miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsDupă 4 ani la Primărie, Firea le spune bucureștenilor că n-au apă...

După 4 ani la Primărie, Firea le spune bucureștenilor că n-au apă caldă din cauza grelei moșteniri și a Guvernului

-

Cu greu, protestele locuitorilor din București rămași fără apă caldă de săptămâni bunie au ajuns la urechile primarului Gabriela Firea, care marți le-a furnizat explicațiile de-acum previzibile: ea n-are nicio vină, răspunderea e la alții.

Primărița le-a transmis sutelor de mii de bucureșteni furioși că n-au apă caldă din cauza grelei moșteniri lăsate de administrațiile anterioare și, bineînțeles, din cauza Guvernului.

Firea, plină de compasiune: „Dacă și cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect, probabil lucrurile ar fi stat mult mai bine“

Fosta știristă de la trustul mogulului criptocomunist Dan Voiculescu, aflată la capătul a 4 ani de mandat în care, deși a fost avertizată, n-a făcut nimic ca să împiedice falimentul RADET (regia care asigură apa caldă), are acum propria poveste: „Vreau să subliniez faptul că, din păcate, 30 de ani un s-a făcut nimic. Termoficarea nu a fost o prioritate pentru administrația din București. Suntem singurii care am început să înlocuim conductele de termoficare care sunt bătrâne de 50-60 de ani. În scurt timp vor veni și 300 de milioane de fonduri europene. Este un dosar foarte greu, foarte complicat, pe care am reușit să îl depunem. Dacă și cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect, probabil lucrurile ar fi stat mult mai bine”.

„Din nefericire, CET Sud, care aparține de Ministerul Energiei, o entitate a Guvernului, a oprit pentru revizie“

Nu doar primarii de dinainte, care n-au făcut nimic, sunt de vină pentru faptul că bucureștenii stau, de când a venit Firea, iarna în frig și vara fără apă caldă. Și Guvernul are partea lui de răspundere, spune primărița.

- Advertisement -

Problemele cu apa caldă ar veni și de la o centrală aflată în subordinea Executivului: „Din nefericire, CET Sud, care aparține de Ministerul Energiei, o entitate a Guvernului, a oprit pentru revizie. Întâi au spus pentru o lună, mai apoi au prelungit această perioadă. Prin urmare, apa caldă ajunge de la distanțe foarte mari și din această cauză sunt probleme. Peste această situație s-a suprapus și o avarie. Cei de la Termoenergetica au lucrat încă de azi noapte, mi-au dat mesaj azi-dimineață, ne-am și întâlnit azi într-un grup de lucru. Vor ca astăzi să încarce întreagă instalație și să rezolve această problemă”.

Pasarea responsabilității, cea mai importantă competență a Gabrielei Firea în 4 ani de mandat

Pasarea responsabilității a fost, pentru Gabriela Firea, un subiect preferat încă din primele luni de mandat. Pentru că nu s-a făcut nimic în București 3 ani, vinovat a fost găsit chiar Liviu Dragnea, cel care o propulsase în funcție. Firea a acuzat un complot al șefului de atunci al PSD, care urmărea să-i facă rău.

De asemenea, autobuzele și troleibuzele care se defectează sau iau foc în trafic sunt sabotate de mâna criminală a contracandidaților.

- Advertisement -

Problemele de sănătate de anul trecut au fost puse de Firea tot pe seama dușmanilor, care i-ar fi strecutat în farfuria de ciorbă o sârmă inteligentă.

De traficul catastrofal din Capitală a fost de vină guvernul Dăncilă, care a refuzat să-i dea șoseaua de centură, spre administrare. Firea, care nu reușise să repare un drum în 3 ani la conducerea Bucureștiului, susținea că, dacă ar fi primit ea șoseaua de centură, lucrările s-ar fi terminat imediat.

Și testarea eșuată pentru coronavirus de acum o lună, când în loc de 500 de oameni, în prima zi abia au venit vreo 10, tot Guvernul a sabotat-o, a spus Firea.

Uneori, când îi cade masca, primărița scapă și câteva vorbe care arată ce gândește de fapt. Astă-iarnă, Firea i-a transmis ministrului Mediului, care-i atrăsese atenția că aerul e poluat, că n-are decât să se mute din București, dacă nu-i convine. La o gală organizată la Londra, acum câțiva ani, Firea s-a recomandat ca fiind “primarul României”.
În timp ce ține discursuri religioase și postează pe Facebook citate din sfinți, Firea își trimite gorilele la conferințele de presă ale contracandidaților, pentru a face scandal și a-i agresa. Sume masive din fondurile publice ajung sub formă de contracte pentru publicitate la posturi TV care, apoi, o găzduiesc obedient, evitând să-i pună întrebări incomode.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Tătaru: “A reapărut teama și printre contestatarii epidemiei”. Influenceri și politicieni conspiraționiști “au tăcut sau acționează invers acum”

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -