miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsPrimul județ în care masca devine obligatorie în spațiile publice, chiar și...

Primul județ în care masca devine obligatorie în spațiile publice, chiar și în aer liber. Măsura li se aplică tuturor celor care au împlinit 5 ani

-

Județul Argeș este primul din România unde masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice și pentru toată lumea, indiferent că e vorba de clădiri sau aer liber. Măsura a fost luată de prefect, în urma extinderii epidemiei de coronavirus, care a scăpat de sub control și a transformat numeroase localități în focare.

Măsura va intra în vigoare începând din dimineața zilei de miercuri, 29 iulie.

Luni se înregistrau în județul Argeș 1.831 de cazuri active de infectare cu coronavirus

Anunțul a fost făcut chiar de prefectul Emanuel Soare, care a mai adăugat că, din punctul său de vedere, izolarea și carantina nu sunt soluții eficiente.

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, în județul Argeș, pentru absolut toate persoanele peste 5 ani și regula va fi valabilă în toate localitățile, fără excepție (inclusiv în orașul Pitești).

- Advertisement -

Până luni, 27 iulie, județul Argeș a contabilizat 2.814 cazuri confirmate de coronavirus, din care mai mult de jumătate, 1.831, sunt active în acest moment. Dintre ceilalți 983 de oameni, 880 s-au vindecat și 103 au murit.

Argeș e pe locul 3 în România la număr de infecții, după București (5.328) și Suceava (4.421).

Diferența este că acum, la Suceava, mai sunt doar 366 de cazuri active, în timp ce Bucureștiul, care are 3.239 de cazuri active, numără de 4 ori mai mulți locuitori decât județul Argeș.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Tătaru: “A reapărut teama și printre contestatarii epidemiei”. Influenceri și politicieni conspiraționiști “au tăcut sau acționează invers acum”

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -