luni, martie 4, 2024
AcasăNewsFi(n)ul supraviețuitor la "Ferma Dacilor": "Să ziceți că tata a dat foc...

Fi(n)ul supraviețuitor la „Ferma Dacilor”: „Să ziceți că tata a dat foc și după a fugit în pădure – nu pot să accept!”. Și o amenințare: „Vă garantez eu – când o să-mi revin, nu o să las lucrurile așa!”

-

Matei Ene, tânărul de 16 ani care a supraviețuit tragediei de la „Ferma Dacilor”, dar care și-a pierdut în incendiu tatăl și doi frați, vehiculează o teorie ciudată: aceea că tatăl său n-a fost „interlop” și nu „a dat foc și după a fugit în pădure să se ascundă”. „Presa română”, scrie el, cu dispreț. Dar „presa română” n-a afirmat așa ceva! Cel puțin, nu „presa română” care contează.

Dintre cei 8 morți în noaptea de 25/26 decembrie, dintre care 7 au fost identificați în cenușa de la „Ferma Dacilor”, 3 aparțin familiei Ene din București: tatăl, Lucian (48 de ani), și doi dintre băieții săi, Luca (16) și Petru (11). Al treilea fiu, Matei (16), geamănul lui Luca, a scăpat cu arsuri care nu-i pun viața în pericol. La fel a scăpat și mama sa.

Lucian Ene era bodyguard, iar băieții săi erau legitimați la diverse cluburi de fotbal din București. Nașul său era Cornel Dinicu, fost bodyguard și el, dar care de o vreme se retrăsese pe meleagurile natale și construise Ferma Dacilor la Tohani, comuna Gura Vadului, județul Prahova, la 7 kilometri nord de Mizil.

Cornel Dinicu și Lucian Ene s-au cunoscut în anii ’90, în Complexul studențesc Regie din București, unde amndoi erau bodyguarzi. Acolo au legat o prietenie cae i-a adus în relația de naș–fin și în situația de a petrece Crăciunul împreună, ca și multe alte sărbători, la „Ferma Dacilor” din Tohani.

- Advertisement -

Tot în anii ’90, dar și apoi în anii 2000, Cornel Dinicu făcea parte din lumea interlopă a Capitalei. Lucian Ene știa asta, mai ales că era o informație de notorietate, confirmată de numeroase dosare penale și vehiculată insistent în presa vremii. Așadar, Lucian Ene știa că și-a luat drept naș un personaj din lumea interlopă. De altfel, el însuși, ca bodyguard, se intersecta cu această lume.

Așa stând lucrurile, afirmația tânărului Matei Ene – „să-l faceți interlop pe tata” – este și neadevărată, și strâmbă. Am căutat insistent și n-am găsit nicăieri această afirmație. Am găsit în schimb alte informații, care-l pun pe Lucian Ene în legătură profesională și în relație de naș–fin cu lumea interlopă. Iar astea sunt perfect adevărate! Chiar și un tânăr de 16 ani, trecut printr-o tragedie homerică, de natură să te destabilizeze ca om, trebuie să le recunoască și să le accepte, pentru că sunt adevăruri.

Cealaltă afirmație gravă – „să ziceți că tata a dat foc și după a fugit în pădure să se ascundă” – pare o invenție absolută. Ea nu poate fi găsită nicăieri, n-a fost asumată de nimeni. Dacă o fi existat vreun comentariu de acest gen prin universul infinit al internetului, unde oricine poate scrie orice prostie, asta e altceva, dar nu are legătură cu „presa română” (în varianta autorului – „presa romană”, adică a Imperiului Roman).

- Advertisement -

Șocat probabil de tragedia prin care trece și cu mintea necoaptă a unui minor, Matei Ene mai face un pas riscant, chiar periculos: trece la amenințări. „Vă garantez eu, când o să-mi revin nu o să las lucrurile așa!”, a scris Matei Ene pe 28 decembrie, la două zile după tragedie.

Poate fi o banală amenințare cu judecata, pentru calomnie, ceea ce ar fi de înțeles. Dar dacă e o amenințare cu metode represive, violente, de natură interlopă, atunci e grav! Indiferent cine ar fi ținta supărării sale, Matei Ene nu are dreptul să gândească în termenii unei răzbunări violente, chiar dacă până la 16 ani o fi văzut multă violență în jurul său.

Apropo: nu „presa română”, nici măcar vreun răuvoitor de pe internet nu i-a omorât tatăl și doi frați, ci nașul lor Cornel Dinică, prin grava iresponsabilitate cu care a administrat „Ferma Dacilor”!

În afară de a se liniști și a încerca să afle adevărul despre acea noapte teribilă și despre adevărații vinovați, Matei Ene mai poate face un lucru: să învețe limba română. E jenant ca la 16 an să faci zeci de greșeli în texte de câteva rânduri, pe care le expui public și nu le corectezi.

Publicăm textul amenințător al lui Matei Ene, în forma lui corectată (de noi), și atașăm capturile ultimelor sale două postări, în forma lor necorectată.

Protestul-amenințare al lui Matei Ene (16 ani)

„Să mințiți despre cele întâmplate, trec cu vederea. Să inventați voi întâmplări – OK, trec peste. Dar să inventați aberații despre tata, despre familia mea – nu pot să trec peste.
Să ziceți că tata a dat foc și după a fugit în pădure să se ascundă, să-l înjosiți în așa fel – nu pot să accept. Tata a intrat prin foc să-i salveze pe Petru și Luca și voi ziceți una ca asta…
Să-l faceți interlop – așa rău ați ajuns. Va garantez eu: când o să-mi revin, nu o să las lucrurile așa! Presa română.”

Prima postare agramată a lui Matei Ene (27 decembrie):

 

A doua postare agramată a lui Matei Ene (28 decembrie):

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Am înțeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat”. Patronul de la „Ferma Dacilor” se victimizează, după ce 8 oameni au ars de vii la pensiunea combinațiilor sale

Ce căuta fiul șefului DGIA și al directoarei din ANAF la „Crăciunul puțin mai personal” al fostului interlop? Legături periculoase ale familiei Băiceanu cu „Ferma Dacilor”

* După ce a fost omenit la „Ferma Dacilor”, Turcescu îi face PR lui Dinicu: „Omul ăsta muncea de dimineața până noaptea” / „Acolo am petrecut zile și nopți de bucurie”

Răzbunarea impostorului: Ciolacu l-a dat afară – noaptea, ca hoții – pe șeful Secretariatului pentru Revoluționari, care-i refuzase certificatul de „mare revoluționar”! Dodu este fiu de erou-martir, orfan de la 9 ani

În 2024, Rusia va investi sute de milioane de euro pentru a destabiliza România, avertizează Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Moldova

Ce impostură! Vaticanul: George Simion n-a fost primit în „audiență privată“ de Papa Francisc, așa cum s-a lăudat liderul AUR

Ciolacu minte grețos: zice că „nu scapă nimeni de închisoare”, dar legea sa chiar asta face – îi scapă pe marii evazioniști de pușcărie!

În bugetul pe 2024, suma pentru pensiile speciale crește cu 17% – de la 13 la 15,5 miliarde de lei!

Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* „Mi-am pierdut jobul și nu m-a mai angajat nimeni”. Olivia Steer zice că renunță la conspiraționism pe Facebook! „Cine ar vrea sa se lege la cap cu o conspiraționistă, o negaționistă, o teroristă?”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -