vineri, martie 1, 2024
AcasăOpiniiCartianuCum petreceau dacii cu interlopi și manele, înfulecând gulaș, kebab, șaorma și...

Cum petreceau dacii cu interlopi și manele, înfulecând gulaș, kebab, șaorma și carpaccio, în tunelul spre Egipt. Pentru protecția anti-incendiu se rugau lui Zamolxe

-

Tragedia de la „Ferma Dacilor” a scos în evidență nu doar lanțul de ilegalități criminale care au dus la un incendiu devastator și 8 persoane carbonizate, ci și modul caraghios în care diverși „patrioți-mușama” îmbracă straiele de „daci”, dintr-un „patriotism” caragialesc sau din rațiuni de marketing, cu evidente ținte comerciale.

Când auzi „Ferma Dacilor”, te gândești la un agroturism rustic, pe bază de lemn, piatră și vânat, plus cultivarea unor legume-fructe pe lângă bordeiele semiîngropate în pământ ori pe sub căsuțele suspendate în copaci. Tabloul e completat de creșterea unor animale dintre cele la care pofteau Burebista, Decebal ori tatăl său, Scorilo (dacă i-o fi fost tată, că se discută și asta).

Dar, atenție, printre plantele cultivate nu trebuie să se regăsească porumbi, cartofi, roșii, floarea-soarelui sau coacăze, care au fost aduse din America după expedițiile lui Columb! Și nici curcanii să nu cloncăne prin bătătură…

Când colo, în loc de strănepoții lui Deceneu, ce găsim noi la Tohani – Gura Vadului, la doi pași de Mizil? Ditamai interlopii care țineau „Ferma Dacilor”!

- Advertisement -

Conform numeroaselor dosare ale tranziției noastre bolnave, alde Cornel Dinicu – acum arestat – făcuse bani prin metode mafiote, furase sute de mii de dolari de prin portbagajele altor interlopi, se ocupase cu recuperări în forță, se combinase cu niște mahări din Poliția Mizil pentru ceva prostituție hotelieră și trafic de carne vie, se înhăitase chiar cu mafia rusă (a se citi: KGB și GRU, că acolo și mafia are grade) pentru niscaiva operațiuni cu diamante prin vestul Africii…

Carevasăzică, domnu’ Dinicu și fârtații săi cam spălau bani la „Ferma Dacilor”! Sub privirile complice ale diverselor autorități cu viitoare pensii speciale, la Tohani se albeau milioanele făcute din interlopeală: cumpărare de terenuri (zeci de hectare), construcții „dacice”, mâncare, lăutari, petreceri private la care participau tovarăși de bodygărleală, copii de generali și fini de tot felul…

Povestesc unii că la „Ferma Dacilor” erau la modă manelele. Bine, ținând cont de o anumită clientelă care frecventa locația, nici nu e de mirare. Dar ce părere or fi având dacii despre această specie muzicală? Oare Burebista chefuia cu maneliștii la ureche? Decebal le îndesa bani în sutien „cântăcioaselor”? Deceneu de ce n-a afurisit și manelele, ci doar a făcut trafic de influență ca să fie scoase viile?!

- Advertisement -

Sigur că manelele au apărut mai târziu, odată cu turcii otomani, iar legenda viilor scoase de Burebista la sfatul lui Deceneu e tot mai contestată (se pare că au fost scoase viile vechi pentru a fi plantată viță mai tânără și mai nobilă – cam ce finanțează azi Uniunea Europeană!), dar la „Ferma Dacilor” nu conta istoria. Conta doar să-ți fluturi mândria geto-dacă, asortată cu plăcerea de a înfuleca bucate tradiționale.

N-ați văzut care sunt astăzi marii „geto-daci”, tradiționaliști, „familiști”, conservatori? Tucescu și Ciutacu! Descendentul unui spahiu amorezat de Valahia, care continuă să ne ia tributul prin televiziunea lui Pandele/Firea, și fiul unei rusoaice din Harkov și al inginerului român școlit în aceași urbe proletară a Uniunii Sovietice (azi – oraș bombardat de ruși în Ucraina).

Mai e și povestea aia nerostită, dar adânc simțită: păi, dacă e pensiunea dacilor, nu arde ca un braț de surcele, băi, nene, căci dacii sunt invincibili, inamovibili, imbatabili, necasabili! Cum să ia ei foc de la un reșou sau de la o „mână criminală”?! Ei sunt mai tari ca focul, mai umezi ca apa, mai iuți ca fulgerul! Fugiți cu știrea de-aici, e calomnie! Huooooo! Sorosiștilor! Globaliștilor!

De fapt, dacă te gândești bine, și dacii erau globaliști. Nu săpau ei tuneluri pe sub Bucegi ca să ajungă în Egipt, să le ridice ălora piramide?! Bine, prin Carpați n-au ridicat niciuna, dar ce mai contează… Aici erau ocupați cu manelele, pe la pensiunile interlopilor.

Apropo de Bucegi: Dinicu de ce n-o fi luat-o prin tunelurile dacice ca să ajungă în Africa, să rezolve problema mafiei ruse cu diamantele din Sierra Leone ori să-i ceară un autograf lui Mo Salah?! Aaaaa, pe vremea aia nu existau nici ruși, nici fotbaliști, și n-a vrut omu’ să amestece istoria…

Și apropo de bucatele ce puteau fi înfulecate la „Ferma Dacilor”: știți cam ce specialități „dacice” erau servite de Crăciun? Meniul era anunțat pe 20 decembrie, cu 5-6 zile înante de tragedie, pe pagina de Facebook a locației burebistane, cu voce mieroasă: „Dragilor, am pregătit cu mult drag meniul de Crăciun și îl lăsăm aici ca să știți cu ce bunătăți vă așteptăm de Sărbătoarea Nașterii Domnului”.

De pe cele trei pagini afișate, am reținut: salată boeuf, quiche-uri cu alune, biluțe de urdă cu prosciutto și fistic, somon marinat cu hrean, carpaccio de sfeclă, bere Staropramen/Stella, sarmale de mangaliță fierte în șampanie, pulpă de mangaliță la cuptor cu garnitură de cartofi copți…

Ce naiba, mă?! Hai, înțelegeam că dacii, pe când săpau tunelul spre Egipt, băgau la maț somon (îl aduceau din Norvegia sau din Canada?!), quiche-uri, salată boeuf și beau șampanie, plus bere Stella Artois și Staropramen, acceptam și că furau de la romani prosciutto și carpaccio, dar despre cartofi tocmai am povestit că au fost aduși de Columb, din America, după 1492!

Sau dacii or fi descoperit America înaintea lui Columb și au adus cartofi cu valiza diplomatică, pe șest, să nu afle romanii?! Eu zic să mai căutăm, trebuie să fie un tunel și spre New York… Dar ăsta sigur pleca din Apuseni, că Bucegii-s cam departe!

Din meniul geto-dac de la Tohani lipsesc, totuși, câteva bunătățuri fără de care Burebista nu concepea mese de Revelion, când trăgea cu artificii chinezești și halea cartofi azteci: gulaș, kürtos kalacs, șaorma și kebab!

S-au găsit în meniu brânză, urdă și mămăligă, nu însă și brusture, varză, barză, rânză, viezure, mânz, cârlan, iazmă, grumaz, mazăre, pupăză, năpârcă, măgar, mărar, sâmbure, traistă, zară, zăr, zimbru, ceea ce pune la mare îndoială bucătăria geto-dacă din Subcarpații Interlopi.

Ocupați cu săparea tunelului spre Egipt și cu chefurile de la pensiunile interlope, dacii n-au mai avut timp și de protecția anti-incendiu, cum încercau să le impună, prin rezoluții votate la Roma (Bruxelles-ul pe stil vechi), trimișii marelui imperiu, care ne voiau colonie, piață de desfacere. Ăi bătrâni ai noștri au rezolvat-o mai simplu: rugându-se lui Zamolxe, că nu apăruse apostolul Andrei prin zonă, ca să-i creștineze.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

ALTE EDITORIALE DE GRIGORE CARTIANU:

O regie ieftină: Șoșoacă și Simion fac scandal pentru Rusia, PSD și infractori

Sunt mândru că mi-e silă de mândraci!

România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Solovioave, vezi că-ți rup urechile!

Tăiați, bă, pensiile speciale!

CITIȚI ȘI:

* „Ne-am lăsat umiliți ca ultimii orbeți! Am acceptat că suntem responsabili de criza migrației din Europa“. Condițiile primite de regimul Iohannis-Ciolacu pentru ca România să intre în Schengen doar cu porturile și aeroporturile l-au indignat pe Funeriu

Răzbunarea impostorului: Ciolacu l-a dat afară – noaptea, ca hoții – pe șeful Secretariatului pentru Revoluționari, care-i refuzase certificatul de „mare revoluționar”! Dodu este fiu de erou-martir, orfan de la 9 ani

Ce căuta fiul șefului DGIA și al directoarei din ANAF la „Crăciunul puțin mai personal” al fostului interlop? Legături periculoase ale familiei Băiceanu cu „Ferma Dacilor”

* Fi(n)ul supraviețuitor la „Ferma Dacilor”: „Să ziceți că tata a dat foc și după a fugit în pădure – nu pot să accept!”. Și o amenințare: „Vă garantez eu – când o să-mi revin, nu o să las lucrurile așa!”

* După ce a fost omenit la „Ferma Dacilor”, Turcescu îi face PR lui Dinicu: „Omul ăsta muncea de dimineața până noaptea” / „Acolo am petrecut zile și nopți de bucurie”

În 2024, Rusia va investi sute de milioane de euro pentru a destabiliza România, avertizează Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Moldova

Ciolacu minte grețos: zice că „nu scapă nimeni de închisoare”, dar legea sa chiar asta face – îi scapă pe marii evazioniști de pușcărie!

În bugetul pe 2024, suma pentru pensiile speciale crește cu 17% – de la 13 la 15,5 miliarde de lei!

Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Două previziuni care dau speranțe Lumii Libere: „Trump nu va câștiga alegerile” (FT); „șanse mari ca Trump să fie condamnat, sentința va fi dură” (fost procuror federal)

- Advertisement -

7 COMENTARII

  1. Sa faci afaceri cu adevarat legale in Romania este greu de crezut. Asta pentru ca taxele si impozitele sunt aberante, birocratia excesiva, avize – avizase – avizasele. In plus banii tai sunt risipiti de Stat in batjocura. Daca esti o microintreprindere cu 1 – 3 angajati o sa lucrezi mai mult pentru Stat sa-i faci banii (a se vedea e-Factura, care este umilirea deplina mediul privat, cate cunostinte de calculatoare trebuie sa ai pentru a implementa un pretext jenant, al evaziunii fiscale). Bun, daca nu poti fi legal, macar ocupa-te sa fi cat de cat legal. De exemplu, fa carte de munca angajatilor, asigura-te ca prizele sunt impamantate, ca ai extinctoare functionare, detectoare de fum, ca protejezi medium in privinta gunoiului. Adica minimul de siguranta si bun-simt, chiar daca asta nu conteaza pentru cel care te va controla si sanctiona. Exista o patura de indivizi care sunt mana in mana cu autoritatile si beneficiaza de acces la banul public, de protectie, de privilegii. Ce s-a intampla la Ferma Dracilor este un caz din miile care exista, o afacere protejata pentru ca angajatii Statului se dau in barci cu interlopii. Nu ar fi murit oameni daca acesti patroni ar fi respectat minimul de bun-simt pentru siguranta. Faci cabana din lemn si nu ai detectoare de fum, extinctoare, prize impamantate, televizoare montate pe lemn. Sa nu fim absurzi cu legalitatea, insa un minim realizabil se putea face in acest caz. Controalele sunt exagerate si orientate pe amenda sau spaga. Nu-ti dau nicio sansa ca in Germania sa te pui la punct, pentru ca esti un element aducator de bani pentru autoritati. La noi inca exista mentalitatea bolnava sa ai spate si sa dai dreptul. Ala de la ANPC, interlopul care inchiria sezlonguri pe plaja, masonul Constantinescu, i-a facut oare reclama gratis astuia? Ma indoiesc, a platit ala restaurantul, cazarea, banii de buzunar si asa a fost protejat. Daca nu era nenorocirea asta nu se afla nimic. Din pacate doar cei neprotejati sufera in tara asta, ceilalti prospera.

  2. Cred ca nu exista prea multe indoieli ca proprietarii daci ai fermei respective au reusit sa faca toate neregulile 9fraudele) descrise mai sus, pentru principalul si unicul motiv ca erau securisto-sereisti, si se simteau total protejati de institutia respectiva (SRI, care este mostenitoarea in personal, metode, si politici, a Securitatii comunisto-ceausiste). Asadar, pina ce nu se specifica acest aspect, articolul are sens numai pe jumatate, pentru ca securisto-sereistii sint cei care de fapt distrug Romania, prin banditismul lor oficial, platit de poporul roman, prin taxele si impozitele ridicate de la acesta, si dirijate spre acesti securisto-sereisti prin pensii speciale, fonduri europene (APIA, etc.), si alte metode asemanatoare. Acest Dinicu nu ar fi facut afaceri cu mafia rusa (KGBista), daca nu ar fi avut spatele asigurat de catre securisto-sereisto-sieisti.

  3. Orice scursură din hazna care își pune o ie, devine patriot 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -