Noul ministru Vlad Voiculescu va studia cu experții posibilitatea unui lockdown în România: „Nicio măsură nu poate fi exclusă”

2
2954
Vlad Voiculescu miercuri, în timpul audierii la comisiile de Sănătate reunite ale noului Parlament

Vlad Voiculescu, propus pentru postul de ministru al Sănătății în Guvernul Cîțu, a declarat miercuri că va studia împreună cu experții cele mai bune măsuri pentru a limita și stabiliza epidemia de coronavirus în România și că nu exclude nicio măsură pentru a atinge acest obiectiv. Voiculescu s-a făcut remarcat în ultimele săptămâni prin punctul de vedere ferm că trebuie instituită o nouă perioadă de lockdown în țară, simultan cu creșterea numărului de teste, pentru a recăpăta controlul asupra expansiunii pandemiei.

Ministrul propus al Sănătății și-a reafirmat punctul de vedere la audierea în comisiile parlamentare, explicând că nicio măsură a statului nu poate fi exclusă și că este foarte important să fie îmbunătățită comunicarea cu publicul.

Vlad Voiculescu a declarat: “Este vorba de sănătatea populației. Cred că nicio măsură a statului nu poate fi exclusă. În perioada imediat următoare voi solicita de la toate instituțiile datele și să mă consult cu specialiștii despre pașii următori, cu ministrul Tătaru și cei care își încheie mandatul. E esențial să existe o continuitate și o colaborare“.

Eventualitatea carantinei naționale va fi analizată întâi cu experții, apoi – dacă se impune – discutată cu premierul și cu președintele țării

Măsura unui lockdown național excede nivelul ministerului și trebuie discutată la nivelul întregului Guvern, dar și cu președintele țării. Din acest motiv, Vlad Voiculescu a fost acum mai nuanțat, evitând să spună cu subiect și predicat că susține reinstituirea carantinei înainte de a avea o ședință și cu premierul.

Însă mesajul a fost destul de clar: “Acum câteva zile am spus, răspunzând întrebării, care sunt măsurile pe care cred că autoritățile ar trebui să le ia în privința creșterii numărului de cazuri și a faptului că spitalele fac cu greu față numărului de pacienți și gravității acestor cazuri de pacienți infectați cu Sars-Cov-2. Am spus atunci, și îmi mențin această părere, că nicio măsură nu poate fi exclusă. Este vorba de sănătatea populației, este vorba de sănătatea oamenilor și, în general, când este vorba de lucruri atât de importante și care nu pot fi recuperate, cred că nicio măsură a statului nu poate fi exclusă, cred că acest lucru ar fi o greșeală. Măsurile pe termen scurt sunt cele pe care autoritățile care își încheie mandatul astăzi le-au prezentat. Ce voi face în perioada imediat următoare este să solicit de la toate instituțiile abilitate datele și să mă consult cu specialiștii despre pașii imediat următori“.

Vlad Voiculescu a spus în ultimele săptămâni, când încă mai era nominalizat ca viceprimar al Bucureștiului din partea USR-PLUS, că este pentru carantina scurtă a Capitalei, astfel încât să se obțină o reducere a numărului de cazuri zilnice și a presiunii pe sistemul medical. El a scris pe Facebook că va discuta subiectul cu Nicușor Dan, noul primar. Acesta din urmă nu i-a răspuns însă la telefoane și, în câteva declarații publice, a spus că nu se pune problema de a băga în carantină Bucureștiul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Vlad Voiculescu este un ministru RESPONSABIL: NU va sacrifica, NICIODATĂ, sănătatea populației pe altarul facil al populismului ieftin (CRIMINAL în consecințe, de multe ori)!
    Mult succes, Vlad Voiculescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here