marți, februarie 27, 2024
AcasăJustiție"Avocata cămătarilor", deputată PSD, a făcut iureș în Comisia Juridică împotriva desființării...

„Avocata cămătarilor”, deputată PSD, a făcut iureș în Comisia Juridică împotriva desființării Secției Speciale. Șoșoacă i-a ținut isonul

-

Audierea lui Stelian Ion în Comisia Juridică a Parlamentului, petrecută miercuri, s-a lăsat cu strigături. Deputatul USR-PLUS este propus pentru funcția de ministru al Justiției în Guvernul Cîțu și a primit în final aviz favorabil, dar nu înainte ca “avocata cămătarilor”, Laura Vicol (deputată PSD), și conspiraționista Șoșoacă să-și fi pus poalele-n cap.

Laura Vicol a protestat când a auzit că Stelian Ion își propune ca, în câteva zile, să se prezinte cu proiect de lege pentru desființarea Secției Speciale de Investigare a magistraților – lucru pe care toate instituțiile UE îl cer de peste doi ani.

Deputata PSD este cunoscută pentru pozițiile sale violent anti-Justiție, anti-UE, și anti-Occidentale, fermă apărătoare a oligarhilor și a regimului Dragnea. Vicol a căpătat supranumele de “avocata cămătarilor” după ce i-a apărat în instanță pe liderii Clanului Sportivilor, pe Nuțu și Sile Cămătaru, dar și pe Daniel Dragomir, fostul colonel SRI fugit din țară înainte de a fi condamnat definitiv pentru corupție.

Frecvent invitată la televiziunile oligarhilor Dan Voiculescu (Antena 3) și Sebastian Ghiță (România TV), ea s-a făcut cunoscută prin apărarea infractorilor și atacurile la adresa DNA și a magistraților care îndrăznesc să condamne tâlharii. Are un discurs pseudonaționalist și xenofob, în care vorbește despre amenințarea imigranților de religie musulmană.

- Advertisement -

Acum, Vicol a scos sabia la Stelian Ion, când a auzit că viitorul ministru al Justiției vrea să întărească independența magistraților și să sprijine DNA în lupta împotriva corupției.

Ea a apărat deschis SIIJ, parchetul înființat de Dragnea și Tudorel Toader pentru a ține sub presiune procurorii și judecătorii care nu răspund la comenzile politice. “Ați vorbit de un singur caz de procuror anchetat de DNA. Vă spun eu că nu sunteți informat. Sunt șapte doar la Ploiești. Cine va proteja drepturile oamenilor împotriva acestor procurori, dacă dumneavoastră considerați că SIIJ este inutil? La SIIJ sunt 7 procurori în loc de 15. În loc să întăriți SIIJ, ce faceți? Nu ați vorbit nimic despre magistrați”.

Desființarea Secției Speciale a fost cerută permanent, în ultimii doi ani, de Comisia Europeană, asociațiile reprezentative ale magistraților și societatea civilă. Instituția a fost însă păstrată de PSD cu scopul de a-i controla pe magistrați.

- Advertisement -

În zarvă s-a băgat, ca musca-n lapte, și Diana Șoșoacă, senatoare AUR. Conspiraționista n-a avut nimic consistent de spus, dar ca să se facă observată a reproșat faptul că nu e lăsată să vorbească așa cum îi place, fără rost și minute în șir.

Intervenția a fost o mostră de gargară demagogică. Șoșoacă a vorbit fără să spună, de fapt, nimic. A pomenit de câteva ori “românul”, a spus la modul general că o interesează problemele Justiției, dar, de fapt, n-a ridicat nicio temă concretă. “Acum înțeleg și eu de ce țara asta e guvernată atât de prost! Este inacceptabil ce se întâmplă! Pe oameni îi interesează cum veți rezolva problemele Justiției și dumneavoastră ne acordați dreptul la doar două întrebări. Nu va supărați, românul este cel care suferă până la urmă. Pe mine mă interesează cum vor fi rezolvate problemele Justiției. Vă spun că românul este cel care suferă și cred că ar trebui să vă preocupe mai mult soarta românilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

6 COMENTARII

    • Parcă nici chiar pe moaca la fel de PENIBIL-botoxată a loazei de fată a lui Cosma de la Ploiești (aia de-și fâțîia fundu’ prin Parlament în trecuta legislatură și de care fusese înamorat amărâtu’ de Negulescu de la D.N.A.) nu scria așa de clar: Maria-Magdalena… ÎNAINTE-de-CONVERTIRE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -