AUDIO. Militarii ruși dintr-o divizie aeropurtată amenință că-și vor abandona pozițiile de luptă și vor invada Rusia pe modelul lui Prigojin, dacă Șoigu va îndrăzni să le demită comandantul

0
5012

Declanșată pe 24 februarie 2022 de regimul criminal de la Kremlin, „operațiunea militară specială” de „denazificare” și „demilitarizare” a Ucrainei se confruntă cu noi probleme majore. Militarii Diviziei 7 Aeropurtată a armatei invadatoare lansează de pe front amenințări fără precedent la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, și a camarilei sale, după ce acesta a demis, la începutul lunii iulie, doi generali din unitatea lor, dând de înțeles că la fel va păți și comandantul trupelor aeropurtate.

Tot scandalul a pornit de la revocarea generalului-maior Vladimir Seliverstov din postul de comandant al Diviziei 106 Gărzi a Forțelor Aeropurtate, participant activ încă din prima zi la războiul împotriva „banderoviților” și „neonaziștilor”, așa cum sunt definiți ucrainenii de către teroriștii Moscovei.

Pe canalul de Telegram „Informatorul militar” se arată că unul dintre motivele înlăturării ofițerului superior al Kremlinului ar ține de „caracterul său intransigent”, de faptul că „nu era obișnuit să tacă atunci când apăra problemele legate de personalul său”.

„Informatorul militar”: „La început a fost în direcția Kiev, unde colonelul de atunci Seliverstov nu era întotdeauna de acord cu deciziile cartierului general al Forțelor Aeropurtate. Din luna ianuarie a acestui an, generalul-maior Seliverstov a îndeplinit, cu divizia sa, sarcini în direcția Bahmut. Erou al Rusiei, deținător al Ordinului «Pentru Meritul Patriei» gradul IV cu săbii, precum și a două Ordine ale Curajului și o medalie «Pentru Curaj», potrivit unor relatări, în timpul petrecut în zona «operațiunii speciale», lui nu i s-a acordat niciun premiu de stat”.

„Suntem foarte hotărâți, până în punctul în care ne vom retrage din pozițiile noastre și vom merge în salvarea lui Batia. Voi, cei care stați în birouri, nu faceți greșeli fatale! Parașutiștii nu-și abandonează oamenii!”

Înainte de demiterea lui Seliverstov, același Șoigu îl îndepărtase din funcția de comandant al Diviziei a 7-a de asalt aeropurtat și pe generalul Aleksandr Kornev, care în 2021 era colonel.

Aceste mutări au stârnit furia „denazificatorilor” din trupele aeropurtate, care-și dau seama că va urma și demiterea șefului lor suprem, generalul-colonel Mihail Teplinski. Acesta are 54 de ani și coordonează trupele aeropurtate ale Federației Ruse din 16 iunie 2022.

Mesajul audio înregistrat de militarii răzvrătiți către Ministerul Apărării de la Moscova este unul tranșant. Ei îl avertizează pe Șoigu că, dacă va îndrăzni să-l înlăture și pe generalul Teplinski, va provoca o adevărată revoluție în rândul lor.

Prin declarațiile făcute, ocupanții îl amenință pe Șoigu că vor lua exemplul grupării paramilitare PMC Wagner: își vor abandona pozițiile de luptă deținute pe frontul ucrainean și vor merge în Rusia pentru „salvarea lui Batia” (Mihail Teplinski). Informațiile și mesajul lor audio au apărut pe un canal de Telegram din Moscova cu peste 148.000 de abonați. Acoliții lui Putin sunt îndemnați să nu facă „greșeli fatale”.

„Spălătoria Moscovei”: „Potrivit surselor noastre, militarii Diviziei 7 Aeropurtate au înregistrat un mesaj audio către Ministerul Apărării. În special, au vorbit în apărarea comandantului lor de la Forțele Aeropurtate, generalul-colonel Mihail Teplinski. Catalizatorul acestei contestații a fost înlăturarea din funcție a comandantului Diviziei 106 aeropurtate a Forțelor Aeropurtate, generalul Seliverstov. În plus, la începutul lunii iulie, generalul Kornev a fost îndepărtat de la comanda Diviziei a 7-a de asalt aeropurtat”.

Mesajul tranșant al militarilor Diviziei 7 aeropurtate: „Noi, parașutiștii, avertizăm că nu vom tolera astfel de acțiuni în legătură cu generalul Teplinski. În cazul celei mai mici amenințări la adresa vieții și libertății sale, vom sta ca un zid pentru a proteja onoarea și demnitatea comandantului nostru. Suntem foarte hotărâți, până în punctul în care ne vom retrage din pozițiile noastre și vom merge în salvarea lui Batia. Voi, cei care stați în birouri, nu faceți greșeli fatale! Parașutiștii nu-și abandonează oamenii!”.

AUDIO: Mesajul amenințător al parașutiștilor

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here