Cum se fac banii în „regatul” lui Pandele: o firmă abia înființată a obținut contracte de 1,35 milioane de lei cu compania de servicii funerare a Primăriei Voluntari

0
2176
Elita: primarul Pandele de Voluntari (cu cocarda tricoloră), alături de Patriarhul Daniel, generalii Gabriel Oprea (în dreapta lui Pandele) și Anghel Iordănescu (în stânga Patriarhului). Al treilea din dreapta, conspiraționistul Ninel Peia

SC Servicii Funerare Voluntari, companie care aparține de Primăria Voluntari, a încheiat în 2020 contracte în valoare de 1,35 milioane de lei cu o firmă abia înființată și care se înscrisese în sistemul SEAP cu doar o zi înaintea licitației! Dezvăluirea e făcută de publicația Buletin.de.

Administrația Florentin Pandele, care a slujit ca model pentru Gabriela Firea atunci când a înființat zecile de companii municipale de drenat bani din București, este un “stat în stat”. Nimeni, nici DNA, nici procuratura, nici poliția națională nu îndrăznește să-l deranjeze pe baronul de Voluntari, care a încercuit Capitala prin relațiile de cumetrie încheiate cu primari din localitățile limitrofe Bucureștiului.

SC Servicii Funerare Voluntari este una dintre firmele finanțate de primăria localității și care trăiește din banii de la buget. Compania se ocupă de cimitirele din Voluntari. Pe 29 decembrie 2020, la ora 9.02, reprezentanții SC Servicii Funerare Voluntari au intrat pe SEAP și, 3 minute mai târziu – adică la 9.05 – au cumpărat lucrări de construcții funerare în valoare de 450.000 de lei de la firma CONMARK TOTAL  DISTRIBUTION SRL – de asemenea cu sediul în Voluntari.

La ora 9.12, adică 7 minute mai târziu, lansează o nouă ofertă, pentru lucrări de structură beton. Exact în același minut, se adjudecă și acest al doilea contract, tot de la CONMARK TOTAL DISTRIBUTION SRL, de asemenea pentru 450.000 de lei.

La ora 9.18, SC Servicii Funerare Voluntari aruncă pe piață și a treia ofertă, pentru lucrări de îmbrăcare cu dale. Câștigătorul – desigur, CONMARK TOTAL DISTRIBUTION SRL, pentru suma, ați ghicit, de 450.000 de lei.

Așadar, firma CONMARK TOTAL DISTRIBUTION SRL a obținut de la companiei primăriei lui Pandele, în intervalul 9.02 – 9.18 (16 minute cu totul!), contracte în valoare de 1,35 milioane de lei (peste 278.000 de euro),

Fericita câștigătoare a licitațiilor, care s-a nimerit să fie pe fază pe 29 decembrie 2020, în intervalul 9.02-9.18, este o firmă înființată cu doar câteva luni înainte, în iunie, de Mariana Popa, o persoană din Voluntari. Norocul – norocului pe proprietară: aceasta își înregistrase firma în catalogul SEAM cu doar o zi înainte să înhațe cele 3 contracte cu compania de stat!

În ceea ce privește firma SC Servicii Funerare Voluntari, care aparține de administrația Pandele, jumătate din totalul cheltuielilor acesteia în 2020 au fost către CONMARK TOTAL DISTRIBUTION SRL.

Jurnalista Buletin de București menționează că a cerut un punct de vedere din partea Primăriei Voluntari, dar n-a primit niciun răspuns.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here