miercuri, februarie 21, 2024
AcasăLumeaAvertisment ONU: "Vine o foamete de proporții biblice. 2021 va fi un...

Avertisment ONU: „Vine o foamete de proporții biblice. 2021 va fi un an foarte rău”

-

Pandemia Covid-19 nu este singura nenorocire care devastează planeta în aceste vremuri. Șeful Programului Alimentar Mondial (PAM) al Organizației Națiunilor Unite (ONU) avertizează că „vom avea o foamete de proporții biblice în 2021”.

David Beasley, șeful Programului Alimentar Mondial al ONU, a transmis lumii un mesaj sever: dacă organizația nu primește miliarde de dolari în noi finanțări, zeci de țări s-ar putea confrunta cu o foamete severă pe tot parcursul anului următor.

David Beasley a emis un avertisment similar și în aprilie 2020, în primul val al pandemiei.

„În pragul unei pandemii de foame”

Șeful PAM, americanul republican David Beasley, a declarat că agenția trebuie să strângă 5 miliarde de dolari doar pentru a evita foametea mondială și 10 miliarde de dolari suplimentari pentru a hrăni copiii subnutriți din întreaga lume. În caz contrar – a avertizat el -, „în 2021 vom avea foamete de proporții biblice”.

- Advertisement -

„Dacă aș putea obține acești bani, cuplat cu bugetul nostru normal, atunci evităm foametea din întreaga lume și minimizăm destabilizarea, precum și migrația”, a explicat Beasley.

Şeful PAM îşi pune speranţa în miliardarii lumii, dar și în contribuții suplimentare din partea guvernelor. O „mare speranță” a sa este că cei care au câștigat miliarde în timpul pandemiei Covid-19 vor sări în ajutor.

Beasley spune că PAM a reușit să evite criza anul trecut datorită sprijinului financiar din partea liderilor mondiali. Dar acest sprijin a dispărut pentru 2021, mai ales din cauza pandemiei Covid-19. Cu toate acestea, el a subliniat că recentul Premiu Nobel acordat PAM a fost o acțiune publicitară majoră, care a stârnit un interes crescut pentru obiectivele ONU.

- Advertisement -

„Toată lumea vrea acum să se întâlnească cu câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace”, a declarat Beasley pentru Asociated Press, adăugând că întâlnirea sa obișnuită cu un lider mondial durează acum 45 de minute, în loc de 15.

36 de ţări vor avea mari probleme alimentare

Întâlnirile nu vor fi suficiente pentru a preveni dezastrul, mai spune Beasley. Pentru a completa fondurile limitate, Beasley a declarat că intenționează să ceară miliardarilor din întreaga lume – dintre care mulți s-au îmbogățit semnificativ în timpul pandemiei – să participe la acest program împotriva foametei.

Fără acest sprijin, spune el, până la 36 de țări ar putea avea probleme serioase. „Suntem foarte, foarte, foarte îngrijorați. 2021 va fi un an foarte rău”.

Cele mai multe state amenințate de foamete sunt din Africa și din Asia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -