„Ne aflăm în fața unor mincinoși, nu-i mai putem tolera!” PSD-iștii au oripilat Europa, inclusiv pe socialiștii de la Bruxelles

0
3754
Ana Gomes

Acțiunile iresponsbile și minciunile repetate ale liderilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, i-au exasperat pe social-democrații europeni. Suedezii cer insistent excluderea PSD din familia Stângii europene, iar eurodeputata portugheză Ana Gomes atacă pe toate fronturile.

La scurtă vreme după ce l-a huiduit pe „coruptul Liviu Dragnea” la Congresul PES de la Madrid, Ana Gomes a ieșit din nou la rampă. Au iritat-o noile acțiuni și minciuni ale Vioricăi Dăncilă, marioneta lui Dragnea, în privința mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În două interviuri acordate Ziare.com și Europa FM, Ana Gomes, care este şi membră a Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu SUA, spune că relocarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ar încălca nu doar legislaţia internaţională, ci şi poziţia blocului comunitar cu privire la conflictul israeliano-palestinian.

Principalele declarații ale Anei Gomes

  • „Am avut foarte multe discuții în interiorul grupului, oricine caută pe Google despre România și OLAF află cum domnul Liviu Dragnea a creat o organizație criminală care a fraudat fonduri europene de 21 de milioane de euro. Nu e asta suficient de serios? Ce ne-ar trebui mai mult de atât pentru a ne distanța de el?”
  • „Nu pot suporta să văd cum propria mea familie politică ajunge să închidă ochii la un corupt care se află în mijlocul nostru. Eu nu pot accepta asta!”
  • „Nu pot uita, nimeni nu poate, cum românii, în mijlocul unei ierni foarte grele, au ieșit în stradă pentru a protesta față de corupție și pentru democrație, pentru transparență, pentru integritate. Așa că eu voi continua să fac presiuni asupra familiei mele politice, pentru că aceste alegeri europene sunt o bună ocazie de a ne curăța, de a nu mai continua să-i susținem pe cei în cauză.”
  • „Am fost uluită când am citit recent că doamna Dăncilă, în Statele Unite, la AIPAC – o mişcare de lobby reacţionar, care pretinde că reprezintă oamenii din Israel în SUA , s-a angajat să urmeze politica domnului Trump şi să schimbe locaţia Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Asta violează în mod categoric legislaţia internaţională, poziţia Uniunii Europene şi a grupului social-democrat.”
  • „Când doamna Dăncilă a venit aici, chiar înainte ca România să preia președinția rotativă, și a discutat cu grupul nostru, eu îmi amintesc că am întrebat-o exact acest lucru, în fața întregului grup socialist. Iar dumneaei mi-a dat un răspuns foarte vag, spunând că de fapt aceasta va fi o decizie pe care președintele o va lua și că acum sunt doar discuții. Deci, doamna Dăncilă, când a venit la grupul nostru, a negat posibilitatea mutării ambasadei. Acum, tocmai a confirmat-o. Deci ne aflăm în faţa unor mincinoşi, nu-i mai putem tolera!”
  • „Sunt îngrijorată de ceea ce am citit în presă, de faptul că unii dintre candidații selectați de PSD pe lista pentru alegeri sunt foarte naționaliști, anti-europeni. Și cum PSD se pare că are înțelegeri cu forțele politice cele mai agresive din Israel, ar putea să facă înțelegeri până și cu Putin – de ce nu? -, sub pretextul că apără ceva ce susțin ei că apără. Și ar servi astfel strategiilor celor care vor să distrugă Uniunea Europeană, ceea ce nu mă îndoiesc că este obiectivul lui Vladimir Putin. Iar partidele și politicienii corupți din Europa servesc acestei strategii.”

Episodul Ana Gomes – Liviu Dragnea de la Madrid

CITIȚI ȘI:

Seara în care Tudor Chirilă a fost trădat de fratele său, Ionuț Chirilă

Ministrul Orlando îl amenință pe senatorul Cîțu (PNL) cu metode rusești, gen dispariția fizică: „Nu are ce să caute pe lumea asta!”. Plus un potop de jigniri: „Un imbecil, e plecat, are probleme mintale”

Dancă (PNL): „O manipulare tipică Antenei 3”. Gâdea, isteric: „Afară! Afară! Vreți să vă dau afară cu bodyguarzii? Tăiați-i microfonul!”

VIDEO. Imaginile șocante în care Gâdea îl dă afară pe Ionel Dancă (PNL) „cu bodyguarzii”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here