Cum lua junele Vâlcov alocaţiile elevilor din Slatina, în schimbul promisiunii că le va da telefoane mobile

1
21320

Darius Vâlcov este cel care conduce, de facto, Guvernul României. Viorica Dăncilă, deşi oficial prim-ministru, acţionează ca o subalternă a sa. Dar cine este, de fapt, cel care reprezintă mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în Executivul ţării? 

Jurnaliştii de la Recorder.ro au investigat trecutul „de business” al fostului primar al Slatinei înainte ca acesta să ajungă la concluzia că politica este cea mai bună afacere într-o ţară ca România.

Dintre toate încercările sale eşuate descoperite de colegii de la Recorder, ne-a atras atenţia povestea cu înfiinţarea unei cooperative de credit prin care a folosit alocaţiile elevilor din Slatina în schimbul cărora le-a promis tinerilor din oraş… telefoane mobile.

„Lua carnetele de alocaţii de la elevi”

  • A condus o cooperativă de credit prin care lua carnetele de alocații ale elevilor cu promisiunea că le va oferi, în schimb, telefoane mobile. Afacerea a eșuat lamentabil, iar Vâlcov și-a încheiat cariera în mediul privat. A intrat în politică, descoperind habitatul perfect pentru calitățile sale incontestabile: tupeul și talentul de a vinde iluzii.”
  • „Una din marile aspirații ale acelor vremuri erau telefoanele mobile, iar tânărul Vâlcov simte că asta e cartea câștigătoare. Ajutat de gașca lui numeroasă de prieteni, colportează prin școli și licee vestea că o bancă nou înființată are o propunere de nerefuzat pentru toți elevii: depuneți carnetele de alocații și veți primi la schimb telefoane.”
  • „Oferta circulă cu repeziciune pe holurile școlilor din oraș, iar elevii încep să ducă muncă de convingere cu profesorii și părinții. Mirajul telefoanelor mobile îi prinde și pe adulți, așa că se întocmesc liste și se fac copii după documente.”
  • „Sute de elevi, susținuți de profesori și părinți, își depun cecurile de alocații la cooperativa de credit condusă de Darius Vâlcov, însă așteaptă în zadar să primească mult doritele telefoane. Povestea se încheie după câteva săptămâni, cu părinții elevilor păgubiți luând cu asalt sediul așa-zisei bănci pentru a recupera alocațiile copiilor.”

„Nu poate fi vorba de o escrocherie”

Reporterii au încercat să afle părerea celor implicaţi în acea afacere cu cântec din Slatina, dar s-au lovit de opacitatea lui Vâlcov şi a foştilor săi parteneri.

Darius Vâlcov, în zilele noastre, tot cu gândul la „cash”

Mai cooperant a fost Ion Țecu, cotizant și membru în consiliul de administrație al cooperativei de credit conduse de Vâlcov. Atunci, ca și acum, Țecu era profesor la unul dintre cele mai importante licee din Slatina.

„Ideea era că tinerii își doreau telefoane și n-aveau cum se să le plătească. Așa că Darius, care căuta idei de produse bancare, a venit cu această variantă în care puteau să depună fila de CEC în contul telefonului. Probabil că a fost și ăsta un produs bancar, o chestie corectă zic eu. Omul n-avea bani să plătească telefonul și atunci era de acord să dea filele de cec de la alocații. S-a încheiat cu niște mici neînțelegeri, dar nu poate fi vorba de o escrocherie. Nu s-a întâmplat ca oamenii să rămână fără cecuri”, a mărturisit fostul partener al lui Darius Vâlcov.

Foto: Recorder.ro

Investigaţia jurnalistică pe larg, AICI

CITIȚI ȘI:

Iohannis: „Avertizez Guvernul să nu dea Ordonanţe pentru corupţi până nu se pronunţă poporul prin referendum!”

Demisia şefei de cabinet a premierului ridică miza. Va da Dăncilă ORDONANŢA NUCLEARĂ? Îl va trăda pe Dragnea sau va trăda Europa?

Miracolul de la Ișalnița: hernia de disc a dispărut, Liviu Cervicalu’ a dansat toată noaptea! Nici de „cârja” Codrin n-a mai avut nevoie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here