marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsCe căuta fiul șefului DGIA și al directoarei din ANAF la "Crăciunul...

Ce căuta fiul șefului DGIA și al directoarei din ANAF la „Crăciunul puțin mai personal” al fostului interlop? Legături periculoase ale familiei Băiceanu cu „Ferma Dacilor”

-

Tragedia produsă în noaptea de luni spre marți (25/26 decembre) la Tohani, comuna Gura Vadului, județul Prahova, unde 8 persoane au murit în incendiul care a făcut scrum pensiunea „Ferma Dacilor” (7 au fost identificate deja), arată legăturile periculoase pe care patronul Cornel Dinicu, fost interlop periculos, cu un bogat palmares penal, le avea cu multe instituții ale statului și cu personaje-cheie din Sistem.

Una dintre cele 7 persoane carbonizate la „Ferma Dacilor”, Vlad Băiceanu (21 de ani), student la Universitatea București, era fiul unui important general din Armată – Petru Băiceanu, șeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA), fosta DIA.

De asemenea, mama sa, Elena Băiceanu, este directoare în Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Așadar, Vlad Băiceanu, fiul a două personaje puternice din sistemul de putere al statului român, s-a dus să petreacă zilele de Crăciun la pensiunea unui interlop cu trecut penal extrem de încărcat.

- Advertisement -

Dar nu s-a dus ca simplu turist, ci ca „om al casei”, ca apropiat al familiei Dinică. E foarte posibil ca relațiile speciale ale fostului interlop să nu fi fost cu studentul Vlad Băiceanu, ci cu părinții acestuia sau măcar cu unul dintre ei: fie șeful DGIA, fie directoarea din ANAF. Iar fiul lor să fie doar beneficiarul acestor legături periculoase.

O anchetă serioasă ar lămuri și aceste aspecte, pentru că se întrevede o serioasă vulnerabilitate de siguranță națională. Nici șeful Direcției Generale de Informații a Armatei Române, nici o directoare-cheie din ANAF nu pot avea „relații speciale” cu un fost interlop „de top”, astfel încât fiul lor să petreacă „un Crăciun puțin mai personal”, adică fără public, fără turiști, „urmând să deschidem larg porțile pentru publicul larg de Anul Nou”.

Legături cu mafia rusă

Vlad Băiceanu a murit și pentru că părinții săi au ignorat informații pe care, în pozițiile lor, le-au știut sau ar fi trebuit să le știe: că pensiunii „Ferma Dacilor” îi lipseau tot felul de autorizații, inclusiv de construcție și de securitate la incendiu; că pensiunea avea un patron care nu apărea în acte, fiind un fel de patron-fantomă; că respectivul patron avea un trecut infracțional care-ți dă fiori; că fărădelegile de la „Ferma Dacilor” erau acoperite prin complicitatea mai multor instituții ale statului român (ISU, Poliție, DNA, ANPC, Primărie, Prefectură etc.).

- Advertisement -

Și mai e o informație vitală în acest caz: ani de zile, Cornel Dinică a făcut bani în combinație cu mafia rusă care vâna aur și pietre prețioase în Africa. Interlopul a intrat atunci în atenția Serviciului de Informații Externe (SIE). În actualul context de securitate regională, aceste legături toxice l-ar fi obligat pe șeful DGIA să nu-și trimită vreun membru al familiei într-un loc cu potențial periculos.

Generalul Petru Băiceanu și directoarea Elena Băiceanu trec prin momente cumplite: își înmormântează fiul carbonizat la doar 21 de ani. Dar ei au o responsabilitate în tot ceea ce s-a întâmplat! Fiul lor nu trebuia să ajungă într-un asemenea anturaj, nu acolo se face „un Crăciun puțin mai personal”!

Anul trecut i-a donat fiului său o casă și un teren

Ca șef al Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA) – care în comunism se numea DIA și era omoloaga GRU-ului sovietic –, Petru Băiceanu a avut în 2022 venituri salariale de 208.780 de lei (în medie, 17.400 de lei pe lună).

În declarația sa de avere, Băiceanu mai are trecute două case de locuit, în Bragadiru (județul Ilfov) și Singureni (județul Giurgiu), precum și un apartament în București.

Generalul Băiceanu deține și două terenuri – unul intravilan și unul agricol, în Singureni.

Șeful DGIA are și două autoturisme, fabricate în 2010 și 2019.

Conform aceleiași declarații de avere, generalul Băiceanu i-a donat o casă și un teren intravilan fiului său Vlad Băiceanu, care anul trecut avea 20 de ani.

Șeful DGIA a mai trecut în declarața de avere pe 2022 economii de circa 87.000 de lei. dar și datorii bancare de 275.000 de lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lista tragediei de la „Ferma Dacilor”. Dintre cei 7 morți în incendiu, 6 aveau între 11 și 22 de ani

* Mesajul celor de la „Ferma Dacilor” amintește de trecutul interlop al patronului. „Am primit orice reproș cu speranța că vom fi iertați pentru păcatele tinereții. Ne-am schimbat”

În 2024, Rusia va investi sute de milioane de euro pentru a destabiliza România, avertizează Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Moldova

Cine e românca lideră a Opoziției sârbe care a intrat în greva foamei. Marinika Ciobanu a fost ministru al Educației în Vojvodina, a fost aleasă de două ori în Parlamentul Serbiei și a renunțat la ambele mandate

Ce impostură! Vaticanul: George Simion n-a fost primit în „audiență privată“ de Papa Francisc, așa cum s-a lăudat liderul AUR

VIDEO. Asta a adus AUR în Parlament! Simion: „Te agresez sexual, scroafo!”. Șoșoacă: „Cară-te de aici, că nu știu ce-ți fac! Fătălăule!”

Ciolacu minte grețos: zice că „nu scapă nimeni de închisoare”, dar legea sa chiar asta face – îi scapă pe marii evazioniști de pușcărie!

În bugetul pe 2024, suma pentru pensiile speciale crește cu 17% – de la 13 la 15,5 miliarde de lei!

Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

Speranțe renăscute în rândurile electoratului pro-democrație după formarea Alianței Dreapta Unită – polul care reunește USR, PMP și Forța Dreptei. PSD, PNL și întregul sistem atacă noua alianță

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -