marți, martie 5, 2024
AcasăDezvăluiriCele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe...

Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

-

Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Valer Dorneanu, este prototipul jafului legalizat prin pensiile speciale, dublat de prestația publică scandaloasă. E plătit super-generos de poporul român, dar el servește cu nerușinare o clientelă politică, împotriva intereselor poporului român!

Cea mai recentă declarație de avere a lui Valer Dorneanu (76 de ani), depusă pe 15 iunie, arată dezmățul cu bani publici în care se complace președintele CCR, plasat în această funcție de PSD.

Valer Dorneanu a încasat anul trecut 998.683 de lei din bani publici (pensii + salarii). La cursul BNR din 1 iulie 2020 (1 euro = 4,8372 lei, la jumătatea anului), asta înseamnă 206.459 de euro.

Câștigul mediu lunar al lui Valer Dorneanu: 83.223 de lei, adică 17.205 euro.

- Advertisement -

Multele pensiil (majoritatea speciale) i-au adus lui Dorneanu 110.176 de euro pe an, adică 9.181 de euro pe lună.

Salariul de la Curtea Constituțională și cel de la Universitatea „Nicolae Titulescu” (cuibușorul lui Adrian Năstase) i-au adus lui Dorneanu alți 92.283 de euro pe an, adică 7.690 de euro pe lună.

- Advertisement -

Veniturile lui Valer Dorneanu (în 2020): 998.683 de lei (206.459 de euro)

1. Venituri din pensii: 532.944 de lei (110.176 de euro)

 • 454.068 de lei – Casa de Pensii a Sectorului 3
 • 78.876 de lei – pensie specială Camera Deputaților

2. Venituri din salarii: 465.739 de lei (92.283 de euro)

 • 295.692 de lei – indemnizație de președinte al CCR
 • 95.484 de lei – venituri obținute prin sentință judecătorească (diferențe salariale)
 • 74.603 lei – salariu de profesor la Universitatea „Nicolae Titulescu”

Valer Dorneanu a mai obținut 500 de lei și dintr-o sursă privată: arendarea a 25 de ari (0,25 ha) de fâneață.

Veniturile din bani publici ale familiei Dorneanu sunt întregite de soția șefului CCR. Doamna Dorneanu a încasat în 2020 o pensie anuală de 28.332 de lei, adică o medie lunară de 2.361 de lei. Modest, foarte modest față de milionul bărbatului!

Patru pensii speciale: magistrat + deputat + Avocat al Poporului + judecător CCR

La capitolul pensii, Valer Dorneanu a încasat din doi plătitori: Casa de Pensii a Sectorului 3 și Camera Deputaților.

În cazul banilor primiți Camerei Deputaților, situația e clară: pensia specială de fost deputat cu două mandate (2000-2008), chiar președinte al Camerei Deputaților (2000-2004).

Uriașa sumă primită de Casa de Pensii a Sectorului 3 (454.068 de lei) cuprinde însă atât pensia normală, stabilită pe bază de contributivitate, cât și ale 3 pensii speciale (pe lângă cea de fost deputat):

 • fost magistrat (procuror), din 1967;
 • fost Avocat al Poporului (2012-2013) și ajdjunct al Avocatului Poporului (2010-2012);
 • judecător la Curtea Constituțională (din 2013) și președinte al CCR (din 2016).

Are 167.179 de euro în conturi

Cu atâta puhoi de bani care vin spre el în fiecare lună, Valer Dorneanu n-a reușit să cheltuiască tot, așa că a mai depozitat și prin conturi. Iar conturile sunt grase:

 • 372.969 de lei – depozit la Banca Transilvania
 • 202.935 de lei – cont curent la BCR
 • 105.897 de lei – două conturi curente la Banca Transilvania
 • 75.916 lei – BCR, Banca pentru Locuințe (soția)
 • 50.961 de lei – BCR, Banca pentru Locuințe

Total: 808.678 de lei (167.179 de euro)

Valer Dorneanu a două case: un apartament în București (125,31 m²) și o casă de vacanță în județul Brașov (217,1 m²).

Atât Valer Dorneanu, cât și soția sa conduc câte un autoturism Nissan Q.

Valer Dorneanu a moștenit două terenuri agricole în județul Harghita (puțin peste un hectar) și a cumpărat două terenuri intravilane în București, pe care le-a alipit pentru a avea mai mult spațiu în jurul casei în care locuiește (869 m²).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* Minciunile nerușinate prin care Tribunalul Giurgiu motivează eliberarea lui Dragnea. „Și-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială”

* Documentul anti-Orban cu antetul Guvernului i-a fost fatal Mioarei Costin. Consiliera premierului Cîțu a demisionat la exact 3 luni de la numire

Stenograme DNA: baronul Rădoi a intervenit la doi lideri PNL pentru „a scăpa de ministrul Drulă”. Orban și Violeta Alexandru l-au trimis la plimbare

* Consilierii PSD și PNL au boicotat ședința în care urma să se aprobe rezilierea contractului Sectorului 1 cu Romprest. Clotilde Armand, foc și pară: “Au refăcut USL!“

* Cvartetul Ciutacu-Șoșoacă-Becali-Piperea aduce amenzi postului România TV. Noul CNA nu mai tolerează complicitatea moderatorului cu aberațiile invitaților

Previziuni electorale 2024: Emil Boc câștigă turul 1 la prezidențiale și intră în finală cu candidatul USR-PLUS. PSD se scindează

* Fiica lui Petre Roman a purtat măști de fițe „Gucci”, contrafăcute de fosta nevastă a lui Ilie Năstase. Țeapă: n-au protejat-o de Covid!

Radu Moraru, amendat pentru fantasmele cu teste anti-Covid prin „bețișoare băgate în fund”. „Vor să ia teste din anus. E sodomizare!”

* Nunta secretă a Simonei Halep. Petrecerea a avut loc în vila de un milion de euro a tenismenei, la Izvorani, pe malul lacului Snagov

- Advertisement -

12 COMENTARII

 1. Îmi pare nespus de rău dar dezmățul în care se complace tov Dorneanu este întreținut din belșug de coaliția de guvernare care nu întreprinde absolut nimic, nicio legiferare, care să pună capăt dezmățului cu pensiile speciale, cu SIIJ, cu legile umplute de sânge de quintetul Dragnea-T. Toader-Tăriceanu-Iordache-Șerban Nicolae, micșorarea numărului de bugetari, etc.
  Așa ceva mi se pare sfidare la adresa poporului în aceeași măsură cu muntele de bani ai lui Dorneanu.
  Rușine PNL!
  Rușine USR+PLUS
  UDMR este o rușine perpetuă.

  • Perfect de acord cu tine, astia nu sunt capabili sa faca regula unde este cea mai mare nevoie: pensii speciale, legile justitiei care favorizeaza doar infractorii, CCR si Avocatul Poporului, alegeri in doua tururi, astea fiind promisiunile pt care au fost alesi!!!!!
   Rusine PNL si USRPLUS, sa va mai voteze naiba data viitoare mincinosilor!!! Iar ghinea, bode, nasui si stelica sunt niste nulitati cum numai oamenii lui dragnea mai erau!!!!!

  • D-le Nicolescu, e o vorba, Necunoscute sant Caile Domnului. Caile justitiei romanesti sant si mai necunoscute.
   Nu prea ai loc de intors.
   Pana nu resetam tot nu avem nici o sansa.
   Toate legile sant facute pentru ei.
   Incearca sa dai afara un bugetar, incearca sa faci o restructurare, o iei in mana de nu te vezi.
   Rabdare. Fara heirupisme.
   Masuram de zece ori si taiem odata.

 2. Înainte să scrieți „Rușine USR PLUS”, vă (tooooot!) rugăm (INSISTENT, chiar!!!!!) să indicați UN SINGUR (!) demers sau o SINGURĂ (!) procedură-legală pe care vreun ministru sau vreun parlamentar U.S.R. P.L.U.S. PUTEA (conform Legii) s-o facă și nu a făcut-o!!!

  De exemplu…, în cazul S.I.I.J., CE VINĂ ARE MINISTRUL JUSTIȚIEI, Stelian Ion, și ce vină au cei NUMAI 20% parlamentari U.S.R. P.L.U.S., căăă… NU NUMAI U.D.M.R., ci șiii… P.N.L. tot întârzie (prin fel de fel de tertipuri JEGOASE, cu largul concurs al… șefului Camerei-Deputaților, Ludovic Orban!!!) parcursul-spre-vot-în-plen al Legii propuse de Minister și susținute ACTIV de parlamentarii U.S.R. P.L.U.S.??????????????????!!!

  În Parlament, aveți vreun exemplu (UNUL SINGUR, vă rugăm!) de „lege-a-Justiției”, de demers privitor la Avocatul-Poporului sau C.C.R., în care U.S.R. P.L.U.S. să nu fi introdus proiecte proprii sau să nu susțină proiecte ale „liberalilor”, în sensul celor dorite și de către dumneavoastră?????!!!
  Dar, cu DOAR 20% din locurile din Parlament, dacă NU vor și partenerii-de-coaliție (P.N.L. și U.D.M.R.)… NU se poate trece niciun proiect, nici măcar prin… comisii!!!

  Și totuși, minilștrii și parlamentarii U.S.R. P.L.U.S. SE LUPTĂ (chiar și cu colegii din coaliția guvernamental-parlamentară!), este EVIDENT chiar și dacă doar urmăriți știrile fiecărei zile (vedeți ce pățește ÎN ACESTE ZILE Stelian Ion, chiar pe tema S.I.I.J., de la U.D.M.R. – în… tăcerea/NEimplicarea TOTALĂ și LAȘĂ a P.N.L.!!!!!!), că acest… „Rușine USR PLUS” al dumneavoastră chiar… NU ARE NICIO NOIMĂ, NICIUN ARGUMENT-de-susținere!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Cati dintre romani cunosc imnul tarii lor? Traiesc bine mersi acesti romani in sferele inalte ale purificarii de nu-si mai amintesc sa se trezeasca dracului o data? Rusine ,Isi rad in barba toate nationalitatile conlocuitoare!

 4. @ Paul Pârvu: Dacă USR+PLUS este încurcat în a pune ordine în legile justiției, tăierea pensiilor speciale/nesimțite de tandemul PNL-UDMR la ce Doamne iartă-mă se mai cramponează de scaune? Aveți senzația că stau în Palatul Victoria pentru binele pălmașului român? Nu se va schimba nimic în România. Sunt disperați politrucii noștri de putere, dar mai ales de îmbogățire. Rușine lor! Rușine tuturor nesimțiților ce nu se mai satură!

  • O.K…., atunci… CARE-I SOLUȚIA?????!!!

   Cumvaaa… destrămarea-coaliției, adică… DIN NOU P.S.D.-ul la Putere (cu P.N.L., adică… un nou U.S.L., sau fără P.N.L., adică cu… A.U.R. și U.D.M.R. – căăă… tot le fac curte A.U.R.-iștii U.D.M.R.-iștilor cuuu… ODELE dedicate lui Victor Orban! – !)????!

   ASTA VREȚI…, să… conducă IAR P.S.D.-ul Țara?????????????????????!!!!!!!!

   • Șiii… apropo…, aveți, cumvaaa…, cunoștință de vreun caz de ministru sau parlamentar U.S.R. P.L.U.S. care să fie bănuit că face avere-necinstită din momentul în care au venit la guvernare, prin crearea coaliției de centru-dreapta??????!

    Vă rugăm să faceți PUBLIC acel caz…, căci noi NU am auzit deee… NICIUNUL!!!!!!!!!!!!!!!

    • Haiii…, să vă oferim o explicație (și mai) CLARĂ, pentruuu… ÎNCĂPĂȚÂNAREA (dacă vreți s-o numiți așa…, deși noi am prefera termenul… TENACITATE!) noastră în a sprijini coaliția de centru-dreapta, CU TOATE DEFECTELE/DISFUNCȚIONALITĂȚILE SALE (EVIDENTE!): luăm, poftim, cazul… celui mai SLAB, CATASTROFAL chiar, ministru, Lucian Bode, de la Interne (acum…), un adevărat… DEZASTRU!!!

     Darrr…, nici Bode, nici predecesorul său (la fel deee… NĂTÂNG-și-INCAPABIL!) Vela, NU POT AJUNGE SĂ FIE ATÂT DE NEMERNICI și NENOROCIȚI precum ooo… „Carmendan”, NU pot face ceea ce a făcut JAVRA aia pe 10 august 2018, daaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

     ACUM AȚI ÎNȚELES (POZIȚIA NOASTRĂ)??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Gașca de hoți din fosta USL ,actuali în PNL (!),împreună cu Ciuma Roșie Maghiară, sunt împotriva oricăror reforme ce ar putea pune capat jafului și dezmățului din bani publici!Plus reforma justiției! Asta pt că n-ați ieșit la vot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -