentru că pădurarii sunt în natură, nu în birouri. Și îmi plac caii”.

- Advertisement -

Fetița rezolvă problemele logistice apelând la hotspot-ul de pe telefon.

„Din fericire, conexiunea este bună în Val di Sole”, spune Massimiliano, talăl copilei. Acesta adaugă: „Este capabilă să învețe cu profesorii prin intermediul computerului. Și când este nevoie, mă ajută cu animalele. La urma-urmei, sunt două instrumente de învățare foarte diferite, dar ambele foarte utile pentru creșterea unui copil”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -