VIDEO. Ucrainenii au lovit din nou Podul Kerci! Explozii masive în zori, sunt bănuite atacuri cu rachete Storm Shadow

0
3510
Podul Kerci, din nou în flăcări

BREAKING NEWS. Cel puțin două proiectile au lovit, în zorii zilei de luni, Podul Kerci, prin care Rusia aprovizionează Crimeea, raportează numeroase surse.

Atacul a fost confirmat de Ministerul rus al Apărării, care susține că nu a fost afectată structura podului. Imaginile arată însă că nu se mai poate circula pe cel puțin unul dintre sensurile de mers – dinspre Crimeea spre Rusia.

Sunt mai multe speculații pe marginea proiectilelor care au lovit infrastructura podului. Lipsa totală de reacție a apărării antiaeriene rusești indică, spun specialiștii, fie un atac lansat cu vehicule teleghidate pe apă, fie cu rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, care sunt aproape invizibile pe radar.

Există confirmare vizuală a daunelor. O porțiune de pod este căzută într-o parte și nu mai poate fi folosită. Autoritățile rusești i-au rugat deja pe turiști să nu fugă în panică, mai ales că a fost lovit sensul de mers spre continent, dar e greu de spus ce se va întâmpla, pentru că atacul poate fi semnalul unei noi serii de lovituri date asupra Crimeei.

Este pentru a doua oară când podul este lovit de ucraineni. Prima oară s-a întâmplat anul trecut, chiar de ziua lui Putin (7 octombrie). De data aceasta, atacul poate să anunțe o nouă fază a ofensivei ucrainene, care combină asalturile la sol, pe linia frontului, cu ample lovituri ale infrastructurii rusești din spate.

Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate al Rusiei, confom mai multor canale rusești de Telegram. Poate fi vorba despre deciderea unor atacuri de represalii, dar mult mai probabil este că trebuie evaluat impactul asupra apărării rusești în sudul Ucrainei.

George Barros, analist la Institutul pentru Studierea Războiului, scrie că Podul Kerci joacă un rol important în agresiunea militară rusă asupra Ucrainei: „Rusia va mai avea doar o singură linie de aprovizionare, cea care trece pe continent, de-a lungul coastei Mării Azov, pentru a sprijini sau evacua zeci de mii de militari din Hersonul și Crimeea ocupate”.

În dimineața zilei de luni s-a format deja un uriaș ambuteiaj în preajma podului. De asemenea, valurile de ruși blocați pe pod au năvălit către punctele de traversare cu feribotul, unde s-au creat deja cozi imense.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here