Un PSD-ist angajat cameraman la Filarmonica Pitești a fost pus director al instituției. Tânărul de 29 de ani despre primar: „E cel mai puternic OM și mai uman”

2
2188
Nașul Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean, a vegheat la destinul finului Gabriel Niță inclusiv când și-a luat doctoratul în Educație Fizică, asistând personal la susținerea tezei. Acum, copilul a ajuns deja șef în sistemul bugetar. FOTO: Facebook Gabriel Niță

Gabriel Niță, un membru PSD în vârstă de 29 de ani angajat inițial cameraman la Filarmonica Pitești, a ajuns între timp directorul instituției, scrie Libertatea. PSD-istul cu doctorat în educație fizică a fost instalat șef la Filarmonică prin decizia primarului PSD al orașului, Cristian Gentea.

Gabriel Niță a făcut facultatea de jurnalism, a fost ziarist sportiv, iar la Filarmonică a fost angajat inițial, în 2017, pe postul de cameraman. Între timp, fusese promovat ca secretar la departamentul Marketing.

Noul primar al Piteștiului s-a folosit de o portiță lăsată special în legislație pentru a favoriza angajările și numirile politice în administrația de stat. Potrivit legii, la ocuparea funcțiilor în managementul instituțiilor de cultură se aplică mai multe criterii obligatorii, dar numai dacă postul e scos la concurs. Dacă directorii sunt numiți interimar, aceste criterii profesionale și de calificare nu mai sunt cerute de lege!

Această practică este puternic folosită de partide pentru a-și plasa oamenii pretutindeni în funcții, de la instituții care țin de ministere până la direcții și societăți aparținând primăriilor.

Doctorat în Educație Fizică, redactor la televiziunea Argeș TV, apoi bugetar și, în scurt timp, șef. Cu o mențiune: e și finul vicepreședintelui Consiliului Județean

De la înființarea sa, în 2007, și până acum, Filarmonica fusese condusă de Jean Dumitrașcu. Sindicatul i-a cerut însă demisia reproșându-i că a trimis angajații în șomaj tehnic pe durata stării de urgență. Așa că, presat de membrii orchestrei, vechiul director a demisionat, fiind înlocuit de cameramanul PSD-ist.

Care, bineînțeles, e lăudat și sprijinit de toată lumea: noul primar, reprezentanții sindicatului și chiar directorul pe care l-a înlocuit!

Cameramanul Niță a făcut facultatea de Jurnalism din Pitești și are doctorat în Educație Fizică la Universitatea din localitate. A fost redactor sportiv la televiziunea Argeș TV, apoi și-a luat zborul către sectorul bugetar, intrând mai întâi ca operator video la Filarmonică. În 3 ani a ajuns șeful instituției și chiar consilier parlamentar. Dar, potrivit presei locale, Niță nu e un simplu membru PSD, ci chiar finul lui Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

În campania electorală de astă-toamnă, noul director al Filarmonicii s-a făcut util partidului și șefului. A publicat o odă caraghioasă adusă actualului primar, despre care spunea că e “cel mai puternic și mai uman om”. Textul a apărut pe Facebook și pe site-ul institutiilestatului.ro.

Niță despre „dom’ șef”: „Mereu mi-au plăcut oamenii puternici! Mi-au plăcut cuvintele și destinele oamenilor mari! Cristian Gentea este cel mai puternic OM și mai uman”

Cristian Gentea, „cel mai puternic OM și mai uman”, după cum îl caracterizează subordonatul PSD-ist pus director la Filarmonică. FOTO: ziarobiectiv.ro

Libertatea a cules câteva dintre rândurile prin care cameramanul Gabriel Niță l-a sensibilizat pe primarul Gentea în așa măsură, încât l-a pus șef la Filarmonică: Mereu mi-au plăcut oamenii puternici! Dar oamenii care au și suflet! Mi-au plăcut mereu cuvintele și destinele oamenilor mari! Cristian Gentea este, probabil, cel mai puternic OM pe care l-am cunoscut în cei 29 de ani de viață! Și de departe, cel mai uman”.

„Cristian Gentea este cel care poate schimba fața Piteștiului!”.

„Cristian Gentea este cel care poate susține sportul, poate susține cultura, poate face administrație performantă!”.

„Am văzut programul de candidatură al lui Cristian Gentea! Un program profesionist, sincer și realizabil din prima zi a mandatului”.

Noul director crede că a fost propus de sindicat pentru că e apreciat de oameni. În ceea ce privește odele ridicole aduse primarului, el susține că au venit din inimă și din preaplinul dragostei față de șef: “Eu sunt membru PSD, nu e nicio rușine cu asta. Primarul actual e modelul meu în administrație publică, i-am apreciat activitatea. Nu cred că e ceva rău sau greșit. Totul e transparent, deschis… E vreo rușine să îl simpatizezi pe vreun primar? Fiecare trebuie să ne luăm repere sau modele“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Deci:…”a făcut facultatea de jurnalism, a fost ziarist sportiv, iar la Filarmonică a fost angajat inițial, în 2017, pe postul de cameraman.” Ce il recomanda pentru a deveni director la Filarmonica? Intrebarea esate retorica, dsigur. Pentru ca si Dancila a ajuns prim-ministru doar pentru ca era „neconflictuala”, nu-i asa? Asa a raspuns Dragnea la intrebarea celor care voiau sa stie ce o recomanda pe analfabeta …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here