Adio, era Dragnea! Justiția trece de la „Ciordache / Tudorel Toader / Șerban Nicolae” în tabăra #Rezist

6
7616
Stelian Ion - Iulia Scântei - Mihai Badea

Trei numiri majore, în poziții-cheie, arată că zona de decizie politică din domeniul Justiției iese definitiv din „era Dragnea”. Atât noul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR-PLUS), cât și șefii comisiilor parlamentare de specialitate, Iulia Scântei (PNL) și Mihai Badea (USR-PLUS), pot fi considerați reprezentanți ai taberei #Rezist.

În vremea jihadului anti-justiție declanșat de regimul Dragnea (2017-2019), pârghiile politice din domeniul Justiției erau deținute de personaje sinistre:

 • Florin Iordache (PSD), zis „Ciordache” – ministrul Justiției la Ordonanța 13, apoi președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților și președintele Comisiei speciale pentru maltratarea legilor justiției.
 • Tudorel Toader (promovat de mafia lui Relu Fenechiu, preluat de Tăriceanu și Dragnea) – ministrul Justiției după „Ciordache”.
 • Șerban Nicolae (PSD) (omul lui Ion Iliescu, preluat de Dragnea) – președintele Comisiei juridice a Senatului.

Vremea #Rezist în Justiție

După alegerile din 6 decembrie, în urma negocierilor dintre PNL, USR-PLUS și UDMR, pozițiile-cheie vor fi ocupate de reprezentanți ai valului #Rezist (întărirea independenței justiției și accelerarea luptei anticorupție).

 • Stelian Ion (USR-PLUS) – ministrul Justiției în Guvernul Cîțu.
 • Iulia Scântei (PNL) – președinta Comisiei juridice a Senatului, secondată de Simona Spătaru (USR-PLUS) ca vicepreședinte.
 • Mihai Badea (USR-PLUS) – președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților. Avocat de profesie, a fost președintele Comitetului de inițiativă „Fără penali în funcții publice”.

Stelian Ion a anunțat deja că va lichida rapid sinistra Secție Specială a Adinei Florea („scula lu’ Dragnea”). Mihai Badea a precizat că „anulăm toate modificările PSD-ALDE din epoca Dragnea”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. Stelica a fugit de la primarie,aruncand promisiunile si moralitatea la cos,asta si pentru ca s-a aflat oficial ,de la primarie, ca si-a obtinut o garsoniera prin acte false.Si acum ,ca si constantenilor si celor care i-au facut campanie voluntar,cum este si Marius Manole,ne promite ca va face justitie cum nu s-a mai vazut..adica,probabil in stilul sau ,personal!!😯Chiar nu s-a mai gasit nimeni prin grupul acela de unicate politice ,nimeni mai integru?Macar Ghinea s-a retras la Bruxelles,desi incep sa-i iasa bubele prin presa,cu locuinte instrainate pe sest,nu mai spun de circuitul banilor catre prietenul Barna, de pe vremea cand conducea ministerul fondurilor europene…Dle Cartianu,nu mai fiti asa entuziasmat,ca la pomul laudat nu e bine sa te obosesti sa aduci sacul…

 2. Cred ca Iulia Scantei la ministerul justitiei ar fi fost o alegere mai buna decat Stelian Ion, dar daca acest minister ramanea la PNL, bag mana in foc ca tot dubiosul predoiu ar fi fost ministru, asa ca e ceva mai bine c-a trecut la USR.

 3. Daca avem temeri ca lucrurile vor merge cum ne visam, acestea sunt legate de mizerabilii care ataca ceea ce e oe cale sa fie construit acum. Mizerabilii care nu au de gand sa puna umarul pentru a scoate tara din promiscuitate, ci vor face toate eforturile pentru a sabota pe toate caile actuala guvernare. Pe acestia ar trebui sa fie noii lideri focusati, ca fara vigilenta in a detecta pe mizerabili, nu se va putea progresa.

 4. Mai oameni buni faceți țara asta fericită…. desființarea curții constituționale actuale și alegerea unor meseriași profesioniști !!…avem slavă Domnului meseriași in domeniu neregimentati politic .. dragilor veți rămâne în istorie dacă reformați sistemul judiciar din România….cred că eroii de la revoluție vor fi împăcați de gestul vostru.. . fără comuniști și securiști in justiție…. încă odată felicitări doamnelor și domnilor din usr…,!!!

 5. Îl cunosc personal pe Stelian Ion. (Și mă onorează asta!!!). În ciuda aparențelor fragilității fizice, nu numai că este un OM-de-CUVÂNT, dar are o PUTERE INTERIOARĂ, de CARACTER, EXCEPȚIONALĂ! Este extrem de DETERMINAT în realizarea obiectivelor pe care și le propune, AMBIȚIOS și (FOARTE!) FERM, DINAMIC și TENACE, „încasează” nedreptăți dar NU RENUNȚĂ, într-un cuvânt este un adevărat LUPTĂTOR!

  Și Doamna Iulia Scântei este foarte O.K. (chiar… ne-am dori ca toți fruntașii liberali să fie ca Domnia Sa!), dar, totuși, să recunoaștem că… NU prea are FORȚA lui Stelian Ion. De exemplu, nu o vedem pe Doamna Scântei să se confrunte cu șeful său de partid (P.N.L.), așa cum a făcut-o, atunci când a considerat necesar, Stelian Ion… (Vă mai aduceți aminte, cumva, de „încontrările” cu Dan Barna, mai ales atunci când s-a pus problema intrării la Guvernare, alături de liberali?!)

  Așadar: MULT SUCCES, Stelian Ion, întregului nou guvern de coaliție și noii majorități parlamentare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here