Conspiraționistul rusofil Ion Cristoiu e considerat de Ciolacu un candidat pe care PSD l-ar susține cu mândrie la Președinția României!

6
1771
„Prezidențiabilul PSD“, Ion Cristoiu, în plină desfășurare la Marius Tucă, alt conspiraționist de top

„Maestrul“ Ion Cristoiu, fost colaborator al Securității cu indicativul Coroiu, devenit în ultimii ani un vector al mișcării conspiraționiste din România și al propagandei ruse, a fost prezentat luni seară de Marcel Ciolacu drept un posibil candidat al PSD la alegerile prezidențiale din 2024. Cel mai probabil, liderul PSD s-a folosit de numele fostului director al „Evenimentului zilei“ pentru a crea o diversiune, dar simplul fapt că Marcel Ciolacu îl consideră pe Cristoiu reprezentativ pentru electorat spune foarte multe despre modul în care gândește conducerea acestui partid.

Invitat, ca de obicei, în prime-time la România TV – televiziunea oligarhului fugar Sebastian Ghiță –, Marcel Ciolacu a declarat: „Știți foarte bine că am anunțat în interiorul partidului și în spațiul public foarte clar că desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României din partea PSD se va face cu totul altfel. Nu o să mai fie o decizie a unui număr mic de oameni. Întâi să mă hotărăsc dacă eu voi intra în această competiției. Cu certitudine cred că România are nevoie de un președinte de stânga. Un om care împărtășește principiile de stânga. E nevoie de o schimbare după 20 de ani pentru cel care va ocupa funcția de președinte al României. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa cea mai înaltă funcție din statul român. Când avem discuția despre candidaturi, tot timpul ne gândim numai la oameni politici. Poate că PSD, de această dată, nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual. De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu. Este un om de stânga, în fibra dânsului, dacă urmărești toate evoluția maestrului Cristoiu, îi vei depista valorile de stânga în tot ceea ce spune sau scrie“.

„Maestrul“ Coroiu, un adevărat simbol al PSD-ismului: fost turnător la Securitate, acum luptător cu Oculta Mondială și vașnic susținător al Rusiei lui Putin

Ion Cristoiu, dovedit de istoricul Mădălin Hodor ca fiind sursă a Securității ceaușiste înainte de 1989 cu indicativul „Coroiu“, a făcut un balet interesant în ultimii 10 ani. O perioadă i-a adus osanale Elenei Udrea, atât timp cât aceasta a fost puternică. Apoi a schimbat barca. În primăvara lui 2017 a fost printre cei mai vehemenți contestatari ai mișcării anticorupție, lansând tot felul de teorii și conspirații despre oamenii care ieșeau în stradă la proteste.

A rămas fidel sistemului oligarhic și PSD-ului, basculând apoi tot mai puternic înspre narativele conspiraționiste ale propagandei rusești. În timpul pandemiei de Covid a făcut o neobosită reclamă tuturor teoriilor despre comploturi mondiale care stau în spatele virusului, ajungându-se până acolo încât YouTube i-a suspendat canalul din cauza dezinformărilor! Bazaconiile debitate de Cristoiu, Ciutacu și Gușă erau la mare preț pentru Sputnik, site-ul oficial al Moscovei. În timp ce promova aceste teorii, Ion Cristoiu s-a bulucit să se vaccineze anti-Covid printre primii, imediat după ce au fost aduse vaccinurile în România. Apoi a explicat că, de fapt, el a făcut un sacrificiu, ca să nu fie tratat „ca un cetățean de mâna a doua“.

De când a început invazia Rusiei în Ucraina, Cristoiu s-a înrolat în armata apărătorilor lui Putin, preluând o dată în plus toate subiectele propagandei rusești.

Acest om e însă considerat de Marcel Ciolacu „un om de stânga, în fibra dânsului“, și emblematic pentru PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Codrin Ștefănescu se retrage din politică pentru că „este grav bolnav”. „Partidul lui Dragnea” ajunge pe mâna lui Liviu Pop

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* Omul PSD, Mitulețu Buică, a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente după ce a fost prins că și-a angajat cumnata în instituție

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* A căzut primul cap din Mafia TVR Sport. Oprean, bișnițarul de bilete, și-a dat demisia ca să scape de cercetarea disciplinară, dar nu poate scăpa de ancheta penală. Panică printre complicii săi: oare îi va „turna”?!

6 COMENTARII

 1. Ion Cristoiu este un baiat simpatic, adica a fost! Dar acum nu-l mai poti lua in serios, are si el o virsta. Am urmarit citeva emisiuni, omul construieste niste scenarii ca te apuca ameteala! Mosulica Ion, spune povestile tale la cei mici ca la ei mai tine!

 2. Că veni vorba de propaganda rusească.De câteva zile se face o agresivă campanie anti Ucraina la România TV la emisiunile de seară(România de poveste-Korpos și Punctul culminant-Ciutacu)dar si in stiri peste zi(duminica)
  Nebunia a inceput sambata seara,cu „mărturii” ale unor români „prigoniți de Zelenski”(si alte expresii derivate)În unele seri,alt mare rusofil de la noi,Gelu Vișan,a cerut răspicat:nu mai dăm nimic la ucraineni!Dacă Korpos a rămas stupefiat de criza rusofilului(deși și el a manipulat) Ciutacu nici nu s-a chinuit să stingă focul(ba a pus și benzină pe el)
  Ar merge un articol-2-3 pe larg.Și niște sesizări la CNA.Nu am speranțe pe cine știe ce sancțiuni,dar măcar să le aducem în atenție
  Și că tot am pomenit de CNA,iar a fost amendată Alexandreasca.Cu 30000
  Alte 10000 au fost date pentru știrile cu Oancea de la B1
  Să închei apoteotic,ieri la Alexandreasca,Șoșoanca s-a dat în specta col ca în vremurile bune într-un adevărat festival antivaccinist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.