Clotilde Armand, mandatată de Consiliul Local al Sectorului 1 să rezilieze contractul cu Romprest. Începe numărătoarea inversă

2
183
USR-PLUS și PNL au votat pentru rezilierea contractului de salubrizare între Sectorul 1 și Romprest

Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat-o pe primărița Clotilde Armand să înceapă în instanță demersurile de reziliere a contractului cu compania de salubritate Romprest. Hotărârea s-a luat marți cu 17 voturi pentru și 9 abțineri.

În favoarea propunerii făcute de primar s-au pronunțat consilierii USR-PLUS și PNL. PSD-iștii s-au abținut.

PNL a depus, așa cum anunțase liderul filialei, Sebastian Burduja, mai multe amendamente: votul să fie dat pe oportunitate, iar legalitatea și eventualele prejudicii rezultate dintr-o posibilă lipsă a legalității să îi fie imputabile primarului.

Un contract pe un sfert de secol de monopol al unei companii asupra strângerii gunoaielor din cea mai bogată unitate administrativă a României

Contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 s-a încheiat în 2008, pe vremea primarului liberal Andrei Chiliman, pentru o perioadă de 25 de ani. În acest sfert de secol, Romprest urma să aibă monopol pe strângerea gunoaielor din sector, sub amenințarea unor sancțiuni drastice dacă primăria aducea alt operator.

Contractul este înrobitor. Prevede sancțiuni simbolice pentru Romprest dacă nu ridică gunoiul. În schimb, primăria n-are aproape niciun drept și plătește tarife care sunt de 5-6 ori mai mari decât cele din alte unități administrative de dimensiuni și cu populație similare.

Începând din noiembrie anul trecut, după ce PSD a pierdut alegerile la Sectorul 1, a pornit un război pe viață și pe moarte la Sectorul 1. Romprest a invocat datorii strânse pe vremea primarului Daniel Tudorache (PSD) ca să nu mai strângă deșeurile exact înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Instantaneu, Antena 3 și România TV au pornit un atac coordonat cu PSD de linșaj mediatic, acuzând noua administrație că e incompetentă și rea-voitoare.

Războiul a continuat în tot acest timp, primărița Clotilde Armand acuzând facturi ilegale și tarife prea mari, în timp ce Romprest invocă neachitarea datoriilor.

Romprest a fost sprijinită, în ultimele 7 luni, de PSD și de televiziunile oligarhilor

În tot acest timp, Antena 3 și România TV, rămase fără contractele de publicitate cu Sectorul 1 pe care precedentul primar le plătise conștiincios, au lansat atacuri furibunde și permanente, cu campanii de fake news, ultimatumuri și insulte la adresa primăriței Clotilde Armand.

S-a spus că aceasta are interese ascunse, că de fapt a pierdut alegerile la Sectorul 1, că a comis fraude, că promovează pornografia pentru că a autorizat o expoziție de artă în holul primăriei etc. Primărița a făcut plângere penală după ce timp de o săptămână a fost filată, în fața casei, de ocupanții unei mașini.

Săptămâna trecută, prefectul Capitalei a decretat starea de urgență în Sectorul 1, care se sufocă de gunoaiele pe care Romprest nu le mai ridică. Legea permite în acest context demararea unei acțiuni în instanță, pentru a rezilia contractul.

Acest lucru a dus la isterizarea completă a posturilor TV controlate de oligarhi și a PSD. Social-democrații au decretat mobilizarea generală și strâng semnături, alături de partidul oligarhului Dan Voiculescu, pentru a organiza un referendum de demitere a Clotildei Armand.

Fără mandatul Consiliului Local, Clotilde Armand nu putea începe acțiunea în justiție pentru desfacerea contractului cu Romprest

Vinerea trecută a apărut o primă problemă când consilierii PNL au făcut, în mod neașteptat, front comun cu PSD și au chiulit de la ședința Consiliului Local în care ar fi trebuit ca primărița să fie mandatată să rezilieze contractul. Sebastian Burduja, liderul PNL Sectorul 1, a pretins că n-ar fi nevoie de mandatul consiliului, că de vină pentru situația creată este Clotilde Armand și că ea trebuie să-și asume responsabilitatea.

Aceeași atitudine a avut-o și PSD.

În realitate, mai multe hotărâri ale instanțelor, pronunțate în ultimii ani, au arătat că doar printr-un mandat al Consiliului Local poate acționa primarul. În caz contrar, acțiunile în justiție sunt respinse deoarece instituția primarului n-are calitate procesuală în contractul dintre Sectorul 1 și Romprest, deoarece actul a fost semnat de primar în numele și cu mandatul Consiliului Local, care reprezintă cetățenii.

În dimineața zilei de marți, oarecum surprinzător, liberalii de la Sectorul 1 s-au răzgândit și au anunțat că vor susține cererea primarului.

Clotilde Armand a comentat, după votul din Consiliul Local: „Dincolo de linșaje mediatice, dincolo de jignirile și calomniile împotriva mea, după lungi bătălii, după ziua de vineri când consilierii PSD și PNL nu s-au prezentat la ședința de consiliu și au făcut front comun pentru compania care șantajează autoritatea locală și cetățenii din București, astăzi Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat primarul Sectorului 1 în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. De astăzi primarul poate solicita Justiției rezilierea contractului cu Romprest. Asta înseamnă să nu renunți. E o mare victorie. Este ceea ce trebuia făcut de toți primarii dinaintea mea“. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Fanii lui Dragnea, la DNA: „El mi-a dat pensie! Nu ce spune ăștia acuma, că bărbații nasc!“. Pensionarele au aruncat cu ouă, lapte și iaurt în ziariști

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism! N-are nicio treabă cu alergarea, e prieten doar cu cățărarea

* VIDEO. Vanghelie zice că el a chemat Salvarea, nu Oana Mizil! „Nu am lovit-o, doar am țipat puțin mai tare, iar ei i s-a făcut rău”

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* VICTORIE! A fost scoasă plăcuța agentului sovietic Cico Dumitrescu, vecinul de posteritate al Mariei Tănase

* Eliminare dureroasă la Olimpiadă: Monica Niculescu și Raluca Olaru au condus cu 5-1, au ratat 7 mingi de set, dar au pierdut!

2 COMENTARII

  1. Cităm, din articol:
    „(…) În dimineața zilei de marți, oarecum surprinzător (! – N. red.), liberalii de la Sectorul 1 s-au răzgândit și au anunțat că vor susține cererea primarului. (…)”

    Păiii…, este CLAR ce s-a întâmplat între timp: a început să-șiii… „INTRE-N-PÂINE” NOUA conducere a P.N.L. – Capitală (în frunte cu noul președinte, Ciprian Ciucu, EXCELENTUL primar al Sectorului-6, „cîțist” din-fire (și declarații), careee… „L-A CHEMAT LA ORDINE” pe acest Sebastian Burduja (deputat P.N.L. de București și președinte al organizației „liberalulor” din Sectorul-1), „orbanist” de-felu’-său, recent dovedit ca apropiat (cel puțin în trecut…) deee… INFRACTORII Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță șiii… CIUDAT DE DEDICAT INTERESELOR „Romprest”, firma-de-salubritate atât de dragă P.S.D.-iștilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here