A ars o școală din comuna lui Caragață, primarul PSD prins de DIICOT cerând șpagă pentru a da contractul de modernizare a unei grădinițe

3
1174
Primarul Caragață și soția, doi PSD-iști de vază în comuna vasluiană Poienești. Cei doi sunt pasionați de schi și pun poze din desele sejururi pe pârtii

Nelu Manole Caragață, primarul PSD al comunei Poienești, din județul Vaslui, unde vineri o școală s-a făcut scrum într-un incendiu, fusese interceptat în 2017 de DIICOT negociindu-și șpaga pentru a atribui contractul de modernizare a grădiniței din localitate. Între timp, școala care a ars tocmai fusese asigurată împotriva incendiilor contra a 120.000 de euro.

Vineri, un incendiu izbucnit în camera centralei termice a școlii din Poienești s-a extins la acoperiș, pe o suprafață uriașă, de 800 de metri pătrați. Cauzele incendiului nu sunt cunoscute deocamdată.

Primarul Nelu Manole Caragață, reales anul trecut de locuitorii din Poienești, poate fi folosit oricând și oriunde în lume ca studiu de caz pentru corupția instituționalizată simbolizată de PSD. DIICOT a interceptat, în 2017, convorbiri ale primarului în care acesta cerea de la patronul unei firme “parandărăt” 25% dintr-un contract de 12.000 de lei pentru modernizarea grădiniței din comună. La percheziții s-a descoperit că proaspătul primar PSD al comunei Poienești își notase șpaga pe bilețel și făcuse calculele pentru valoarea contractului ținând cont de cei 12.000 de lei care „i se cuveneau”.

Detalii a oferit, la vremea respectivă, ziarul Adevărul.

Asta se întâmpla la numai câteva luni după ce PSD-istul câștigase primul mandat de primar, în vara lui 2016!

Primarul Caragață, împreună cu soția și alte câteva doamne, veniți cu toții la București, în 2018, să lupte cu procurorii ticăloși, sub comanda liderului suprem Liviu Dragnea. Grupul s-a pozat fericit, cu steaguri tricolore, în Piața Victoriei. Lui Caragață abia i se ridicase, de câteva luni, arestul la domiciliu. FOTO: Facebook Nelu Caragață

Caragață a fost pus sub arest la domiciliu, dar în acel moment la putere venise deja Dragnea, iar asaltul asupra justiției era generalizat din partea infractorilor. Așa că Caragață, sigur pe el, ignora măsura preventivă a arestului la domiciliu și se plimba sfidător, cu mașina, prin orașul Vaslui, care este la 25 de kilometri de locuința sa.

Avea și motive să fie atât de sigur că a venit și vremea lui, pentru că ulterior Curtea de Apel Iași a respins propunerea de menținere a arestului preventiv la domiciliu, înlocuind-o cu controlul judiciar.

Dosarul a fost blocat “undeva”, iar primarul n-a fost trimis nici măcar azi, la 4 ani distanță, în judecată pentru faptele sale din 2017.

Un an mai târziu, familia Caragață – primarul și soția sa – răspundeau cu entuziasm chemării liderului suprem Liviu Dragnea și se prezenta în Piața Victoriei, cu steaguri tricolore și îmbrăcată în alb, să lupte cu „statul paralel”, cu procurorii și cu ticăloasa de Uniune Europeană.

Între timp, a ars școala dată în folosință în 2015, în care tocmai se băgaseră 120.000 de euro pentru a fi sigură împotriva incendiilor. Guvernul PSD alocase primăriei Poienești  589.481,98 lei, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, pentru lucrări în vederea autorizării ISU la școala distrusă de incendiu. Proiectul a ajuns pe mâna firmei vasluiene Chris Consulting, a început în 2018 și a avut termen de execuție 24 de luni (adică trebuia terminat în 2020).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Băiii…, frateee…, îl mai cheamă șiii… Caragață (Sic!)!!!

    Aveam și noi aici, la malu’-mării, un primar… Sărăcilă (Sic!), la Tuzla!

    Parcă mai era unu’, cu probleme PENALE, nu mai știm pe unde (Oltenia?…), pe care-l chema… Banditu, Hoțu sau ceva-de-genu’…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here