joi, mai 30, 2024
AcasăNewsRevolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu...

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

-

Sfidătorul caz al plagiatorului Codruț Olaru, procuror militar făcut general la apelul bocancilor care iese la pensie la 49 de ani, cu 30.000 de lei/lună, a stârnit revolta cunoscutului economist Cristian Păun, profesor universitar la ASE. Acesta comentează cu ironie amară cum procurorul Olaru, care e de-o seamă cu el, iese din activitate cu aproape 20 de ani mai devreme și cu o pensie de 6-7 ori mai mare.

Românii sunt transformați pur și simplu în sclavi ai acestor indivizi „speciali”, concluzionează Cristian Păun: un popor întreg muncește ca să le plătească rentele stăpânilor care, după ce se plimbă în funcții sus-puse și bine remunerate, ies de tineri la pensie. În acest timp, observă economistul, oamenii „de rând” trag din greu până aproape de limita speranței de viață, ca să se bucure câțiva ani de o pensie mizeră.

Acest sistem nu va putea fi reformat din interior pentru că este apărat cu ferocitate de stăpânii sclavilor, consideră Cristian Păun. Totul se face pe fondul propagandei controlate de aceeași clasă stăpânitoare, care îi prostește pe românii care o țin în spinare că, de fapt, ei sunt asupriți de Occident, de băncile austriece sau de multinaționale.

- Advertisement -

Cristian Păun: „Sunt sigur că a făcut multe fapte de eroism care să justifice caracterul lui foarte special. Și mai sunt sigur și de faptul că își va găsi repede un locșor călduț de consilier sau de băgător de seamă, plătit bine tot din banii statului“

„Un general de vârsta mea s-a pensionat și va avea pensie lunară de 30.000 lei (circa 6000 de euro pe lună net). A fost procuror militar la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii. Anterior, el a fost șef al Direcției de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Era obosit sărmanul. Stresat și uzat moral. Nu mai putea face față grijilor și problemelor de sănătate și a decis să o lase mai moale.
Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi cam de 6-7 ori mai mică și voi beneficia de ea mult mai puțini ani. Și eu, și generalul în cauză, avem aceeași speranță medie de viață, vreo 72 de ani la momentul angajării.

Sunt sigur că a făcut multe fapte de eroism care să justifice caracterul lui foarte special, prin comparație cu mulți de prin țara asta neimportanți decât în zi de salariu (când cotizează la stat din salariul lor de oameni normali). Și mai sunt sigur și de faptul că, fiind atât de special încât să merite acest privilegiu pe care îl plătim noi toți, își va găsi repede un locșor călduț de consilier sau de băgător de seamă, plătit bine tot din banii statului. Valorile și specialii acestei națiuni nu trebuie să se piardă niciodată. În plus, cu atâția bani și atât de tânăr, sunt la fel de sigur că se va plictisi repede pe acasă.

Vorba aia: ban la ban trage și o mână spală mereu pe alta!

- Advertisement -

Este clar că procentul acela din PIB este problema și că Vlad Voiculescu este de vină! Ca să o spunem pe aia dreaptă: cu atâția speciali prin țara asta, ea nu va putea fi reformată ușor. Această țară va arăta cum vor acești speciali, nu cum vrea omul de rând care plătește ca acești oameni să fie speciali. Sclavia la acești speciali nu e niciodată problema. Sclavia la antreprenori este însă dureroasă rău de tot… Sau la multinaționale. Mai ales austriece…“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Monologul din „Las Fierbinți” care-i desființează pe Iohannis și regimul PSD-PNL: „România educată. Gargară! Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!”

* Se naște cuplul politic care va uni pușcăria cu balamucul: Dragnea a pus ochii pe Șoșoacă! „E singura sinceră, aș colabora cu ea”

* Incident penibil cu delegația PSD-PNL plecată în „vizită de stat”, de Crăciun, în Coreea de Sud: vameșii din Seul i-au găsit deputatului Ben Oni Ardelean tobă, salam, cârnați și brânză în bagaje!

* „Predicțiile” delirante ale lui Medvedev, de Crăciun, pentru 2023: UE se destramă, Germania face Al Patrulea Reich și intră în război cu Franța, în SUA începe războiul civil

* VIDEO. Film delirant al propagandei ruse: Europa trăiește în beznă, sărăcie și frig, iar la anul locuitorii își vor mânca animalele de companie din cauza foametei!

* Marele fâs al șantajului rusesc: prețul gazelor naturale în Europa a scăzut sub cel de acum un an! Cotația petrolului e la aproape același nivel ca în decembrie 2021

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Acest caz este emblematic. Un stralucit profesor universitar si un procuror a carui cariera ar trebui sa se bazeze pe niste merite uriase, despre care inca nu s-a aflat, sunt tratati intr-un mod nerusinat de diferit!
    Este scandalos! Este o situatiie, inadmisibila intr-o societate care se declara democratica! Romania a devenit locul in care se intampla lucruri foarte murdare.

  2. Acest procuror atat de generos rasplatit de statul roman este doar un exemplu. Face parte dintr-o concepctie diabolica de functionare a statului roman, in stil mafiot, in dispretul regulilor democratice pe care, formal, le afiseaza!
    A avut indrazneala sa legifereze inegalitatile, bazandu-se pe un parlament servil.
    Iar CCR este o institutie care functioneaza precum bara de la Pasajul Unirii. Ucide orice incercare de a desfiinta priivilegiile.

  3. Toata lumea este revoltata pe buna dreptate insa nimeni nu vorbeste de sursa banilor pentru a-i plati pensia speciala aluia si altora ca el. Deci, omul contribuie la bugetul de pensii pentru un venit undeva la 5000 lei in cel mai fericit caz, timp de 25 de ani, apoi iese la pensie la 49 de ani, in plina putere de munca, cu o pensie mult mai mare decat salariul incasat in ultima luna. TVA platit de populatie ca taxa in tot ce ce misca este folosit la plata pensiei astuia este o crima, pentru ca acea taxa trebui sa se intoarca in folosul platitorilor (drum, spital, siguranta, educatie, …). Daca este platita din bani altora, care crapa mai devreme de pensie sau se bucura putin de ea, este iarasi crima. Statul este pur si simplu un escroc, ii cotizezi zeci de ani, iar daca mori adio si un praz verde. Asta pensionar de lux, specialul sulii, daca o traiasca pana la 90 de ani o sa-i platim in jur de 3 milioane euro. Ati citit bine, 3 milioane euro toti romanii vor trebui sa-i asigura astuia pensie. A cotizat nesimtitul atatia bani cat a fost in campul muncii? Este pe fata magaria, iar ca asta sunt inca zeci de mii de privilegiati, va dati seama aploarea excrocheriei. In comunismul lui Ceausesc nu s-a pomenit asa ceva, astia de acum sunt efectiv banditi in banul public. Macar daca procurorul lui peste ar fi recuperat prejudiciile coruptilor, insa a fost un individ sters, fara rezultate. Mai era unul fost sef de penitenciar cu 80.000 lei pensie/luna dar a crapat intre timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -