Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

0
2401
Silviu Mănăstire

A trecut aproape o lună de când Silviu Mănăstire s-a „autosuspendat” din funcția de secretar general adjunct al PNL, ca „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, și rezultatele „ocupației” sale întârzie să apară. Între timp, ies la iveală noi episoade care vorbesc despre un individ agresiv, alcoolic, sforar și mincinos, capabil să nege azi ce a spus ieri. Este de multă vreme „scula lui Bode”, iar mai nou se manifestă ca măciucă liberală. Măciuca lui Ciucă, pentru a cărui înscăunare la Cotroceni spune că a trecut de la jurnalism la politică.

Pe 22 decembrie 2022, G4Media.ro a făcut o dezvăluire care a picat ca o măciucă pentru PNL: noul său secretar general adjunct, ex-jurnalistul Silviu Mănăstire, are în biografie un episod de violență domestică pe care l-a ascuns până acum.

Concret: în iulie 2020, prin decizie definitivă a Tribunalului București, Mănăstire a fost obligat ca, timp de două luni, să nu se apropie de iubita sa la o distanță mai mică de 300 de metri. Măsura a fost luată după ce, în noaptea de 14 mai 2020, femeia fusese agresată de jurnalist, pe atunci realizator al emisiunii „Dosar de politician” de la B1 TV.

Reacția lui Silviu Mănăstire a fost una primitivă, specifică lumii interlope: a trecut la amenințări. Secretarul general adjunct al PNL își definea și țintele: „noua Direcție neomarxistă din politica și presa USR-istă”.

La „politica USR-istă” îl încadra, prin nominalizare, pe fostul ministru Cristian Ghinea.

Când spunea „presa USR-istă”, se referea la doi jurnaliști de la G4Media.ro, nominalizați în expresia: „mizeria produsă de Tăpălagă, de sclavul lui trist Semeniuc”.

Ce ar urma să li se întâmple acestora? Ne spunea Mănăstire, explicând de ce se autosuspendă din funcția deținută în PNL: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”.

A doua zi, confruntat cu critici severe, Silviu Mănăstire zicea că nu i-a amenințat pe jurnaliști, ci doar pe „politrucii care au confiscat conducerea USR”, cu Ghinea cap de listă!

Precizare importantă: în replicile sale vitriolante, Silviu Mănăstire n-a răspuns la niciuna dintre acuzațiile care-i fuseseră aduse prin articolul din G4Media.ro. N-a contrazis nimic concret, doar a înjurat și a amenințat.

Iar amenințările lui Mănăstire au devenit tot mai dese și mai scabroase. A procedat astfel într-o altercație nocturnă cu niște polițiști, „la un restaurant din centrul Capitalei”, PNL-istul „aflându-se sub influența alcoolului” (sursa: Captura.ro). Tot „sub influența alcoolului” era și când i-a amenințat pe câțiva parlamentari liberali, dar și pe 3 din cei 4 prim-vicepreședinți ai PNL (excepție: stăpânul său, Lucian Bode), că le face dosare la „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne (minister condus de Bode).

În toate aceste episoade, inclusiv în scandalul de violență domestică, este menționată „influența alcoolului”.

„A devenit agresiv, are manifestări antisociale”

Decizia definitivă nr. 1609 din 29 iulie 2020 a Tribunalului București consemna: ”Din probatoriul administrat în cauză rezultă că în data de 14 mai 2020, apelanta-reclamantă (…) a fost victima actelor de violență psihologică și fizică ale intimatului-pârât (Silviu Mănăstire – n. red.), care a devenit violent pe fondul consumului de băuturi alcoolice, și a unei dispute casnice și a devenit agresiv față de concubina sa, având un limbaj agresiv inclusiv la adresa organelor de poliție, împrejurări care denotă un risc crescut de agresivitate din partea intimatului-pârât care, pe fondul consumului crescut de băuturi alcoolice, își pierde cumpătul și devine impulsiv și agresiv chiar în prezența persoanelor apropiate și are manifestări antisociale chiar în prezența reprezentanților legii. Aceste împrejurări conturează convingerea instanței de apel că integritatea fizică și psihică a apelantei-reclamante a fost pusă în pericol prin actele de violență fizică și psihologică ale pârâtului-intimat în data de 14 mai 2020, starea de pericol fiind accentuată de faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, intimatul-pârât își pierde controlul și devine agresiv chiar în prezența ofițerilor de poliție”.

Drept urmare, completul de judecată a decis instituirea unui ordin de protecţie împotriva lui Mănăstire, obligat să păstreze o distanţă minimă de 300 de metri faţă de tânăra femeie, de reşedinţa acesteia şi de locul ei de muncă. De asemenea, i s-a mai interzis să aibă vreun contact cu reclamanta, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod.

Inițial, în primă instanță, la Judecătoria Sectorului 1, cererea de instituire a ordinului de protecție, cerută de victimă, fusese respinsă.

În instanță s-a mai stabilit că totul a pornit de la un apel la numărul de urgență 112, cea care a sunat fiind partenera de viață a lui Silviu Mănăstire. Primul ordin de protecție provizoriu împotriva acestuia a fost instituit de polițiști. În acest document se menționa: „La data de 14.05.2020, pârâtul Mănăstire Silviu a lovit-o pe intimată, în mod repetat, cu palmele peste față, a strâns-o de gât, împiedicând-o să respire, a împins-o peste o masă și a amenințat-o că o omoară, în timp ce se aflau la locuința situată în București”.

După ce au discutat cu victima lui Mănăstire, polițiștii au consemnat: „Între părți au existat în mod constant neînțelegeri, însă intimata nu a rupt relația deoarece pârâtul i-ar fi luat cartea de identitate și a șantajat-o emoțional”.

După apariția dezvăluirilor din G4media, la doi ani și jumătate de la consumarea faptelor, partenera lui Mănăstire a trimis redacției câteva precizări confuze, cu iz conspiraționist: ”Viața mea privată nu vă privește. Nu vă dau acceptul să folosiți numele meu sau imagini. Eu nu sunt o persoană publică. Incidentul care a avut loc îl regret și acum. Eram supărată în urma unor neînțelegeri, iar polițiștii au profitat de situația în care mă aflam și m-au îndemnat să cer ordin de protecție, pentru a nu mai avea contact cu partenerul meu. Între noi nu au avut loc violențe, așa cum se spune. Am deschis dosar penal așa cum mi-au sugerat polițiștii, care probabil au încercat să-i afecteze imaginea partenerului meu, care este persoană publică. A fost o ceartă care a degenerat, după care ne-am lămurit situația. Eu nu am fost în instanță și mi-am retras cererea, ca să închidă dosarul, pentru că partenerul meu este un om minunat și ne-am și împăcat, având în vedere că și-a cerut iertare. Este o ceartă și ține de noi. Silviu nu este un om violent precum scrieți voi și precum îl acuzați. Vă rog să nu mai scrieți nimic pe acest subiect, pentru că mă simt agresată psihic”.

Apariția dezvăluirilor despre episodul violent din 2020 l-a înfuriat pe Silviu Mănăstire. Acesta s-a autosuspendat din funcția de secretar general adjunct al PNL și a trecut la amenințări, pronunțând numele a doi jurnaliști de la G4Media.ro (Dan Tăpălagă, Sorin Semeniuc) și pe cel al unui politician de la USR (Cristian Ghinea).

Silviu Mănăstire (23 decembrie 2022): „Mă autosuspend, să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri. Fără milă și fără regrete”

„Se pare că noua Direcție neomarxistă din politica și presa USR-istă este linșajul la viața privată. Minciuna grosieră transformată în ciomag de Crăciun!

Dacă așa e moda de azi, voi acționa și eu în consecință, fără milă și fără regrete. Așa se va juca acest joc pentru 2024.

Până lămuresc pe căi legale mizeria produsă de Tăpălagă, de sclavul lui trist Semeniuc și umflată politic de «istericul Ghinea», mă autosuspend din funcția de secretar general adjunct al PNL. Să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri. Nu mor caii când vor câinii!”

https://www.facebook.com/SMSilviuManastire/posts/pfbid02iU7GvSuFXPyyEa4GxjxHS9ZP6UTcmZu42dEqmFkXFn97FhrhUH15PMQkypX8N24Gl

Silviu Mănăstire (24 decembrie 2022): „Ar fi culmea să fiu supărat pe Tăpălagă sau să-l ameninț”

„Autorii celui mai imund atac la viața privată din media ultimilor ani se simt amenințați. Voi nu prea știți să citiți! Darămite să înțelegeți. Când am zis că mă ocup, m-am referit evident la politrucii care au confiscat conducerea USR. Că de aia l-am nominalizat pe Ghinea.

Active Watch și Mircea Toma, nu vreți să fiți puțin îngrijorați de tonele de insulte și lături care mi-au fost aruncate în cap de propaganda USR?! Păi, nu, că ție, Mircea Toma, ți-a dat funcție la Stat, la CNA, același USR!

În concluzie, nu vă amenință nimeni, deci nu vă mai victimizați! Voi sunteți ca hoții ăia care se ascund, dar nu-i caută nimeni! Ar fi culmea să fiu supărat pe Tăpălagă sau să-l ameninț. Cine este vinovat – Tăpălagă, care a stat pe canapeaua lui Coldea de atâtea ori?! Sau ăla care trage sforile?”

DUȘMANUL LIMBII ROMÂNE. Cele două postări ale lui Silviu Mănăstire sunt redactate într-un stil agramat, cu zeci de greșeli gramaticale. De exemplu, politicianul PNL scrie „ar fii culmea” (!!!), iar virgulele nu le nimerește deloc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Scandal uriaș în PNL: Mănăstire, „scula lui Bode”, a amenințat mai mulți deputați că le face dosare la „Doi și-un sfert”!

* ICR Londra organizează ziua lui Eminescu cu 4 zile întârziere, pentru că șefa filialei a jucat în piesa „O casă de păpuși”, la București, pe 15 ianuarie!

* Codrin Ștefănescu se retrage din politică pentru că „este grav bolnav”. „Partidul lui Dragnea” ajunge pe mâna lui Liviu Pop

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.