Ghinionul teribil al lui Șumudică. În minutul 90+6 era lider, peste Galatasaray, Beșiktaș și Fenerbahce!

0
3168
Marius Șumudică

Marius Șumudică (49 de ani) a ratat incredibil șansa de a fi, provizoriu, lider în campionatul Turciei. Jucând în deplasare, echipa lui Șumudică a fost foarte aproape de a 5-a victorie consecutivă, dar a fost egalată din penalty, în minutul 6 de prelungiri!

În deplasarea de la Erzurum, Gaziantep a condus cu 1-0, prin golul belgianului Mirallas (min. 69). În acel moment, echipa lui Șumudică se afla pe primul loc, cu 30 de puncte (unul mai mult decât Galatasaray).

Dar arbitrul a dictat penalty pentru gazde în ultimul minut de prelungiri, turcul Bașsan a egalat, iar Gaziantep a coborât pe locul 3, după surprinzătoarea Alanyaspor (3-0 cu campioana Istanbul Bașakșehir) și Galatasaray.

A fost al 14-lea meci consecutiv fără înfrângere pentru echipa din Gaziantep (oraș din sudul Turciei, aproape de granița cu Siria): 7 victorii și 7 rezultate de egalitate. Astfel, echipa lui Șumudică a rămas cu o singură înfrângere în Süper Lig, cea din prima etapă (1-3 în deplasare cu Galatasaray Istanbul).

Lui Șumudică i-a lipsit mult jucătorul-cheie de la mijlocul terenului, Alexandru Maxim (30 de ani), golgeterul echipei în acest campionat – 7 goluri. Maxim a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

În schimb, fundașul Alin Toșca (28 de ani) a jucat tot meciul.

Parcursul lui Gaziantep, sub comanda lui Șumudică, uimește Turcia, dat fiind că nu este una dintre marile puteri ale fotbalului turc. Românul a reușit să închege o echipă care se bate cu Galatasaray, Beșiktaș și Fenerbahce, în condițiile în care bugetele cluburilor sunt incomparabile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Uraganul Șumudică a măturat Turcia și de Crăciun: 13 meciuri consecutive fără înfrângere. A urcat pe locul 3, la două puncte de liderul Galatasaray. Maxim marchează meci de meci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here