Breaking Fake News cu „morsa” Chirieac. „Firea: NU MAI CANDIDEZ la Primărie!»”

0
1999

Site-ul DC News, al cărui proprietar este combinatorul anti-justiție și pro-corupție Bogdan Chirieac, a livrat marți seară un fake news de proporții. Un titlu mincinos, livrat pentru a crește traficul printr-o înșelătorie.

La primele fraze rostite de Gabriela Firea la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, DC News a percutat cu un titlu mincinos:

„Firea: «NU MAI CANDIDEZ la Primărie!». Breaking news-ul serii”

Ulterior, a venit și textul. Conținutul textului impunea modificarea titlului, dar oficina PSD-istă a „morsei competente” Bogdan Chirieac a lăsat titlul mincinos.

Știrea publicată de DC News

„Gabriela Firea a spus că nu mai candidează pentru al doilea mandat dacă cei care ar putea-o concura pe partea de centru-stânga, respectiv Robert Negoiță sau Victor Ponta, s-ar situa peste ea în sondaje.

«Eu, în această seară, în fața dumneavoastră, anunț că nu mai candidez la Primăria Capitalei dacă, pe flancul de centru și centru-stânga, (domnii despre care vorbim – n. red.) au un procentaj mult mai mare decât mine. Dar, din toate studiile pe care noi le avem până în acest moment, realizate cu toate casele de sondare a opiniei publice, eu și președintele Klaus Iohannis, de patru ani, suntem pe rând, ori numărul 1, ori numărul 2 în încrederea populației, deci în încrederea românilor. Nu avea ce să se schimbe în ultima săptămână», a spus Gabriela Firea la Antena 3. 

Imediat a intervenit Mihai Gâdea. «Stați puțin, e breaking news! Ceea ce a anunțat doamna Firea este, de departe, breaking news-ul acestei zile! Gabriela Firea anunță următorul lucru, în condițiile în care se speculează că Victor Ponta, fostul prim-ministru, va candida cu susținerea domnului Negoiță…»

«Nu mă țin de scaun, nu m-am născut primar», a adăugat Gabriela Firea. «Mi-am încheiat onorant un mandat de senator și am acoperit un mandat de primar general, zic eu, cu onoare. (…) Viața nu se termină cu funcția de primar al Capitalei. (…) Nu este niciun fel de amenințare, șantaj politic și nici nu vreau să se speculeze că Gabriela Firea este supărată pe PSD. Eu sunt om de echipă. Dacă echipa noastră găsește un candidat mai bun, îi strâng mâna, îi fac și campanie și îi și spun tot ce are nevoie», a mai zis Firea.”

„Breaking News: Bogdan Chirieac va fi arestat!”

Așadar, „Gabriela Firea a spus că nu mai candidează pentru al doilea mandat dacă…”. DACĂ! Acel „dacă”, prezent în text, lipsește din titlu, ceea ce duce la o dezinformare gravă și ilustrează o rea-credință scandaloasă.

Este ca și cum pe Ziaristii.com am publica o știre cu titlul: „Breaking News: Bogdan Chirieac va fi arestat!”, iar în text am scrie: „Bogdan Chirieac va fi arestat dacă procurorii vor găsi nereguli grave în contractele acestuia cu statul, prin care a «supt» zeci de milioane de euro fără licitație”.

Sau un alt titlu: „Bogdan Chirieac va fi plătit de PSD cu 10 milioane de euro”, în spatele căruia să stea textul: „Bogdan Chirieac va fi plătit de PSD cu 10 milioane de euro dacă partidul Ciumei Roșii va mări finanțarea pe care i-o acordă în prezent prin diverse contracte, fie direct cu partidul, fie cu instituții de stat conduse de PSD-iști”.

VIDEO: Telenovela „Dați-mi o pamnă, dați-mi un pumn!” (Firea – Chirieac)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.