luni, februarie 26, 2024
AcasăNewsFostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism! N-are...

Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism! N-are nicio treabă cu alergarea, e prieten doar cu cățărarea

-

Anișoara Cușmir (59 de ani) a fost aleasă, pe 19 mai 2021, în funcția de președinte al Federației Române de Atletism, în cadrul Adunării Generale care a avut loc în Complexul Romexpo din București. Anișoara Cușmir i-a învins la vot pe Florin Florea, Sorin Matei și Constantina Diță.

Campioană olimpică la Los Angeles, în 1984, în proba de săritura în lungime, Anișoara Cușmir conduce federația doar în acte. De facto, instituția este dirijată de secretarul general Adrian Mlădinoiu, venit ”la pachet” cu fosta mare sportivă.

Despre omul care are hățurile la FR Atletism se spune că s-a ocupat cu convingerea cluburilor departamentale să voteze ”cum trebuie” la alegeri, având o vastă experiență de combinagiu în ”partidul roșu”, unde a primit inclusiv funcția de preşedinte executiv al PSD Cluj.

A fost secretar de stat

Însă, mai presus de toate, Adrian Mlădinoiu este cunoscut ca ”şoferul lui Liviu Dragnea”.

- Advertisement -

Ascensiunea fulminantă a lui Adrian Mlădinoiu a început brusc, în clipa când s-a transformat în omul de încredere a fostului șef al PSD.

Fost ofiţer al SPP, Mlădinoiu i-a fost şofer şi bodyguard lui Dragnea, în vremea căruia a fost numit în funcţii importante ale aparatului de stat.

2017 îl găsea pe Adrian Mlădinoiu secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (SGG), cu un salariu de 72.820 de lei pe an. În acelaşi timp, acesta era membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR, cu o indemnizaţie de 31.505 lei pe an, şi, de asemenea, membru în Consiliul de Îndrumare al Autorităţii pentru Administrarea Arhivelor Statului, cu 31.505 lei anual. În total, Mlădinoiu câştiga 135.830 de lei pe an, adică o medie lunară de 11.319 lei.

- Advertisement -

Apartenenţa lui Adrian Mlădinoiu la Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) devine o ipostază cel puţin suspectă, în condiţiile în care compania Tel Drum (compania controlată de Liviu Dragnea) a beneficiat de sute de milioane de euro din fondurile pentru construirea și întreținerea drumurilor naţionale.

Adrian Mlădinoiu

Partener cu fiul lui Dragnea la ferma de porci

De-a lungul anilor, Adrian Mlădinoiu a fost partener de afaceri cu Ştefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Aceştia au fost asociaţi la firma Pantofi de Lux Ştefan, unde Mlădinoiu deţinea o parte din acţiuni, dar şi la Ferma Salcia, fermă de porci, în acţionariatul căreia a fost şi fiul fostului lider PSD.

​Formarea lui Mlădinoiu este exclusiv militară. Din CV reiese că urmat un liceu militar-sportiv, a absolvit Academia Militară de la Sibiu, master la Academia de Poliție, a parcurs cursuri de câte o lună de parașutism și contraterorism sau de 8 luni de alpinism, un altul de câteva săptămâni în managementul crizelor, în Austria.

Mlădinoiu a intrat în SPP în vara lui 2009, însă, până să devină aghiotantul lui Liviu Dragnea, Serviciul de Protecție și Pază l-a ținut la cursuri – de inițiere, de protecție demnitari și de conducere autospeciale.

Întâlnirea cu Liviu Dragnea, pe când acesta era ministru al Dezvoltării și vicepremier, i-a schimbat viața. A fost șofer, purtător de valiză sau de palton. Între Mlădinoiu și Dragnea se produce o asemenea simbioză, încât ofițerul SPP pleacă în Turcia cu Liviu Dragnea, în 2015, fără să raporteze superiorilor.

Era momentul în care Victor Ponta se opera la picior la Istanbul, imediat după ce DNA i-a deschis dosar penal (în care avea să fie achitat ulterior de prima instanță). În urma acelei vizite, Ponta a demisionat de la conducerea PSD, iar câteva luni mai târziu și din Guvern. S-a speculat mult în presă despre acea vizită, inclusiv despre mustrarea ofițerului Mlădinoiu de către conducerea SPP. Neconfirmată oficial, presupusa dispută a coincis cu plecarea lui Mlădinoiu din SPP.

Din acest moment, vara lui 2015, Adrian Mlădinoiu nu devine doar umbra lui Dragnea, ci și consilierul său la Camera Deputaților. Îl însoțește ca șofer la termenele de la Înalta Curte în dosarul referendumului, unde Dragnea urma să fie condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Liviu Dragnea – Adrian Mlădinoiu

Om de bază în guvernarea PSD

Adrian Mlădinoiu a activat ca secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului în toate Cabinetele PSD-ALDE din „era Dragnea” (Grindeanu, Tudose, Dăncilă).

A căpătat răspunderi oficiale, astfel că în plin scandal legat de controversa între PSD și președintele Klaus Iohannis, privind mutarea ambasadei României la Ierusalim, a apărut o notă oficială din care reieșea că Adrian Mlădinoiu era șeful delegației române în Israel care discuta despre găsirea unui spațiu la Ierusalim. În zilele următoare, Liviu Dragnea i premierul Viorica Dăncilă mergeau și ei în vizită în Israel.

Adrian Mlădinoiu a fost și reprezentant al Guvernului în Consiliul de Supraveghere și Îndrumare al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), unde există 500 de societăți comerciale la care statul este acționar, pe cale să se privatizeze sau să se lichideze. Indemnizația fostului SPP-ist: 31.505 lei anual.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* După 11 zile de libertate, Liviu Dragnea e convocat la DNA. Gornistul personal: „Hărțuirea continuă! Sistemul #Rezist nu se lasă!”

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* 8 localnici din Corabia au ajuns în Dunăre, din cauza barcagiului beat și lacom. Un tânăr de 21 de ani a dispărut în apele fluviului

Radu Moraru, amendat pentru fantasmele cu teste anti-Covid prin „bețișoare băgate în fund”. „Vor să ia teste din anus. E sodomizare!”

* Nunta secretă a Simonei Halep. Petrecerea a avut loc în vila de un milion de euro a tenismenei, la Izvorani, pe malul lacului Snagov

* Ana Maria Popescu a ratat dramatic aurul olimpic, la ultima tușă

* La fotbal, suntem rușinea Olimpiadei: Coreea de Sud – România 4-0! Mai bine stăteam acasă! Marii vinovați: „patriotul” Gigi Becali și alții ca el

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. […] Campioană olimpică la Los Angeles, în 1984, în proba de săritura în lungime, Anișoara Cușmir conduce federația doar în acte. De facto, instituția este dirijată de secretarul general Adrian Mlădinoiu, venit ”la pachet” cu fosta mare sportivă, scrie site-ul ziaristii.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -